Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Omron, Üretim Alanındaki Yeniliklerde Cisco ile İşbirliği Yapacak

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Omron, Üretim Alanındaki Yeniliklerde Cisco ile İşbirliği Yapacak

Üretim tesislerinde IoT Güvenliğini geliştirmek

Omron Corporation (Merkez: Shimogyo-ku, Kyoto; Başkan ve CEO: Yoshihito Yamada) ve Cisco Systems G.K. (merkez ofis: Minato-ku, Tokyo; Başkan ve Genel Müdür: Miyuki Suzuki), Omron'un, üretim tesislerinde zorlu koşullarda güvenilirlik sağlamak için tasarlanmış programlanabilir mantıksal kontrol cihazlarına (PLC) Cisco'nun öncü ağ ve güvenlik teknolojisini entegre ederek işbirliği yapmayı kabul etmiştir. İki şirket, bu işbirliği kapsamında günümüzün giderek daha akıllı bir hale gelen üretim tesislerinin güvenliğini IoT ile geliştirirken müşterilerin üretim faaliyetlerini emniyetli ve güvenli bir hale getirmesine yardımcı olacaktır.

IoT yaygınlaştıkça ağa bağlı cihaz sayısının 2020 yılına kadar 50 milyara ulaşması öngörülmektedir. Bunun yanında dünya genelinde üreticiler, üretim kabiliyetlerini artırarak küresel rekabetçiliklerini ve kurumsal değerlerini güçlendirmeye çalışmaktadır. Sektör ayrıca, üretim tesislerini akıllı hale getirme gerekliliğine yanıt vermek için dijital teknolojileri aktif bir biçimde kullanma eğilimindedir. Aynı zamanda, fidye yazılımları ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarından kaynaklandığı bildirilen üretimde bozulma vakalarının ortaya koyduğu gibi üretim tesisleri her zamankinden daha ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır.

Bununla birlikte müşteriler ve pazar, gıda ve farmasötik ürünlerinde daha yüksek düzeyde kalite ve güvenliğin yanı sıra elektronik parçalar sektöründeki her bir bileşenin kalitesini sağlamak için izlenebilirlik talep etmektedir. Üreticiler, üretim ortamında yukarıdaki sorunlara çözüm ararken ve kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirirken üretim teknolojilerini iyileştirmeyi sürdürme konusunda kayda değer zorluklarla karşılaşmaktadır.

Omron ve Cisco, otomasyonun temel bileşenleri olan PLC'lerin, üretim tesislerindeki kişiler, makinelere ve üretim hatlarına bağlı cihazlar ve veri alışverişi olmak üzere birbirinden ayrı üç unsur için güvenlik doğrulaması sağladığı güvenli bir ortam oluşturmak için birlikte çalışacaktır. Cisco'nun dünya genelinde kendini kanıtlamış ağ ve güvenlik teknolojilerini, Omron'un kontrol cihazı teknolojisiyle entegre etmek yoluyla kontrol ve bilgiyi bir araya getirerek şirketler, üretim tesislerinde emniyetli ve güvenli IoT sağlayarak üretimde ilerlemeye katkıda bulunacaktır.

Bu teknolojik ortaklığı kurmadan önce Omron, OPC UA sunucusuyla birlikte standart olarak gelen ve güvenliği etkin küresel iletişim standardına uygun en iyi PLC ürünü olan NJ Serisi Makine Otomasyon Kontrolörünü geliştirmiştir. Yeni PLC'ler, OPC UA desteği sunan yazılım ve cihazlarla güvenli veri iletişimi sağlamaktadır.

Ayrıca şirketler, bu teknolojik işbirliği kapsamında Omron PLC'lerini Cisco'nun ağ ve güvenlik teknolojisiyle birleştirerek kişi ve cihazların kimlik doğrulaması için mevcut çözüm çeşitliliğini artıracaktır.

PLC'lerle güvenlik amaçlı kişi, cihaz ve veri kimlik doğrulaması hakkında

Kişi (kullanıcı) kimliği doğrulama:

  • PLC'ler, kullanıcı erişimini doğrulayıp yalnızca yetkili kullanıcılara güvenli uzaktan erişim (VPN) izni verecek ve böylece, üretim tesislerinde PLC'lerin ve makinelerin güvenli bir biçimde izlenmesini kolaylaştıracaktır.

Cihaz kimliği doğrulama:

  • PLC'ler cihaz bağlantılarını algılayacak, yetkisiz kullanıcıların erişimini engelleyecek ve gerçek zamanlı uyarılar verecektir.

Veri kimliği doğrulama:

  • PLC'ler iletişim verilerini şifreleyip verilerin uygun bir biçimde iletilmesini sağlayacak ve ayrıca, ağdaki verilerin ayrıntılarını izleyip görselleştirerek yetkisiz erişim ve güvenlik tehditlerini algılayıp kaydedecektir.

Cisco Hakkında

Cisco (NASDAQ: CSCO), dünya genelinde 1984 yılından bu yana internet üzerine çalışmalar gerçekleştiren bir teknoloji öncüsüdür. Çalışanlarımız, ürünlerimiz ve ortaklarımız, insanların güvenli bir biçimde bağlanmasına ve yarının dijital fırsatlarını bugünden yakalamasına yardımcı olur. Daha fazlası için newsroom.cisco.com adresimizi ve Twitter üzerinde @Cisco sayfamızı ziyaret edin.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin