Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON ve ICA Traffic, Almanya'da üretilen ilk UV dezenfeksiyon çözümünü sunuyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

OMRON ve ICA Traffic, Almanya'da üretilen ilk UV dezenfeksiyon çözümünü sunuyor

HERO21, maksimum verimlilik için OMRON'un LD otonom mobil robotunu kullanıyor. Mobil robot, dezenfekte edilecek odalarda otonom ve hızlı bir şekilde hareket ediyor.

Koronavirüs pandemisi sırasında akıllı dezenfeksiyon çözümlerine duyulan ilgi ve ihtiyaç büyük bir hızla artış gösterdi. Dortmund merkezli ICA Traffic GmbH, HERO21 ile yenilikçi ve verimli bir teknolojik yaklaşım sunuyor: Mobil cihaz, türünün Almanya'da geliştirilip yapılmış olan ilk UV-C dezenfeksiyon çözümüdür ve ülke çapında hizmet altyapısı sunar. Mor ötesi (UV) ışık içeren dezenfeksiyon ünitesi, OMRON'un LD mobil robotuna monte edilmiştir. Diğer Avrupa ülkeleri UV dezenfeksiyonunu halihazırda birçok alanda kullanıyor. Ancak Almanya pazarında hâlâ yapılması gereken birçok şey var.

UV robotlar geleneksel dezenfeksiyon yöntemlerinden daha verimli

Silme ve ovalama gibi geleneksel dezenfeksiyon yöntemleri genellikle yetersizdir ve hatta mikropların direnç kazanmasına neden olabilir. Özellikle de dezenfektanlarla sürekli olarak temizlenemeyen yüzeylerde ve genel yaşam alanlarında, UV ışığı sayesinde bakteriler, mikroplar ve virüsler çok daha verimli bir şekilde yok edilebilir. Özel uygulama örnekleri arasında hastanelere ek olarak içme suyu arıtımı, havalandırma sistemlerinin dezenfeksiyonu veya gıda üretimi yer alır.

UV ışık dezenfeksiyonu, mobil robotlarla birlikte otomatik, hassas, hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu açıdan otomasyon uzmanı OMRON'un, LD mobil robotlarına UV teknolojilerini monte eden ICA Traffic gibi deneyimli ortaklarla iş birliği yapması gerekir. Bochum'daki Ruhr Üniversitesi ile birlikte HERO21 geliştirildi. Bu cihaz, tıbbi ortamlarda ve diğer alanlarda odaları dezenfekte etmek, çalışanları korumak ve böylece enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltmak için kullanılabilir. 360 derece etki alanıyla birlikte yüzde 99,99 dezenfeksiyon seviyesi sağlanır.

Dezenfeksiyon kalitesi, kişisel güvenlikle buluşuyor

Robot, dezenfekte edilecek odalarda otonom bir şekilde hareket eder. Cihaz açıldığında, çalışanlar odalara girmek zorunda kalmaz ve tablet uygulaması aracılığıyla cihazı kirli odalara yönlendirilebilirler. HERO21 tüm oda verilerini tarar ve kaydeder. Özel sensör sistemi, odada bir kişinin olup olmadığını algılar. Bu durumda robotun ışığı etkinleşmez ancak tablete bir uyarı mesajı gönderir. Cihazın sensörleri, dezenfeksiyon sırasında örneğin bir kişinin kapıyı açıp açmadığını algılayabilir ve UV-C ünitesini kapatır. HERO21'in ayırt edici özelliği, dezenfeksiyon performansına ve kişisel güvenliğe odaklanan bu yaklaşımdır.

Üç buçuk saat kesintisiz dezenfeksiyon

ICA Traffic'in Satış Müdürü Steffen Kriege şöyle açıklıyor: "Robotumuz ilgili tüm sertifikalara da sahiptir ve son derece güvenilirdir. Almanya pazarında özellikle bu konuda bir ihtiyaç var. Kısa bir ısınma fazından sonra, kesinti olmadan 3,5 saate kadar dezenfeksiyon yapılabilir. Böylece bir odada on dakikadan kısa süre geçirerek 14 metrekarelik yaklaşık 25 odayı dezenfekte edebilir. Şarj süresi ise yalnızca iki saattir."

Teknoloji ortağını seçerken şirketin yüksek kalite standartları da belirleyicidir: Kriege şu şekilde yorum yapıyor: "Genel olarak en iyi hizmeti OMRON'dan aldığımız için onları seçtik. Yerel şirketlerle bölgesel ortaklık ve fiyat gibi unsurlara ek olarak, performans ve kalite de kararımızda etkili oldu. Ayrıca işlevsel ve uyumlu tasarım fikirlerimiz, OMRON'a en iyi şekilde uygulanabiliyor: UV ünitesi ve robot iyi bir birleşim oluşturdu."

OMRON'un Otomasyon ve Sürücüler bölümünde Saha Satış Mühendisi olan Kai-Uwe Freyer şöyle ekliyor: "HERO21'de işlevsellik, güvenlik ve tasarım bir araya geliyor. Bu çözüm, tek bir parçadan yapılmış gibi görünüyor. OMRON'un bu önemli projeyi teknik bilgimiz yardımıyla gerçekleştirebilmesinde memnuniyet duyuyoruz."

"Gücünü OMRON'dan alan" ilk HERO21 robotları Ekim ayında teslim edilecek.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin