Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Otomotiv sektöründe dijitalleşme için en iyi 7 ipucu

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Sürdürülebilir Üretim
Kolaboratif Robotik
Endüstri 4.0

Otomotiv sektöründe dijitalleşme: Akıllı üretim için yedi ipucu

2 Kasım 2022, Çarşamba, Sürdürülebilir Üretim tarihinde yayınlandı

Büyümek ve krizlerin üstesinden gelmek istiyorsanız dijital olarak yeterli imkanlara sahip olmanız gerekir. Bu durum, oldukça önemli otomotiv sektörü için de geçerlidir. Müşteriler veya verimlilik söz konusu olduğunda dijital araçlara başvurmamak mümkün değildir. Capgemini tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre yapay zeka (AI) ve sürdürülebilirlik önemli etkenler ve odak konularıdır. Gartner uzmanları, açık kaynaklı iş birliği yaklaşımlarının, bütünsel ekosistemlerin ve teknoloji ortaklıklarının önemini vurguluyor. Peki, geleceğin üretiminde dijitalleşme ve intralojistik konusunda nelere dikkat etmeliyiz? Bu soruyu iki bölümde cevaplamak istiyoruz. Akıllı fabrikada dijitalleştirmeye ilişkin ipuçlarıyla başlıyoruz. Otomasyon uzmanı olarak OMRON, yıllarca daha gelişmiş bir dijitalleşmeye giden yollarında üreticilere ve tedarikçilere eşlik etmektedir.

Dijital araçlar, mevcut akıllı fabrika zorluklarının üstesinden gelmeye nasıl yardımcı olur?

Çeviklik ve müşteri odaklılık, güçlü tedarik zincirleri, daha hızlı operasyonlar ve sürdürülebilirlik gündemde olan konulardır. E2E (uçtan uca) üretim ve tedarik zincirleri bu hedefleri destekler. Ayrıca, üretim süreçleri modüler üretim hatlarına daha kolay adapte edilebilirse şirketler, bireysel olarak çok daha fazla faaliyet gösterebilir. Peki, dijital teknolojiler yeni akıllı fabrika yaklaşımlarında nasıl bir rol oynuyor? Şirketler nelere daha fazla dikkat etmelidir? Dijital projeleri mümkün olduğunca ekonomik şekilde gerçekleştirip verimli kaynak kullanımıyla uygulamak için öneriler derledik.

Dijital otomotiv üretimi için yedi ipucu

  1. Tüm bilgilere, operasyonlara ve komponentlere erişmek için yapay zekayla eşleştirilmiş dijital araçlara güvenin. Dijital araçlar, operasyonel planlama veya üretim planlaması, satın alma, özel yaklaşım ve daha birçok operasyonun bir araya getirilmesine ve optimize edilmesine yardımcı olur.

  2. Operasyonel Teknoloji ve Bilgi Teknolojisini (OT ve BT) bir araya getirin: Daha sorunsuz bir BT-OT entegrasyonu (diğer üretim teknolojileriyle BT bağlantısı), IIoT projelerinin başarısı konusunda en önemli unsurdur. Otomotiv ortamında OT; otomasyon çözümleri, sensör teknolojisi veya hareket kontrolünü içerir.

  3. Tutarlı bir Büyük Veri stratejisi geliştirin: Akıllı Üretim; ürünün tasarımdan optimizasyona, üretimden teslimata kadar tüm yaşam döngüsünde bütünsel bir strateji olarak yerini alacak bir inovasyondur. Geliştirilmiş veri üretimi ve yönetimiyle birlikte artan iletişim seçenekleri, süreçlerin optimize edilmesine ve karar alma sürecinin kolaylaştırılmasına yardımcı olur.

  4. Yapay zeka kullanarak modern üretim tesislerindeki iş akışlarını sürekli optimize edin. Akıllı üretim; kaliteyi, OEE'yi ve esnekliği artırırken sürdürülebilirliği, performansı ve maliyetleri optimize etmek için gelişmiş üretim ve montaj yöntemlerini destekler.

  5. Güçlü sensörlere, görsel denetim teknolojisine ve kontrolörlere güvenin. Sensörler ve kontrolörler tarafından oluşturulan veriler, akıllı makineleri değişen süreçlere ve çalışma koşullarına dinamik olarak uyarlamanızı ve çalışanlarınızın iş yükünü azaltmanızı sağlar.

  6. Güçlü ortaklarla iş birliği yapın: Endüstriyel ekosistemler (farklı teknolojilerin ve deneyimlerin etkileşimi), akıllı fabrikada önem kazanıyor. OMRON, OT açısından başarı sağlıyor. Konu BT uzmanlığı olduğunda ise deneyimli iş ortaklarıyla birlikte çalışıyoruz.

  7. Dijital simülasyon teknolojilerini kullanarak makinelerin ve süreçlerin performansını güvenilir ve doğru bir şekilde belirleyin. Kestirimci bakım ve adaptif performansa sahip dijital teknolojiler makinelerin ömrünü uzatır. Akıllı üretim; ürünlerin pazara çıkış süresini, enerjiyi ve geliştirme maliyetlerini azaltır. 

OMRON ve Dassault Systèmes

Dassault Systèmes'in örneği, otomotiv ortamında yenilikçi bir teknoloji ortaklığının nasıl görünebileceğini gösteriyor. Teknoloji şirketi, gerçek dünyanın "sanal ikiz deneyimleri" olarak kolaboratif sanal ortamlar oluşturur. OMRON, VAF ve Dassault Systèmes ile iş birliği yaparak ve 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak yakıt hücresi yığınlarının montajı için bir robotik istifleyici hücre geliştirdi. Çözüm, bipolar (BPP) ve membran elektrot (MEA) plakalarının bireysel katmanlarının 0,5 saniyelik döngü gerçekleştirmesini sağlayabilir.

Proje fikri e.Volution'dan geldi. Bu projenin temeli, bir yakıt hücresine dayalı yeni bir Hizmet Olarak Ulaşım (MaaS) konseptiydi. 3DXP ile birlikte tasarım ve üretimin dijital ikizleri, sanal temel model olarak ortak bir dijital ikiz haline gelir. Bu, üretim süreçlerinin daha iyi planlanması ve geliştirilmesi için sanal olarak yürütülmesini sağlar. BT ve OT bir araya gelerek çevik ve ölçeklenebilir üretim çözümlerini ortaya çıkarır. Bu projede yer alan şirketler, el ele vererek hidrojen yakıt hücrelerinin üretimini rasyonelleştirmek istiyor. Sanal ikizler yeni döngü kavramlarında prototip oluşturmayı, malzeme ve kaynak tasarruflarını simüle etmeyi ve ürünlerin pazara çıkış süresini kısaltmayı destekleyebilir. Aynı zamanda bu tür bir yaklaşım sürdürülebilirlik ve verimlilik kazançlarını teşvik eder. Bu, hepimizin gerçekleştirmek istediği bir hedef değil midir?

OMRON'un otomotiv çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer