Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Mobil robot, bir huzurevindeki pilot projede gıda dağıtımını otomatik hale getiriyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Applications
Diğerleri

Mobil robot, bir huzurevindeki pilot projede gıda dağıtımını otomatik hale getiriyor

16 Nisan 2021, Cuma, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Finlandiya'daki Kustaankartano Huzurevi, Kustaankartano Gıda Merkezi ile huzurevi arasındaki gıda lojistiğini otomatikleştirmek için şu anda bir otonom mobil robotu test ediyor. Pilot proje; Service Centre Helsinki, Helsinki Sosyal Hizmetler ve Sağlık Merkezi Departmanı ve Forum Virium Helsinki ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Burada amaç, yemeklerin huzurevinin ilgili bölümlerine taşınmasını kolaylaştırmaktır.

  • 0:00 -   Mobil robot, bir huzurevindeki pilot projede gıda dağıtımını otomatik hale getiriyor
Dimalog Oy tarafından geliştirilen Polle (ileri teknoloji ürünü) robotu, OMRON'un otonom LD-250 mobil robotunu temel alır. LD serisi robotların en güçlüsü olan bu model 250 kg'a kadar yükleri taşıyabilir. Bağımsız olarak hareket edebilir ve insanlarla etkileşime girerek kolaboratif ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak üzere tasarlanmıştır.
Mobil robot servis arabası görevi görmesinin yanı sıra yemek taşımak ve yemek servis etmek için kullanılır. Posta, karton atıkları ve çamaşır gibi diğer eşyalar için de kullanılabilir. Mobil robot, Kustaankartano'nun servis tünelinde, asansörlerde ve rampalarda bağımsız olarak gezinir. Bir atın toynaklarının sesini çıkardığı için kolayca tanınabilir, böylece geçerken daha kolay fark edilebilir. Polle, koridorlardaki tehlikeleri ve olası engelleri de tespit eder. Dinamik engelden kaçınma özelliği sayesinde, yatak gibi yeni bir engel eklenmiş olsa bile dar ve değişen ortamlarda gezinebilir.

Gıda taşımacılığına yeni bir yaklaşım

Service Centre Helsinki'nin Çoklu Hizmet Geliştirme Müdürü Katriina Bernoulli şunları bildiriyor: "Alan büyük ve departmanlar arasındaki mesafeler uzun olduğu için Kustaankartano'da yemek dağıtım süresinin büyük bir kısmı yemekleri taşımak için harcanıyor. Bu yeni teknolojinin bunu kolaylaştıracağını umuyoruz. Gıda teslimatlarının başarılı olması için, müşterilerin yemeklerini zamanında alması ve bir sorun olması durumunda hemen bildirim alınması gerekir. Böylece gıda teslimatlarının farklı bir şekilde yapılması mümkün olacaktır."
Gıda hizmetleri sektöründeki robotlar yeni bir olgudur. Kustis Goes Digi! ve Co-created Health and Wellbeing (CoHeWe) harmanıyla oluşan yeni projede, taraflar arasındaki yakın iş birliği, farklı bakış açılarının dikkate alınmasında büyük önem taşıdı. Test çalışmaları sırasında mobil robotun işleyişi hakkında geri bildirim ve gözlemler toplanarak daha sonrasında değerlendirme yapılacak.
Mobil ve kolaboratif robot alanlarında uzman bir teknoloji şirketi olan Dimalog Oy, robotun uygulama iş ortağı olarak seçildi. Pilot projede kullanılan hizmet tasarımı, Muotohiomo Oy'un liderliği altında yer almıştı. Forum Virium Helsinki CoHeWe projesinin Proje Müdürü Peeter Lange şöyle diyor: "Polle robotu, Helsinki şehrinin şirketlerle iş birliği içinde yenilikleri nasıl geliştirdiğine dair harika bir örnek. Kustaankartano, şirketlerin ürünlerini gerçek bir kullanıcı ortamında deneyebileceği bir test platformudur. Yenilikler işe yarıyorsa şehir paradan, zamandan ve kaynaklardan tasarruf edebilir."
Pilot uygulama başarılı olursa robotlar Service Centre Helsinki'nin özellikle sağlık alanındaki diğer gıda hizmetlerinde kullanılabilir. Denemenin olasılıklar hakkında yeni bir anlayış getireceği umuluyor. Katriina Bernoulli şöyle diyor: "Gıda hizmeti sektöründe robot kullanımı hala oldukça yeni ancak yakın gelecekte kesinlikle daha yaygın hale gelecek. Polle ile robotun gıda taşımada nasıl çalıştığı hakkında bilgi alacağız. Ayrıca umarız tüm sektörde robot kullanımının ihtimalleri hakkında da analizler ediniriz. Bu bizim için ilginç bir öğrenme süreci."

Robotlar için diğer fırsatlar

Robotların yiyecek-içecek hizmetine ek olarak diğer sektörlerdeki ihtiyaçları da karşılama fırsatları sunduğu görülüyor. Service Centre Helsinki Geliştirme Hizmetleri Birimi Proje Lideri ve Direktörü Mikael Neuvonen şöyle diyor: "Farklı hizmetlerde robotları denemek ve kullanmak uzun zamandır farklı hizmetlerdeki hedeflerimizden biri. Bu denemenin sonuçlarının yalnızca yemek taşımacılığında değil, aynı zamanda sosyal hizmet ve sağlık sektöründeki ihtiyaçlar için de kullanılabileceğini umuyoruz."
Bu inanç, insanların yeni denemelere katılmaktan memnuniyet duyduğu Kustaankartano Huzurevi'nde de hakim. Huzurevinin Direktörü Tarja Sainio şöyle açıklıyor: "Kustis Goes Digi projesinin bir parçası olarak Kustaankartano'da çeşitli dijital deneyler gerçekleştirdik. Üyelerin bakımına ve onlarla birlikte vakit geçirmeye daha fazla vakit ayırabilmeleri için personelimizin kaynaklarında yer açma ve çalışma konusunda yeni yöntemler arıyoruz. Bu pilot uygulama, projenin bir parçasıdır. Gelecek dijitalleşmede. Biz de bunun ve robotların getireceği fırsatları görmeye istekliyiz ve bu geliştirme çalışmasına katılmak istiyoruz." Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey