Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON'un ESG çalışmaları, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi tarafından arka arkaya yedinci kez takdir edildi

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

OMRON'un ESG çalışmaları, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi tarafından arka arkaya yedinci kez yüksek puan aldı

OMRON, SRI (sosyal sorumluluk odaklı yatırım*2) borsa endeksi olarak dünya çapında tanınan Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde (DJSI World*1), sektördeki emsal şirketler arasında ilk %97'lik dilimde yer aldı.

Bu, OMRON'un Çevre, Sosyal, Yönetişim ve Ekonomik boyutlar genelinde yüksek puan aldığı yedinci yıl olmuştur. 2023 yılında değerlendirilen uluslararası üne sahip 3.555 şirketin 321'i DJSI World için seçilmiştir. OMRON, Dow Jones Sürdürülebilirlik Asya Pasifik Endeksi'nde de yıl bazında 14. kez yer almıştır.

2023 yılında OMRON, ITC Elektronik Ekipmanlar, Cihazlar ve Komponentler endüstri grubundaki 73 şirketin %97'sine eşit veya bu şirketlerden daha iyi performans göstermiştir (9 Aralık itibarıyla). Çevre Boyutunda şirket; emisyon yönetimi, kaynak verimliliği ve döngüsellik, atık yönetimi ve su tüketimi kategorilerinde en yüksek puanları almıştır. OMRON ayrıca Yönetişim ve Ekonomik Boyutta şeffaflık, raporlama ve vergi stratejisi bakımından da en yüksek puanları almıştır. Bu puanlar, OMRON'un sektöründeki emsal şirketlerin %100'üne eşit veya bunlardan daha iyi olduğunu göstermektedir. Sosyal Boyutta OMRON, yetenek çekme ve elde tutma alanında kaydettiği gelişmelerle takdir edilmiş olup bu durum, çalışanların esenliği ve gizlilik koruması bakımından iyileşme gösterdiğine işaret etmiştir.

OMRON'un Geleceği Şekillendirme 2030 (SF2030) adlı uzun vadeli vizyonunda tanımlanan uzun vadeli önemli sürdürülebilirlik sorunlarının (önemlilik) entegrasyonunu sağlamak, şirketin bu prestijli takdire layık görülmesini sağlamıştır. Yaşamı iyileştirmek ve daha iyi bir topluma katkıda bulunmak suretiyle OMRON İlkelerinin kuruluşun her bölümünde uygulanması da OMRON'un ESG çalışmalarının takdir edilmesine büyük katkıda bulunmuştur.

OMRON Corporation Sürdürülebilirlik Ofisi Kıdemli Genel Müdürü Yue Liu, "OMRON olarak, kuruluş yılımız olan 1933'ten bu yana insanları ve dünyayı işimizin merkezine yerleştirdik. Sürdürülebilir bir gelecek için yenilik yapma çabalarımızın, en prestijli kurumsal sürdürülebilirlik değerlendirme endekslerinden biri tarafından takdir edildiğini görmekten gurur duyuyoruz. Arka arkaya takdir edilmek, ESG hedeflerimiz ve girişimlerimiz hakkındaki ilerlemeye ilişkin iletişim çalışmalarımıza devam etmemiz ve çalışanlarımızı, müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı, öngördüğümüz sürdürülebilir gelecek yolculuğuna dahil etmemiz yönünde bizi teşvik ediyor," demiştir.

*1 DJSI, S&P Dow Jones Indices tarafından hazırlanan bir borsa endeksidir. Dünyanın önde gelen şirketlerinin çevre, sosyal, yönetişim ve ekonomik boyutlar bakımından sürdürülebilirliğini değerlendirmek için kullanılır.

*2 Sürdürülebilir yatırım, yatırımcıların, yatırım yapılabilir düzeyde sürdürülebilir büyümeye ulaşabilecek şirketleri seçmek amacıyla konvansiyonel finansal analizlere ek olarak bir şirketin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) bilgilerini de göz önünde bulundurmaları için kullanılan bir yöntemdir.

OMRON'un Sürdürülebilir Geleceği

OMRON, sürdürülebilir gelecek vizyonunu kuruluşunun tüm kademelerine dahil etmeye inanmaktadır. Sosyal değer, ticari çabalar sonucunda ve toplumun gelişimine katkıda bulunarak yaratılmakta olup OMRON'un dünya çapındaki diğer birçok ESG değerlendirme kurumu tarafından takdir edilmesinde görülmektedir. OMRON, insanları otomasyon yoluyla güçlendirerek sağlıklı, karbon bakımından nötr ve kapsayıcı şekilde dijitalleşmiş bir toplum oluşturmaya çalışır. OMRON'un sürdürülebilirlik girişimleri hakkında daha fazla bilgiye Entegre Rapor ve Sürdürülebilirlik web sitesi sayfalarından ulaşabilirsiniz.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin