Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Yapay Zeka donanımlı NX-TC sıcaklık kontrolörleri

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka donanımlı NX-TC sıcaklık kontrolörleri

Yapay Zeka fonksiyonlu NX-TC sıcaklık kontrolörleri, kurulumu ve kontrolü otomatik hale getiriyor.

Hızlı akıllı sıcaklık kontrolörü kurulumu

Omron, Yapay Zeka (AI) donanımlı yeni NX-TC serisi ile sıcaklık kontrolörü portföyünü genişletmeye devam ediyor. Çoklu döngüye sahip uygulamalar için tasarlanan bu akıllı kontrolörler, daha kolay pano içi kurulum imkanı sunuyor.

NX-TC, insan müdahalesi gerektirmeden optimum ve otomatik sıcaklık kontrolü sağlamak amacıyla tasarlanmış yeni nesil akıllı sıcaklık kontrolörleri serisidir. Üstelik Yapay Zeka algoritmalarının kullanılmasıyla normal koşullarda sahada uzmanlar tarafından yapılan tüm ayarlar artık otomatik hale getirilebilir.

nx in-panel tc newspri prod
NX-TC2 (12 mm genişlik) ve NX-TC3 (24 mm genişlik)

Adaptif kontrol algoritması

Standart bir sıcaklık kontrolörünün PID ayarlarını ilk çalıştırmada tanımlamak zaman alan bir süreçtir. Optimal ayarları gerçekleştirmek ise deneyimli mühendisler için bile daha da zorlayıcı olabilir. Bu yüzden Omron, "adaptif kontrol teknolojili" NX-TC Serisini geliştirdi. Bu sistem, kontrol altındaki süreçte gerçekleşen değişiklikleri otomatik olarak algılar ve PID'yi buna göre uyarlar. Sonuç olarak ince ayarları mükemmel bir şekilde yapılmış PID algoritması ve ultra kararlı sıcaklık kontrolü sağlanır.

Paketleme makinelerinde mükemmel sealing sıcaklık kontrolü

Konvansiyonel bir sealing makinesindeki sıcaklık sensörleri genellikle ısıtma çubuğunun çene yüzeyinden oldukça uzak bir konuma yerleştirilir. Bu durum, çene yüzeyi sıcaklığı ile gerçek kontrol sıcaklığı arasında bir fark oluşturabilir ve bunun sonucunda paketleme hızı arttıkça (özellikle de daha ince paketleme malzemeleri ile) daha fazla sealing hatası ortaya çıkabilir.

NX-TC serisi, sensörün çene yüzeyine daha yakın konumlandırılmasına izin veren daha hızlı algılama fonksiyonuna sahip özel sıcaklık sensörü modellerini kullanarak bu sorunu çözer. Otomatik filtre ayarı gibi özel olarak geliştirilen gömülü algoritmalar ise daha iyi bir sealing kalitesi sağlamak için sıcaklığın bastırılmasına yardımcı olur.

Kalıp makinelerindeki sıcaklık değişimlerini en aza indirme

Su soğutmalı ekstrüzyon kalıp makinelerinde çıkış hızını artırmak genellikle sıcaklık değişimlerine yol açar. Bu durum, operatörün ürün kalitesini istikrarlı tutmak için devamlı olarak valf ayarı yapmasını gerektirir. Yüksek hızlı üretim sırasında bunu sağlamak ise oldukça zordur. NX-TC'de bulunan su soğutmalı çıkış ayarı fonksiyonu, sıcaklık değişimlerini en aza indirir ve kaliteyi korurken üretim kapasitesini artırır.

Özellikler

  • İki boyut seçeneği mevcuttur: NX-TC2 (12 mm genişlikte 2 döngülü model) ve NX-TC3 (24 mm genişlikte 4 döngülü model)
  • T/c ve Pt100 sensörleri için üniversal giriş (K, J, T, E, L, U, N, R, S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Kontrol çıkışı tipi: Gerilim çıkışı (PNP 24 VDC/21 mA/nokta), Doğrusal akım çıkışı (0/4, 20 mA)
  • Kontrol yöntemi: ısıtma ve/veya soğutma (modele bağlıdır)
  • Yük/SSR tanısı mevcuttur (modele bağlıdır)
  • Fieldbus bağlantısı: Ethernet IP ve EtherCAT (haberleşme kuplörü kullanarak)

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin