İnsan Becerilerinin Ötesinde Otonomasyon
Yeni bir küresel bakış açısıyla sahada verimliliği en üst düzeye çıkarma
"İnsan Becerisinin Ötesinde Otonomasyon"un amacı, insan çalışanlara daha az bağımlı olan üretim tesisleri oluşturmaktır. Bu, ağır işleri çalışanların üzerinden alarak yaratıcı görevlere odaklanmak için kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Buna ek olarak, bu tesislerde enerji verimliliği sağlayan otonomasyonun uygulanması, tutarlı olarak kaliteli ürünleri verimli bir şekilde ve çevre üzerinde daha az etkiyle üretebilecek yeni bir üretim yöntemini mümkün kılacaktır. Sermaye verimliliği ile esnekliği ve ekonomik rasyonellik ile çevre korumayı dengelemeye ilişkin zorlu ikilemleri şu üç yaklaşımla çözüme kavuşturuyoruz: Ustalığın ve Hassasiyetin Yeniden Üretimi, Eğilimleri Algılayan Otonom Ekipmanlar, Enerji Kontrolünden Yararlanarak Üretim Hattını Geliştirme.
Esneklik ve ayrıntılara dikkat gerektiren görevlerin bulunduğu üretim tesisleri, büyük ölçüde manuel işçiliğe bağımlı olma eğilimi gösterir. Bu tesislerde çalışanların uzun saatler boyunca çalışması, ağır işler yapması veya zorlu koşullar altında tehlikeli görevlerde yer alması gerekebilir. ILOR+S* ürünlerimizi hassas bir şekilde koordine etmek için yazılımdan faydalanarak yetenekli çalışanların ustalığını birebir yeniden yaratıyoruz. Bu ustalık, daha önce insan iş gücüne bağımlı olan, esneklik ve el becerisi gerektiren görevlerin otonom hale getirilmesini sağlamak için yapay zeka ile entegre edilir.
*"Input" (Giriş), "Logic" (Lojik), "Output" (Çıkış), "Robot" (Robot) ve "Safety" (Güvenlik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır ve OMRON'un sunduğu tesis içi ürünleri tanımlamaktadır.
İnsan ve Makine Arasında İleri Düzey İş Birliği
İnsan-makine iş birliğine olanak tanıyan yeni bir üretim tesisi
Daha fazla bilgi