Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Elektrikli araç üretiminde otomatik hat içi denetim sistemleri

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Sürdürülebilir Üretim
Marka Koruma

Elektrikli araç üretiminde otomatik denetim sistemlerinin kritik önemi

23 Mart 2023, Perşembe, Sürdürülebilir Üretim tarihinde yayınlandı

Emniyet, otomotiv sektöründeki tüm önceliklerin başında gelir ve elektrikli araç üretimi de bu durumda bir istisna değildir. Bununla birlikte emniyet, karmaşıklığa da yol açabilir ve günümüz araçlarında (özellikle EV'lerde) geleneksel örnekleme veya denetlemeye dayalı denetim yöntemleri yetersiz kalmaktadır.

Cihazların %100 ve hızlı denetimi bir gereklilik olmuşken denetim sonuçlarının doğruluğu ve tolerans talepleri de giderek artmaktadır. Güzel haber ise 3D lehim macunu denetimi (SPI), 3D otomatik görsel denetim (AOI) ve 3D CT otomatik X-ray denetimi (AXI) gibi teknolojilerdeki en son gelişmelerin, üreticilerin bu karmaşık gereksinimleri karşılamasına yardımcı olmasıdır.

SPI, AXI ve AOI makinelerinin nasıl ve neden elektrikli araç üretiminin olmazsa olmazı haline geldiğine göz atalım.

EV'lerin ve "akıllı araçların" giderek artan karmaşıklığına yönelik çözümler

15 Şubat 2006'da yürürlüğe giren Akıllı Araba Girişimi, Avrupa Komisyonu tarafından "akıllı" otomobillerle ilgili tüm faaliyetleri tek bir çatı altında toplamak için hazırlanmış bir politika çerçevesidir. Bu teknolojilerin amacı, araç içi sistem desteğiyle sürücülerin arabalarını daha güvenli kullanmalarına yardımcı olmaktır. Bu süreçte, araç kullanımında insan hatasının etkisini azaltmaya yardımcı olan ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) gibi sistemler yaygınlaşmıştır.

Otomotivdeki elektronik düzeneklerinin yoğunluğu ve karmaşıklığı da buna paralel olarak artmaktadır. OMRON'un da ürün yelpazesinde yer alan birinci sınıf otomatik denetim sistemleri; PCBA içindeki LED'ler, BGA'lar, güç cihazları, yüksek hızlı, açık delik ve pres geçme konnektörler gibi kritik komponentler için yapay zeka destekli hata algılama özellikleri sunar.

"Otomotiv üretici ortaklarımızın üretim, tolerans ve kalite konularında karşı karşıya olduğu yükümlülüklerin belirgin bir şekilde arttığını görüyoruz. Durum böyle olunca daha fazla ürün için %100 denetim ve daha gelişmiş denetim kapasitelerine olan talep de artıyor," diyor Otomatik Denetim Departmanı Avrupa Kilit Müşteri Yöneticisi Kevin Youngs. Güvenilirlik, üreticiler için araç geri çağırmalarını önleme konusundaki en önemli faktörlerden biridir. "OMRON, bu talebi karşılayacak çözümler sunarken hepimizin her gün bel bağladığı ürünleri, yıllarca güven içinde kullanabilmemiz için yüksek kalite standartlarında üretir," diyor Youngs. OMRON'un sunduğu 3D CT AXI yenilikleri hakkında bilgi almak ister misiniz?

EV'ler için sunulan en güncel denetim çözümlerini öğrenelim

OMRON'un denetim sistemleri bölümü, EV sektöründeki yüksek kalite ve güvenilirlik taleplerine yönelik geniş bir otomatik çözüm yelpazesi sunar. En yeni 3D SPI, 3D AOI ve 3D CT AXI çözümlerimiz, günümüzün daha da gelişmiş ve akıllı araçlarının elektronik düzeneklerine yönelik giderek artan denetim ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

PCBA tasarımına yönelik kısıtlamasız denetim çözümlerimiz ve akıllı fabrika yazılımımız ile siz ve tedarikçilerinizin üretim süreçlerini istikrarlı kılıp iyileştirmenize, hataları tespit edip önlemenize, daha verimli çalışmanıza ve daha yüksek kaliteli ürünler sunmanıza yardımcı oluruz.

VT-M121 otomatik denetim platformumuz ile otomotiv güç modülleri ve LED, adaptif far, Lidar ve CMOS düzenekleri gibi ADAS teknolojileri için doğru ve tekrarlanabilir boyutsal denetimler sunuyoruz. VT-M121, ayrıca pim kaynağı öncesi ve sonrasındaki kalite sorunlarını tespit etmek için modern dönemeçli EV motor düzeneklerinin %100 hızlı, doğru ve otomatik denetimini gerçekleştirir. Elektrikli araçlara yönelik otomasyon teknolojilerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz?

EV üretim çözümlerimize göz atın

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey