Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Geleceğin Fabrikası'nı Birlikte İnşa Ediyoruz

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Otomasyon
Kolaboratif Robotik
Endüstri 4.0

Geleceğin Fabrikası'nı Birlikte İnşa Ediyoruz

16 Haziran 2022, Perşembe, Otomasyon tarihinde yayınlandı

OMRON'un en büyük iş birimlerinden biri olan Den Bosch tesisini EMEA bölgesindeki ihtiyaçlara hizmet edecek şekilde daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

OMRON'un Endüstriyel Otomasyon İş Birimi, gelişmiş otomasyon çözümleri geliştirip üreterek üretimde yeniliği destekler. OMRON'un en büyük iş birimlerinden biri olan Den Bosch tesisini EMEA bölgesindeki ihtiyaçlara hizmet edecek şekilde daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Nihai hedefimiz, "Geleceğin Fabrikası"nı sunan bir tesis oluşturup bunu gerçek hayatta uygulamaktır.

Avrupa genel merkezi Hoofddorp’ta bulunan Brabant konumlu Den Bosch tesisi fabrika, Avrupa dağıtım merkezi, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) ve onarım hizmetleri dahil olmak üzere Avrupa'nın ana faaliyet merkezidir. Bir arada yürütülen bu dört faaliyet, 18.000 Avrupalı müşteriye ve uygulanabildiği durumlarda Japonya ve ABD dahil diğer bölgelerdeki müşterilere de hizmet sağlar.

Yerel fabrikadan küresel fabrikaya

Doksanların başında bir fabrika olarak kurulan Den Bosch tesisi, Avrupa pazarının gelişimini desteklemek adına kısa bir süre içinde Ar-Ge faaliyetlerine de başladı. Den Bosch, son on yılda Yalın üretim ve montaj süreci yeniliğini uygulayarak yoğun talep gören ürün portföyünü Çin'den Avrupa'ya çekmeyi başardı. Ayrıca, küresel pazar için İnsan Makine Arayüzü (HMI) ve Endüstriyel PC'ler (IPC) çözümlerini de içeren üst düzey kontrolör ürün portföyünü geliştirdi. Her iki gelişme de tesisin iş hacmini artırdı ve toplamda 4-5 katına çıkardı. Bu da, biz ve daha da önemlisi müşterilerimiz için önemli bir dönüm noktası oldu.

Portföyün en yeni faaliyeti ise robot üretimi oldu. OMRON'un Den Bosch'taki Saha Müdürü Paul Sollewijn Gelpke "Ekibimiz, sabit robot üretimi yapan en iyi küresel fabrika unvanını taşımaktan gurur duyuyor," diyor. "Hollanda'daki eğilimin tersine, verimli üretim yöntemimiz ve eklediğimiz yenilikçi çözümler sayesinde üretimi artırıyoruz. Maliyeti rekabetçi, kaliteyi yüksek tutarak da müşterilerimizin beklentilerini karşılıyoruz."

Her yer yenilikçi fırsatlarla dolu

Artan talepler ve dinamik pazar gereksinimleri ile üretim tesislerinin karşı karşıya olduğu en büyük zorluk, standart seri üretimden özelleştirilmiş seri üretime geçmektir. Den Bosch, yazılım yeniliklerinden güç alan ve ürettiği ürüne uyum sağlayan dinamik bir montaj hattına sahiptir. Bu hat sayesinde tesis, iki hafta içerisinde tamamen özelleştirilmiş bir Endüstriyel PC üretimini tamamlayabiliyor.

Bu verimlilik çok işe yarayacak. Şu anda Hollanda'da boş pozisyon sayısı, iş arayan kişi sayısından daha fazla ve nüfusun gittikçe yaşlanması bu oranın artacağını gösteriyor. Temel misyonumuz, yaşamları iyileştirmek ve topluma katkıda bulunmaktır. Sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak, sağlıklı bir toplum oluşturmanın ilk adımıdır.

Ar-Ge Başkanı Tim Foreman "Attığınız her adımda felsefemizi göz önünde bulundurursanız yeniliği hedeflersiniz," diyor. "OMRON, otomasyon yardımıyla robotlar veya kendi kendine öğrenebilen üretim sistemleri gibi akıllı çözümler sunarak insanların tekrarlanan manuel işlerden kurtulmasını amaçlıyor. Bu şekilde topluma da katkıda bulunuyoruz."

Yüksek teknoloji ekosistemindeki fırsatlar

OMRON Manufacturing of the Netherlands'ın hem Başkanı hem de Genel Müdürü olan Sollewijn Gelpke, Den Bosch tesisinin bir yetkinlik ve hizmet merkezi olarak daha da büyüyeceğini düşünüyor. Bu tesis aslında yüksek teknoloji ekosisteminin bir üyesi. Diğer üyelere örnek olarak Eindhoven Teknik Üniversitesi (TUe), Den Bosch'taki Data-University JADS ve Eindhoven'daki Brainport Industries verilebilir.

Ar-Ge ekibinin tüm veri bilimcileri JADS'den mezun oldu. Diğer son derece becerikli çalışanlar ise çoğunlukla TUe mezunları ancak aralarında Noord-Brabant'ta bulunan Fontys Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Avans Uygulamalı Bilimler Üniversitesi mezunları da bulunuyor. Üniversiteler ve diğer eğitim programlarındaki öğrencilere staj olanağı sunuyoruz. OMRON fabrikasında ayrıca Den Bosch ve çevresindeki bölgelerden üretim personelleri bulunuyor.

Sollewijn Gelpke bu ekosistemin tamamını daha fazla gelişimin kapılarını aralayacak "büyük bir kaynak" olarak görüyor. Brabant Kalkınma Ajansı (BOM) da buna dahil. BOM, paydaşlarına büyük yatırımlar yapar, OMRON'un sıklıkla davet edildiği etkinlikleri organize eder ve şirket için büyük öneme sahip olan iletişim ağını geliştirmede çok etkindir.

Geleceğin Fabrikası'nı Birlikte İnşa Ediyoruz

OMRON'un ekosistemine genel merkezi Brabant'ta bulunan müşteriler de dahildir. Güney eyaletinin başkenti Den Bosch, pek çok otoyol ile Batı Avrupa'nın tüm ana limanlarına erişimi olması ve Almanya yakınlarında bulunması sebebiyle çok iyi bir konuma sahiptir. Bu sayede ürünleri daha az taşıma maliyeti ile daha sürdürülebilir, daha hızlı ve dolayısıyla daha verimli bir şekilde sunabiliyoruz.

Müşteri her istediğinde, zamanında ve rekabetçi bir fiyatla kalite sunmak, Geleceğin Fabrikası'nın (FotF) temel özelliklerinden biridir. Amacımız, gelecekte yaşanabilecek işçi açığına karşı bunu akıllı ve artırılmış bir şekilde gerçekleştirmektir. Sollewijn Gelpke'ye göre FotF, metrekare başına daha verimli olabilmek için veriye dayalı olacak. Gelpke ayrıca üretimin geleceğini şekillendirecek ortaklarının öneminin de altını çiziyor.

"Tesisimizi genişletmeye gerçekten ihtiyacımız olduğu için önümüzdeki 10 yıl boyunca koşulların nasıl olması gerektiğini inceliyoruz," diyor. "Fabrika alanını iki ya da üç katına çıkarma fırsatı sunan büyük bir mülkümüz var. Ayrıca Den Bosch belediyesinin desteğine de sahibiz."

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey