Üretim sektörünün karşı karşıya olduğu çok sayıda ikilem
Pazarın küreselleşmesi, değişen tüketici ihtiyaçları, karbon nötr hedefleri, dijitalleşme ve üretim teknolojisindeki diğer gelişmeler, doğum hızındaki düşüş ve nüfusun yaşlanması, fabrika çalışanlarının değişen değerleri... Bunlar üretim sektörünü etkisi altına alan hızlı değişimlerden yalnızca birkaçıdır. Bu değişikliklere ayak uydurmak ve sürdürülebilir gelişim için gerekli olan toplumsal ihtiyaçları karşılamak için üretim tesisleri çeşitli ikilemlerin üstesinden gelmek durumundadır.
İnsan çalışanlara aşırı bağımlı üretim tesislerinin karşılaştığı artan riskler
İş gücü açığı artışta olduğundan, üretim tesisleri için insan iş gücüne aşırı derecede bağımlı olmak giderek daha riskli hale gelmektedir. Sermaye ağırlıklı üretim sektöründe bu, makineleşme ve otomasyona yapılan yatırımlar sayesinde iş gücü tasarrufu sürecini hızlandırmıştır. Ancak bu makineleşme ve otomasyon, aynı zamanda değişen tüketici ihtiyaçlarını esnek bir şekilde ele alabilmelidir.
Karbonsuzlaştırma kaynaklı yönetim riskleri
Ekonomik rasyonellik, yani daha düşük maliyetle daha iyi ürünler üretmek, üretim endüstrisi için daimi bir zorluktur. Toplumsal önemlilik açısından, şirketlerin ürünlerini karbonsuzlaştırmaya katkıda bulunacak ve küresel çevrenin korunmasına yardımcı olacak şekilde imalat yapmaları da giderek daha büyük bir gereklilik haline gelmektedir.
Yetenekleri güvence altına alma ve çalışanları daha hızlı eğitme
Üretim sektöründe rakiplerin önüne geçmek için üretim teknolojilerindeki sürekli gelişmelere ayak uydurmak şarttır. Bununla birlikte, üretimde çalışan işçi sayısının azalması ve yüksek vasıflı mühendis açığı nedeniyle, bu tür ileri teknolojileri tam olarak kullanabilecek personeli güvence altına almak ve hızlı bir şekilde eğitmek her geçen yıl daha zor hale gelmektedir.
İş-yaşam dengesi ve iş memnuniyeti
Güvenli ve rahat hissettiren, çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayan çalışma ortamlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Üretim tesisleri, çalışanlara işlerinde memnuniyet ve gelişim hissi vermeli ve daha yaratıcı faaliyetlerde bulunmalarını sağlamalıdır.
Yeni bir üretim tesisi tipi sayesinde sürdürülebilir bir gelecek
OMRON'un hedefi, küresel ortamla bir arada var olabilecek ve yüksek çalışan memnuniyeti sağlayabilecek sürdürülebilir otomasyon uygulayarak sürdürülebilir bir toplum yaratmaya yardımcı olmak ve aynı zamanda üretimin ileri düzeydeki evrimine yön vermektir. Bu çabanın merkezinde, son teknoloji i-Automation! ürünlerimiz yer alır. Bunlar, üretime yönelik üç yeni konseptimizi temel almaktadır: "İnsan Becerilerinin Ötesinde Otonomasyon," "İnsan ve Makine Arasında İleri Düzey İş Birliği" ve "Dijital Mühendislik İnovasyonu".
İnsan Becerilerinin Ötesinde Otonomasyon
Yeni bir küresel bakış açısıyla sahada verimliliği en üst düzeye çıkarma
İnsan ve Makine Arasında İleri Düzey İş Birliği
İnsan-makine iş birliğine olanak tanıyan yeni bir üretim tesisi
Dijital Mühendislik İnovasyonu
Dijitalleştirilmiş Üç Gerçeklik Felsefesi aracılığıyla üretim tesisinin kusursuz entegrasyonu