Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON'un yeni NX502 kontrolörlerini keşfedin

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

OMRON, gelişmiş bilgi ve emniyet kontrolüne sahip NX502 kontrolörleri sunar

Yeni OMRON kontrolörleri yüksek üretim kalitesi elde etmeye ve enerji verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

OMRON bugün, yeni NX-EIP201 Ethernet/IPTM üniteleriyle aynı anda gelişmiş bilgi kontrolü ve emniyet kontrolüne sahip NX serisi NX502 otomasyon kontrolörlerini piyasaya sunacağını duyurdu. Küresel lansman 24 Nisan'da gerçekleşecek.

Bu lansman, ESG (Çevre, Sosyal ve Yönetim) yönetimine öncelik verilmeye başlayan üretim tesislerinde karbon nötrlüğüne yönelik çabaların artmasına yanıt veriyor. xEV'ler (uzun menzilli elektrikli araçlar) ve dijital cihazlar gibi hızla gelişen yüksek teknoloji ürünleri için üretim hatları, talepteki ani değişikliklerin üstesinden gelebilmeli ve bu değişikliklere kolayca uyum sağlayabilen ekipmanlara sahip olmalıdır.

Yeni NX502 CPU ve NX-EIP201 Ethernet/IP üniteleri, gerçek zamanlı analiz ve proses modülerizasyonu*1 elde etmek için OMRON'un benzersiz gelişmiş bilgi işleme, haberleşme teknolojileri ve geniş kapasiteli belleğini kullanır. Bu yaklaşım, üretim tesislerinde sürdürülebilirliğin artırılmasına, atıkların en aza indirilmesine ve hat değiştirirken hazırlık sürelerinin kısaltılmasına katkıda bulunur.

Ana özellikler

(1) Dünyanın en yüksek hassasiyete*2 sahip veri toplama ve yüksek kapasiteli aktarım özellikleri, üretim tesislerinde kayıp ve atık miktarını azaltmaya yardımcı olur 

NX502'nin 1 μs veya daha az sapmaya sahip yüksek hassasiyetli veri toplama kapasitesi ve aynı sınıftaki kontrolörlerden*3 yaklaşık dört kat daha fazla veri aktarım kapasitesi; sıcaklık, basınç ve akış hızı gibi üretimle ilgili verilerin gerçek zamanlı analizine olanak tanır. Bu da işleme koşullarına yansıtılabilir. Bu özellik, sürecin hızlı bir şekilde iyileştirilmesini sağlar ve çeşitli üretim tesislerinde kaynak kaybını azaltır.

【Uygulama örneği】 Hassas ürün işleme için kristal üretim prosesi gerekir

Yüksek kaliteli kristallerin üretimi, farklı koşullara bağlı olarak üretimle ilgili verilerin gerçek zamanlı olarak izlenmesini ve dalgalanmasını gerektirir. Haberleşme performansı sınırlamaları, stabil üretim kalitesine yönelik bir darboğazdır. NX502'nin yüksek bilgi işleme kapasitesi, proses sorunlarının nedenlerinin erken belirlenmesine olanak tanıyarak üretim koşullarında iyileştirmeler ve kristallerin kararlı seri üretimini (ör. güneş hücreleri için) sağlar.

(2) Büyük ölçekli ve yüksek hızlı emniyet için NX serisi ilk entegre kontrol teknolojisi*4 üretim hatlarını değiştirirken teslim sürelerini kısaltır

NX502 ve NX-EIP201, sekiz adede kadar ağ sistemi ayrımı ve 254 adede kadar emniyet bağlantısı aracılığıyla modül bölümü ile geniş ölçekli üretim hatlarının kontrol edilmesini sağlayan entegre kontrol teknolojisine sahiptir4. Bu yaklaşım, kısmi proseslerin büyük hatlarda bile genel işlemler üzerinde minimum etkiyle ayarlanmasına ve kontrol edilmesine olanak sağlar. Ayrıca, enerji verimliliğinin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olur ve hat değiştirirken teslim sürelerini önemli ölçüde azaltır.

【Uygulama örneği】 Kasa çerçevesi kaynak hattının çok çeşitli ürünleri işlemesi

Pazarın çeşitlendirilmesi gerektiği için çeşitli araç modellerinin karışık üretimi devam ederken süreç eklemek veya değiştirmek gerekebilir. Yalnızca ilgili kısımları durdurarak tedarik sürelerini en aza indirmek için NX502 ve NX-EIP201 ayrı ağ sistemleri, emniyet dahil olmak üzere, kaynak işlemlerinin eklenmesi gibi üretim tesislerindeki ayrıntılı değişikliklere esnek yanıtlar verilmesine olanak tanır. Bu özellik üretim verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunur.

OMRON, üretim tesislerinde verimliliği artırmak için yenilikçi Otomasyon konsepti altında kontrol teknolojisindeki gücünden yararlanır. Bundan böyle şirket, üretimde karbon nötrlüğü de dahil olmak üzere sürdürülebilir üretim tesislerine ulaşmayı ve verimliliği artırmayı hedefliyor. OMRON, yenilikçi otomasyon sayesinde insanlar, sektörler ve dünya için geleceğe katkıda bulunacak.

NX5 Serisi hakkında daha fazla bilgi edinin

Not

*1. Modülerizasyon, üretim hattındaki her bir prosesi işlevsel birimlere bölmek ve esnek bir şekilde değiştirmeyi kolaylaştırmak anlamına gelir.

*2. 31 Mart 2023 tarihinde yapılan OMRON araştırmasına dayanmaktadır.

*3. NJ501 ile karşılaştırılmıştır. 31 Mart 2023 tarihinde yapılan OMRON araştırmasına dayanmaktadır.

*4. OMRON'un benzersiz çok çekirdekli teknolojisi aynı anda bilgi işleme, emniyet işleme ve kontrol işlemlerini gerçekleştirir.

*4. Emniyetli iletişim standartları "CIP Safety™" ve "FSoE (Safety over EtherCAT®)".

EtherCAT® ve Safety over EtherCAT® Almanya'da bulunan Beckhoff Automation GmbH tarafından lisanslı ticari markalar veya tescilli ticari markalardır.

EtherNet/IP™ ve CIP Safety™, ODVA'nın ticari markalarıdır.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin