Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Otonom Mobil Robot ile Akıllı Sistem Çözümleri: AM-Flow ve OMRON

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası

Otonom Mobil Robot ile Akıllı Sistem Çözümleri: AM-Flow ve OMRON

27 Ekim 2021, Çarşamba, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Endüstri 4.0; kolaylaştırılmış süreçler, etkili veri analizleri ve sıfır duruş süresiyle 7/24 çalışan üretim hatları vaat ediyor. Tarihi "endüstriyel devrimlerin" aksine bu ürün üreticilere zaman tanır ve seçenek sunar. Bunun nedeni, ister yeni ve teknoloji harikası bir tesiste, ister daha geleneksel bir üretim düzeninde donanım iyileştirme olarak kurulmuş olsun, otomasyonun avantajlarının aşamalı olarak veya tamamen benimsenebilmesidir. Bu geçişi kolaylaştıran AM-Flow, eklemeli üretim dünyasındaki yeni nesil üreticilere çözümler sunarak piyasada ses getirmektedir.
2018 yılında kurulan AM-Flow, şu anda eklemeli üretim otomasyonunda lider ve 3B baskının endüstriyel yüzüdür. AM-Flow CEO'su Stefan Rink "Misyonumuz, küresel eklemeli üretim endüstrisine en yeni Endüstri 4.0 teknolojisini sunmaktır. Uçtan uca dijitalleştirilmiş eklemeli üretim (3B Baskı) süreçleri oluşturuyor ve tasarımda daha etkili iş birliğinden sürdürülebilir üretime kadar eklemeli üretimin tüm potansiyelini elde etmeyi destekliyoruz," şeklinde açıklıyor.

Benzersiz sorunları çözme

Endüstriyel 3B yazıcılar kullanan üreticiler için yüksek çeşitliliğe sahip, yüksek hacimli ürünler dünyası benzersiz zorluklar yaratır. Normalde, bir fabrika sürecini otomatikleştirmeye başladığınızda ilk adım ürün portföyünü standartlaştırmaktır. Eklemeli üretimdeyse varyasyon işin doğasında vardır. Örneğin şu anda, sonsuz sayıda geometri ve malzeme çeşidi günlük olarak büyük hacimlerde yazdırılmaktadır. AM-Flow CCO'su Carlos Zwikker, "Çok çeşitli parçaları birden fazla kez üreten veya bunları aynı yazıcıdan 3B olarak yazdıran bir fabrikanız olduğunda bunların paketlenip müşteriye gönderilmeden önce çıkarılması, temizlenmesi, tanımlanması, sıralanması, tamburlanması ve genellikle boyanması gerekir" diye açıklıyor ve ekliyor, "Bu, çok büyük bir üretim alanını kaplayan ve daha da fazla manuel işçilik gerektiren çok sayıda süreç demektir." Bu nedenle, AM-Flow'un iyi tanımlanmış sistem çözümlerinin desteklediği net hedefleri vardır.

İşletmeye yeni bir yaklaşım

Eklemeli üretim sürecinin her aşaması için modüler çözümler sunan AM-Flow, otomasyona yönelik mantıklı bir yaklaşıma sahiptir. Otomatik tanımlama, parçanın yalnızca geometrisine dayalı makine görsel denetimi, sıralama, toplama, ambalajlama, etiketleme ve taşıma olmak üzere aşamaların her biri müşterilerin seçebileceği ayrı modüllerdir. Ayrıca, müşterilerin ilk adımı atmalarına yardımcı olan akıllı iş modelleriyle yeni nesil bir işletme anlayışı sergiliyorlar.
Carlos Zwikker, "Büyük bir ön yatırım yapma konusunda emin olmayan müşterilerimize, çözümlerimizi kullanım başına ödeme modeli sunuyoruz," diye açıklıyor. Bu, "büyüdükçe öde" anlaşması kapsamında minimum düzeyde ön yatırım yaparken AM-PICK, AM-VISION, AM-SORT, AM-BAGGING ve AM-ROUTE'un tüm avantajlarından yararlanabilecekleri anlamına geliyor.

Akıllı Eklemeli Üretim Fabrikası

Bu müşterilerin sayısı arttıkça, işletmeleri büyür ve üretim ile iş akışına dair ayrıntılı bilgilere yönelik ihtiyaçları da artar. Bu noktada AM-EXPERT hizmeti büyük fayda sağlayabilir. Carlos, "Mevcut iş akışlarını analiz etmek ve iyileştirme potansiyeli aramak için müşterilerle birlikte çalışıyoruz," diyor ve ekliyor, "İşletme vakalarını geliştirmelerine yardımcı olarak otomasyondan en fazla fayda sağlayabilecek alanlar arıyoruz. Son müşterilerimiz şimdiden dünya genelinde gün boyu tasarım yapmakta ve 3B yazıcılar 7/24 çalışmaktadır." Akıllı bir fabrikaya ulaşmanın son adımı, yazıcılar ve dağıtım merkezi arasında kalan manuel süreç adımlarını otomatikleştirmektir. Bu, parça başına maliyeti önemli ölçüde azaltacak ve AM'nin daha da benimsenmesini sağlayacaktır.

İnsan-robot iş birliği

Boyut olarak genişlemiş ya da üretim katına yayılmış süreçleri olan işletmeler için AM-ROUTE, en iyi tesis içi ulaşım çözümüdür. OMRON'un desteği sayesinde, özellikle bir görev (tesis içinde malları bir noktadan başka bir noktaya yönlendirme, fabrika içi taşıma) artık aynı seviyede insan etkileşimine ihtiyaç duymamaktadır. Stefan Rink, "Yarı tamamlanmış malların malzemelerini bir üretim sürecinden diğerine veya dağıtım merkezine taşıma işi artık otomatik hale geldi. OMRON'un yardımıyla tamamen otonom bir mobil robot (AMR) ve AM-ROUTE çözümünü sunuyoruz," diye açıklıyor.

Kapalı döngü takip ve izleme

OMRON Hollanda'da Bölgesel Hesap Yöneticisi Ronald Mol'a göre bu ortaklık mükemmel bir uyum ortaya koyuyor. "Müşterilerine LD-60 Otonom Mobil Robotumuzun (AMR) avantajlarını sunmak için AM-Flow ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. LD serisindeki bu ünite 60 kg'lık yük kapasitesine, doğal özellik navigasyonuna sahiptir ve tesiste herhangi bir değişiklik gerektirmeden endüstriyel bir ortamda kolayca kurulabilir." LD-60, kendi kendine haritalama ve kendi kendini yönlendirme özelliğine sahip bir otonom robottur ve engel algılama için bir emniyet tarama lazeri ve alçak ön lazer kullanarak rotasını otomatik olarak planlayıp çarpışmaları önler. Fabrika sistemine Wi-Fi ile bağlanan bu sistem, her aşamada tüm parçaların tam olarak izlenebilirliğini sağlarken istasyonlar arasında (1,8 m/sn'de) nakliye aracı olarak programlanabilir ve parçaları toplayıp teslim edebilir.

Otonom Zeka

"Bu, akıllı bir sistemde çalışan akıllı bir araçtır," diyor Ronald ve ekliyor, "Boşta kalma süresini kısaltarak ve insan hatasını ortadan kaldırarak makinenin çalışma süresini en üst düzeye çıkarır. AM-Flow tarafından sunulan hizmet ve çözüm portföyünün tamamı, giderek yaygınlaşan otomasyona geçiş ile mükemmel bir uyum sağlamaktadır ve OMRON'un AMR'leri bu portföyün gurur verici bir parçasıdır. AM-Flow'u ve müşterilerini, Endüstri 4.0'ın dönüştürücü gücünden yararlanmak isteyen tüm işletmeler gibi desteklemeye devam edeceğiz."
Bu makale hakkında daha fazla bilgi için lütfen OMRON veya AM-Flow ile iletişime geçin.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey