Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Finlandiya'daki Kymenlaakso Central Hastanesi'nin atıkları mobil robot ile taşınıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası
Applications

Finlandiya'daki Kymenlaakso Central Hastanesi'nin atıkları mobil robot ile taşınıyor

8 Mart 2021, Pazartesi, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Atık taşıma ve lojistik planlama, hastane ortamları için çok fazla iş yükü anlamına geliyor. Atık sevkiyatı da hem zaman alan hem de insan kaynaklarından yararlanılmasını gerektiren fiziksel bir iştir.
Bununla birlikte Güney Doğu Finlandiya'da yer alan Xamk Uygulamalı Bilimler Üniversitesi; Kymenlaakso Central Hastanesi ve Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile bir araya gelerek otomatik bir çözüm geliştirdi. Bu çözümde hastanelerde üretilen küçük atıkları taşımak için otonom bir mobil robot kullanılıyor.
  • 0:00 -   Hastane ortamında otonom mobil robot - Küçük atık lojistiği
Kotka'da bulunan hastanede sistemi ve tüm fonksiyonlarını test etmek amacıyla OMRON LD mobil robot kullanılarak bir pilot çalışma yürütülüyor. Kymenlaakso Central Hastanesi bu araştırmaya katılarak ürün ve atık lojistiği alanında öncü bir şirket haline geliyor.

Mobil robotların verimliliğini değerlendirme

Yürütülen pilot çalışmada, proje kapsamında geliştirilen teknik çözümlerin yanı sıra mobil robotların taşıma işleri için uygun olup olmadığı da değerlendiriliyor. Bu çalışmanın amacı robotların hastane ortamında kullanılabilme potansiyelini belirlemektir. Ayrıca personelin robotik ve ilgili dijitalleşme konularında daha fazla bilgi sahibi olması da amaçlanmaktadır.
Xamk Üniversitesi'nde proje müdürü olarak görev alan Jonne Holmén bu çalışmayı şöyle açıklıyor: "Salgın nedeniyle yaşanan gecikmelere rağmen test döngülerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi başardık ve robotların hastanelerde kullanılabilirliğine ilişkin mükemmel bir deneyim kazandık. Robot, programlanmış bir zemin haritasını ve lazer tarama özelliğini kullanarak rotada gezinir. Uygun bir rota çizer, engellerden kaçınır ve yolculuğunun herhangi bir noktasında nerede olduğunu anlayabilir."
Sunulan çözümde taşıma robotuna uzaktan komutlar gönderilir ve robottan dolu bir çöp kutusunu alıp hastanenin merkezi atık noktasına taşıması istenir. Mobil robotun üzerine bir makaralı konveyör yerleştirilir. Bu sayede robot, atıkları bağımsız olarak yükleyip boşaltabilir. Taşıma sisteminde ayrıca alma ve bırakma işlemleri için de taşıyıcı bantlar bulunur. Operatör çöp kutusunun dolduğunu tespit ettiğinde basit bir basmalı düğmeyi kullanarak robotu ilgili yere çağırabilir.

Fark yaratma

Jonne Holmén sözlerine şunları da ekliyor: "Robotlar manuel atık transferi ihtiyacını azaltır. Gelecekte, atık taşıma işlemleri daha az yoğunluğun olduğu zamanlarda gerçekleştirilecek şekilde optimize edilebilir. Yapılan araştırmaya göre hasta bakım personelinin çalışma süresinin %30'u bakım dışı işlere harcanıyor. Robot, hastane içinde birden fazla taşıma işini yerine getirmek üzere kullanılabilir. Mobil robotlar, genellikle fiziksel iş gücü gerektiren rutin işler için idealdir."
Yeni lojistik sistemi, robot üreticileri gibi şirketler ve hastaneler gibi sağlık hizmetleri sunan kuruluşlar için çeşitli yeni iş fırsatları da yaratabilir.
"Small Waste Logistics in a Hospital Environment" (Hastane Ortamında Küçük Atık Lojistiği) başlıklı projenin tamamı Xamk Üniversitesi tarafından yönetilmekte, Laurea Üniversitesi de projenin hayata geçirilmesi adımında yer almaktadır. Bu proje Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından finanse edilmektedir. Xamk Üniversitesi bu pilot çalışmada, konveyör çözümünü gerçekleştiren teknoloji şirketi Dimalog Oy ile ortaklık sağlamıştır.
Dimalog Oy şirketinde çalışan Teemu Kytömäki şöyle diyor: "Yeni robot çözümü, robotların ve otomasyonun günlük yaşam ve işlerle nasıl entegre edilebildiğine dair somut ve anlaşılması kolay bir örnektir. Robot, rutin işleri sorunsuz ve bağımsız bir şekilde yerine getirir ve insanların diğer faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilmesine olanak sağlar." Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey