Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Cisel, baskı devre kartlarını cobot ile test ederek izlenebilirlik, emniyet ve kalite sağlıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası
Applications

Cisel, baskı devre kartlarını cobot ile test ederek izlenebilirlik, emniyet ve kalite sağlıyor

17 Haziran 2021, Perşembe, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Cisel; otomotiv, inşaat mühendisliği ve üretim sektörleri için esnek baskı devre kartlarının (PCB'ler) tasarımı ve üretimi konusunda uzmanlaşmış bir İtalyan şirketidir. Şirket kısa bir süre önce lider bir otomotiv üreticisinin güç yardımlı direksiyon sisteminde kullanılan panoların elektrik testini otomatikleştirmek için bir OMRON TM5 kolaboratif robotunu (cobot) seçti.
  • 0:00 -   Cisel, baskı devre kartlarını cobot ile test ederek izlenebilirlik, güvenlik ve kalite sağlıyor
Cisel'in üretim tesisinde gerçekleştirilen bazı manuel ve tekrarlı görevleri otomatikleştirmesi gerekiyordu. Bunlar arasında, ayrı ayrı kartları toplamak, test cihazına yerleştirerek 38 mikron dielektrik yalıtımını (bakır parçayı baskı devreden ve alüminyum destekten ayırır) kontrol etmek ve PCB'leri toplama tepsilerine koymak (onaylanan ve atılan kartlara ayrılmış şekilde) vardı.
OMRON TM5 cobot, tüm bu manuel faaliyetleri gerçekleştirmek için idealdi. 900 mm'ye ulaşabilir ve 4 kg'a kadar yük taşıyabilir. Entegre kamerası, cobotun otomatik kalibrasyonu için kullanılan Yer İşaretini algılamasına olanak tanır. Kullanılan üç eksende en az sapma olduğunda, cobot herhangi bir yeniden programlama gerekmeden yeni konumda kendi kendine kalibrasyon yapabilir.

Güvenli, yüksek kaliteli bir çözüm

Cobot, OMRON OS32C lazer tarayıcının 270° geniş açılı kamera ile bağlantısı sayesinde ilgili tüm emniyet düzenlemelerine uygundur. Bu, çevredeki tüm personelin varlığını denetler. Bu, cobotun bir metre veya daha kısa mesafeye vardığında, tamamen durmadan önce üç metre mesafede bir kişi algılandığında yürütme hızını kademeli olarak düşürmesini sağlar.
Çözümün tamamı, bir OMRON NX102 makine kontrolörü aracılığıyla Modbus TCP yoluyla yönetilir. Bu, test edilen parçalara ilişkin istatistikler, retler, döngü süreleri ve anormallikler dahil olmak üzere tüm üretim verilerinin toplanması için hem talimat kontrol elemanının üzerinde hem de SQL veritabanı ile iletişimi yönetir.

OMRON TM5 cobot ile Cisel artık arka arkaya iki sekiz saatlik vardiyada saatte 400 parçaya kadar etkili ve dikkatli bir şekilde test yapabiliyor. İnsan hataları (tekrarlanan işlerde oldukça yaygın bir özellik olabilir) tamamen ortadan kaldırılmıştır.

OMRON TM kolaboratif robotlar hakkında daha fazla bilgi edinin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey