Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Denetime hazır

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Marka Koruma
İlaç
Intelligent

Denetime hazır

12 Eylül 2019, Perşembe, Marka Koruma tarihinde yayınlandı

Kalite denetimi, tüm üretim ve paketleme hatları için büyük önem taşır. Kusurlu bir ürünün müşterilere ulaştırılmadan önce fark edilebilmesi yüksek maliyetli ürün geri çağırma süreçlerini, üretim kaybını ve olası yasal maliyetleri önleyerek zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

Gıdadan ilaçlara kadar kolay bozulan ürünler için ambalaja kalite denetimi uygulanması da son derece önemlidir. Okunamayan bir barkod veya doğru olmayan bir son kullanma tarihi, iyi durumdaki ürünlerin çöpe atılmasına neden olabilir. Gün geçtikçe daha katı hale gelen düzenlemeler, işaretlemeyi tüm ürün türleri için en önemli unsurlardan biri haline getirmiştir.

Üretim hatlarının hiç olmadığı kadar otomatik hale gelmesi, denetim ve kalite kontrolünün de daha otomatik hale getirilmesi gereksinimini doğurmuştur. Otomatik hatlar görevleri hızlı ve doğru şekilde yerine getirerek hattın verimliliğini artırabilir. Bununla birlikte, gerçek avantajlar ancak akıllı veri gibi özellikleri kullanan "akıllı" otomasyon uygulandığında hayata geçirilebilir. Bu yaklaşım görsel denetim sistemlerine uygulandığında, kusurlar sorunsuz şekilde ve üretim hattına minimum etki ile belirlenip düzeltilebilir. Akıllı görsel denetim sistemi üretim ve devre dışı kalma süresi bakımından tüm üretim hatlarını çok daha verimli ve tutumlu hale getirir.

Kalite kontrolün önemi

Tüm üretim hatları denetim ve kalite kontrolle ilgili zorluklarla karşı karşıya kalır. Ancak ilaç endüstrisi söz konusu olduğunda, hatalar ne pahasına olursa olsun önlenmelidir. Bu nedenle ilaç endüstrisi, hat ekipmanlarının kusurlara karşı garanti sunmasını sağlar ve bu anlayışla sektöre liderlik eder. Diğer sektörlerde bu denli önemli sonuçlar ortaya çıkmasa da hata yapma lüksü yoktur. Kusurlu ürünlerin üreticilere ulaşması, tüketici sağlığından markaya duyulan güvene kadar geniş bir alanı olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca devletler vatandaşlarını korumak istiyor ve bunun sonucunda başta gıda ve ilaç sektörü olmak üzere ambalaj işaretleri konusunda daha sıkı düzenlemeleri yürürlüğe sokuyor. Örneğin, AB'de 2019 yılında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler, üretim hatlarının daha yüksek kalite kontrol standartlarını karşılamasını zorunlu hale getiriyor.

Hepsi hazır ve doğru: Omron sistem çözümü

Omron sistemleri kalite denetimi dahil olmak üzere üretim hattının tüm bölümlerini kapsar. Eksiksiz sistem çözümü veya mevcut sistemde kısmı bir yükseltme sağlamasından bağımsız olarak her bir komponent en yüksek kalite kontrolü sağlayacak şekilde tasarlanır. Görsel denetim ve kalite kontrol söz konusu olduğunda, şirketin son derece kompakt görsel denetim üniteleri, üretim hattını gerçek zamanlı izler ve tüm kusurlara anında müdahale eder.
Görsel denetim sistemi tarafından gönderilen veriler yerel olarak işlenir ve sistemin uygun eylemleri uygulamasına olanak sağlayan güçlü analiz için bulut yoluyla iletilir. Makineler ile üretim hattı arasındaki güçlü bağlantı sayesinde sistemin birbirine tamamen bağlı olması, daha titiz kalite kontrol ve daha yüksek verimlilik sağlar. Bir hata algılandığında, sistem genellikle hatayı otomatik olarak düzelterek üretimin etkilenmeden sürmesini sağlar. Omron akılı otomasyon çözümleri, yüksek hız ve etkileyici işleme gücü gibi özellikleri kullanım kolaylığı ile birlikte sunar. Bu hız, zeka ve kullanıcı dostu olma kombinasyonu, en etkili denetim ve şeffaf kalite kontrolü hayata taşır.

Kuralları uygulama

Bir denetim sisteminin akıllı kararlar alabilmesi için görsel denetim kamerası gibi sensörlerden veri toplaması gerekir. Görsel denetim kameraları ürünün farklı unsurlarını izlemek, gerektiğinde kusurları kontrol etmek ya da etiketleri hatalı baskı veya eksik bilgilere karşı denetlemek amacıyla kullanılabilir. Ardından güçlü işleme devreye girerek bu verileri analiz eder ve gerçek sonuçları beklenen sonuçlarla karşılaştırarak süreci izler. Bir sorunla karşılaşıldığında, değişikliklere yanıt vermekle ilgili programlanan kuralları uygular. Sorunlar otomatik olarak ilgilenilse bile doğru proses yönetimi için ve ek eylemlere ihtiyaç duyulabilmesi ihtimaline karşı operatör mutlaka bilgilendirilir.
Mevcut veri miktarı ve uygulanan işleme arttıkça "daha akıllı" hale gelen makine, üretim hatlarının daha uzun süre daha kısa duruş süresi ve daha yüksek verimlilikle çalışmasına yardımcı olur. Tüm veriler sistem tarafından kaydedilir ve tipik olarak bulutta saklanır. Bu durum ayrıca daha sonra denetim amaçları doğrultusunda incelendiğinden operasyonların düzenlemelere uygun ilerlemesine yardımcı olur.

Esneklik, şimdi ve gelecekte

Üretim hatalarının yakalanması ve atığın azaltılmasına ek olarak etkin denetim ve proses yönetiminin bir diğer avantajı esnekliktir. Görsel denetim, hareket, kontrol, emniyet ve robotların Omron Sysmac Studio gibi tek bir yönetim sisteminde birleştirilmesiyle üretim hatları kısa üretim sürelerine daha kolay uyarlanır ve pazar taleplerine sorunsuz şekilde adapte olur. Hat kurulumları yeni üretim süreçleri için hızlı şekilde değiştirilebilir ve kalite denetimi tanıma şablonu yazılımda kolayca güncellenebilir. Bu durum, farklı ürün modelleri hatta farklı ürünlerin doğru şekilde üretilmesini ve paketlenmesini sağlar.
Sistem ayrıca düzenlemelerdeki tüm değişikliklere uyum sağlayabilmesiyle geleceğe hazır olma avantajına sahiptir. Bu sayede üreticiler üretim hatlarının gelecekteki düzenlemeleri karşılayabilmesine yönelik endişelerini rafa kaldırabilirler. Tüm yapmaları gereken mevcut çözüm için yeni bir ürün yazılımı güncellemesi gerçekleştirmektir.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Jan Nieswandt

    Jan Nieswandt

    EMEA Product Marketing Manager for Vision and RFID, Omron