Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]
Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]
Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin
Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]
Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]
Yiyecek ve içecek sektöründeki otomasyon projeleri için dört temel ipucu
29 Ocak 2021, Cuma, Operasyonel Mükemmellik tarihinde yayınlandı
Koronavirüs salgınının artırdığı zorluklardan biri de üreticilerin; müşteri talebi odaklı daha uzun vadeli büyüme ile alışveriş alışkanlıklarını hızla değiştiren satıcılar ve tüketicilerin neden olduğu stok (SKU) düşüşü arasında denge kurmak zorunda kalmasıdır. Yenilikçi teknolojilerden yararlanarak yeni bir çığır açan şirketler, sadece çeviklik kazanmakla kalmayıp hurda, kirlenme riski, atık ve kayıpları da azaltır.
Gıda sektöründeki üreticiler, mal akışını otomatikleştirirken neye dikkat etmelidir? Hangi tehlikelerden kaçınılmalıdır? Aşağıdaki dört ipucu, basitleştirilmiş makine yükleme ve boşaltma işlemleri için önemli olan noktaları anlamanıza yardımcı olacaktır.
1. Hedef belirleyin ve süreçleri değerlendirin
Esneklik, kalite, işçilikle ilgili sorunlar ve sürdürülebilirlik, müşterilerle konuştuğumuzda tespit ettiğimiz temel etkenlerden yalnızca birkaçıdır.
Hangi alan olursa olsun projenin, başarısını belirleyen bir hedefi olmalıdır.
Otomasyon, bir süreci sürekli olarak izlemek ve raporlamak için kullanılabilir. Böylece üreticilerin; takt zamanı, duruş süresi, kaliteli performans ve boşta çalışma gibi konularda bilgilere gerçek zamanlı olarak erişmesine olanak sağlar. Uygun şekilde devreye alınmaları halinde bir sürecin belirli aşamalarında izleme için kullanılabilir. Böylece en zayıf halkaların tespit edilmesine ve artımlı değişikliklerin ölçülmesi ile anlaşılmasına olanak sağlar.
2. Çalışanları dahil edin
Bir üretim ortamındaki malların fiziksel akışı söz konusu olduğunda iş gücünün fiziksel zarardan korunması çok önemlidir. Söz konusu iş gücü, bu hamleleri ayrıntılı olarak bildiğinden sürecin nasıl iyileştirileceğine ilişkin tartışmalara dahil edilmelidir. Sonuçta konu, iş gücünü destekleyen otomasyonla ilgilidir.
3. Doğru iş ortağını seçin
Bir teknoloji iş ortağının, farklı zorluklara yönelik çok çeşitli uyarlanabilir çözümler dahil olmak üzere geniş çeşitliliğe sahip bir otomasyon portföyünün bulunması önemlidir. Ayrıca, her düzeyde sektöre özel uzmanlık ve hizmetler sağlayan bir sistem entegratörü ağı da yararlı olacaktır.
4. Ham maddeleri, ambalajları vb. eksiksiz bir paket olarak kabul edin
Bir tesis, üretim hattı veya makine, yalnızca ham maddeler, paketleme ve sarf malzemeleri bakımından aldığı hizmetler kadar iyidir.
Bu nedenle şirketler makine ve hat arasında ayrım yapmamalı, hatta paketleme malzemesi ikmal etme gibi özelliklerin iyileştirilmesine veya atık, hurda ve depolama maliyetlerini azaltmak için Devam Eden Çalışmanın (WIP) en aza indirilmesine çalışmalıdır. Yiyecek ve içecek şirketleri, yalnızca genel süreci iyileştirerek iş gücü verimliliğini optimize edebilir ve hat veya makine performansını önemli ölçüde artırabilir.
Yiyecek ve içecek sektöründeki otomasyon projelerinin pratik örneklerine buradan göz atabilirsiniz
bu makaleyi paylaş
X
Facebook
Linkedin
Bağlantıyı kopyala
Omron uzmanlarına danışın
Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Patricia Torres
Patricia is Industry Marketing Manager Food and Commodities Solutions at Omron Industrial Automation Europe.