Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON, mobil ve kolaboratif robotlar için yatırım getirisi hesaplayıcıyı piyasaya sürüyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

OMRON, mobil ve kolaboratif robotlar için yatırım getirisi hesaplayıcıyı piyasaya sürüyor

OMRON'un yeni yatırım getirisi hesaplayıcısı, küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ'ler) için ideal olan kolay ve uygun maliyetli kiralama fırsatları da dahil olmak üzere kolaboratif ve mobil robotlara yapılan yatırımları değerlendirme sürecini desteklemek üzere piyasaya sürüldü.

OMRON'un yatırım getirisi hesaplayıcısı kolaboratif veya mobil robotlara yatırım yapmayı düşünen şirketlere, gerçek verilere dayalı yatırım getirisinin hızlı ve kolay bir genel görünümünü sunar. Kullanıcıların, bir yatırımın geri dönüşünün kaç ayda olacağını tahmin etmelerine olanak sağlarken, pazar koşullarına göre enflasyon ve faiz oranlarında yapılan ayarlamaları da hesaba katmaktadır. 

Mobil robotlar ve cobotlar kolayca kurulur ve portatiftir. Bu da onları üretim alanında daha fazla esneklik elde etmek için avantajlı bir yardımcı haline getirir. Ayrıca, mal ve malzeme kaldırma veya taşıma konusunda yardımcı olmak için insan iş arkadaşlarıyla birlikte çalışarak daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayabilirler.

Ancak, birçok küçük ve orta boy işletme (KOBİ'ler) bu tür teknolojilerin ön sermaye yatırımını karşılayamaz. OMRON, mobil robot veya kolaboratif robot (cobot) filolarını geliştirmek isteyip ayrıca ilk sermaye yatırımını düşük tutmak isteyen üreticiler için hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan kiralama seçenekleri sunuyor.  

OMRON'un Stratejik İş Geliştirme Müdürü Eduardo de Robbio şöyle diyor: "Pandemi sırasında düşük hacimlerde çok çeşit içeren üretim ihtiyacında bir artışla birlikte birçok sektörde çalışan eksikliği gördük. Bunun sonucunda, hem insan operatörler hem de robotlar için daha fazla boş pozisyon ortaya çıktı. Esnek kiralama seçeneklerinin yanı sıra müşterilerimizin karar verme süreçlerini desteklemesi için kullanımı kolay bir yatırım getirisi hesaplama aracı sağlamak istedik."

roi calculator example fcard comp

Mevcut işlemlerle ilgili veriler girildikten ve robotların türü ile sayısı seçildikten sonra yatırım getirisi hesaplayıcı; geri ödeme süresi, yatırım getirisi yüzdesi ve gelecekteki nakit akışlarının tahmini mevcut toplam değerini gösteren net bugünkü değer (NBD) hakkında net bir genel bakış sunar.

Yeni bir yatırımın nasıl finanse edileceği müşteri için önemli bir karardır. OMRON'un yatırım getirisi hesaplayıcısı iki tipik seçenek sunar: başlangıçta tam ödemenin olduğu geleneksel Capex seçeneği ve ödemeleri 3 ila 5 yıla yayılan kiralamanın olduğu Opex seçeneği.

De Robbio sözlerine şöyle devam ediyor: "Robotlar tekrarlanan görevleri yerine getirebilir ve esnek, doğru ve verimli operasyonlar sağlayarak, insan iş arkadaşlarının işletme açısından kritik sorunlara ve yaratıcı görevlere odaklanmalarını sağlar. Yatırım getirisinin temel unsuruyla ilgili olarak insan gücü, üreticilerin ilerlemesi için kesinlikle gerekli olan daha fazla katma değerli görevlerde kullanılır. Ayrıca otomasyon, emek piyasasındaki uzman eksikliğini dengeleyebilir."

Daha fazla bilgi

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin