Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON iş gücüne güç katıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka
Sürdürülebilir Üretim
Operasyonel Mükemmellik

İş gücüne güç katma: OMRON'un Avrupa üretiminde beceri geliştirme yaklaşımı

6 Eylül 2023, Çarşamba, Yapay Zeka tarihinde yayınlandı

OMRON'un yeni nesle güç kazandıran becerileri geliştirmeye olan sarsılmaz bağlılığını ele alırken sektörde dönüşüm dolu bir yolculuk başlıyor. Bu yolculuk, Dördüncü Sanayi Devrimi'nin (4IR) tüm potansiyelini ortaya çıkarırken diğer yandan cesurca Beşinci Sanayi Devrimi'ne (5IR) doğru ilerliyor.

Akademik toplantı salonlarında, vizyoner iş liderlerinin yönetim kurulu odalarında ve ileri görüşlü siyasetçilerin ofislerinde hararetli tartışmalar yaşanıyor. Bütün bunların merkezinde Dördüncü Sanayi Devrimi, 4IR ya da diğer adıyla Endüstri 4.0'dan, yaşadığımız dünyayı değiştirecek olan Endüstri 5.0'a geçiş yer alıyor.

Tarihsel olarak İlk Makine Çağı Sanayi Devrimi'yle, İkinci Makine Çağı da elektrikle başladı. Ardından elektronik ile Üçüncü, bir platform olarak internet ile de Dördüncü Makine Çağı'na girdik. Günümüzde ise insan ile makine arasındaki uyumlu iş birliğinin ve endüstrinin topluma katkılarının ön plana çıktığı Beşinci Makine Çağı'na doğru ilerliyoruz. Şimdi yalnızca uyum sağlamakla kalmayıp liderlik etme, öncülük yapma ve yeniliğin sınır tanımadığı bir gelecek yaratma zamanı. 

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Klaus Schwab şöyle söylüyor: "Yaşama, çalışma ve birbirimiz ile ilişki kurma şeklimizi kökten değiştirecek bir teknolojik devrimin eşiğindeyiz. Ölçeği, kapsamı ve karmaşıklığı nedeniyle bu dönüşüm, insanlığın daha önce deneyimlediği her şeyden farklı olacak. 

Dünyamız dönüştürücü bir süreçten geçiyor. Akıllı teknoloji, makineler arası (M2M) haberleşme ve IoT entegrasyonuyla geleneksel endüstriyel uygulamaların otomasyonu sayesinde küresel üretim gelişiyor. Bu sinerji, daha yüksek düzeyde otomasyon ve sorunsuz haberleşmenin yanı sıra zorlukları otonom olarak analiz edip tanılayan akıllı makineleri destekliyor.

Yapay zekanın yükselişi tartışmalara yol açarak toplumsal dokumuzdaki daha derin dönüşümlerin sinyalini veriyor. Bu dinamik ortamda ilerlerken inovasyonu benimsemeye ve geleceğimizi yeniden şekillendirmeye hazırız. 

Otomasyon efsanesi

Bu geniş kapsamlı değişikliklerin sonucunda robotların, otomasyonun ve yapay zekanın insanların işlerini ellerinden alacağına dair yanlış bir kanı mevcuttur. Aslında bunun tam tersi geçerlidir. Birçok işletme, en son teknolojik yeniliklerin sunduğu fırsatlardan yararlanmalarına olanak tanıyacak yeterli düzeyde nitelikli personeli bünyesine katmakta zorlanıyor. Bunun nedeni kısmen yaşlanan nüfus, pek çok çalışanın Covid pandemisi sırasında iş gücünü terk etmesi ve geleneksel eğitim modellerinin geleceğin fabrikasına uyum sağlamakta zorluk yaşamasıdır.

OMRON; otomasyon, robot ve yapay zeka geliştirerek teknolojinin ön saflarında faaliyet gösteriyor. Paketleme ve işleme, otomotiv, yaşam bilimleri ve gıda ve içecek dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerin karşılaştığı başlıca sorunlara çözüm sağlıyor. Bu teknolojiler üretimin yüzünü değiştiriyor ve bizim için iyi çalışanları işe alma, geliştirme ve elde tutma her zamankinden daha önemli hale geliyor. Doğru becerilere sahip doğru iş arkadaşları olmadan yeni sanayi devriminin potansiyelini ortaya çıkarmamız mümkün değil. Ayrıca teknolojinin, insanların becerilerini geliştirmelerine ve daha iyi performans elde etmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz. Teknoloji, insanları zirveye tırmanmaya teşvik edebilir.

Geleceği Şekillendirmek 2030

2022 yılında başlatılan uzun vadeli "Geleceği Şekillendirme 2030 (SF2030)" vizyonumuz doğrultusunda, iş büyümesi ve sürdürülebilirliğin entegrasyonundan sürekli olarak sosyal ve kurumsal değer yaratarak sürdürülebilir bir toplum oluşturmak için çalışıyoruz. Toplumumuzdaki sorunları ele alabilecek ve gelecekte çalışanların refahına odaklı, daha sürdürülebilir ve pandemi, savaş, iklim değişikliği gibi olayların neden olduğu belirsizliğe hızla tepki verebilecek esnek fabrikaların oluşturulmasına yardımcı olacak otomasyon çözümleri geliştirmeye kararlıyız.

"Yaşamları iyileştirme ve daha iyi bir topluma katkıda bulunma" misyonumuz, eğitimcilerin yeni nesli zorluklarla yüzleşip Endüstri 5.0'ın sunduğu olanaklardan faydalanabilecek şekilde hazırlamasına büyük önem verdiğimiz anlamına gelir. 

Uzun vadede çekici kariyerler sunabileceğimiz bir yetenek havuzu oluşturabilmek için çalışanlarımızın geleceğine yatırım yapmamız gerektiğinin uzun zamandır farkındayız. Bu çalışmaların kapsamında, faaliyet gösterdiğimiz birçok Avrupa pazarındaki okullar, yüksekokullar ve üniversiteler ile iş birliği yer alıyor.

İtalya'daki Eğitim Projemiz; ortaöğretim kurumlarını, Teknik Yüksekokulları (ITS) ve üniversiteleri kapsıyor. Academy Project bu iş birliklerinden doğdu ve sektördeki talebe yönelik olarak "yüksek teknolojide ihtisas okulları"na odaklandı.

İtalya'da, özellikle otomasyon odaklı Mekatronik alanında 100'den fazla ITS ile çalışıyoruz. Cuccovillo, Florence ve Sistema Meccanica gibi ITS kurumlarıyla yaptığımız iş birliği, kapsamlı eğitim programlarını teşvik ediyor.

University Project; üniversiteler ve teknik okullar ile ilişkileri güçlendiriyor. L'Aquila, Padua, Trieste, Parma ve daha fazlası ile ortaklıklarımız, gelecekteki yetenekleri geliştirme konusundaki taahhüdümüzü ortaya koyuyor.

Birleşik Krallık'taki iki yıllık stajyerlik programımız, farklı deneyimler sunarak işe alınan kişilerin çok yönlü rollere hazırlanmasını sağlıyor. İspanya'da ise dinamik ekibimiz, en son teknolojiyi sınıflara taşıyarak kişiselleştirilmiş eğitimi destekliyor.

Hükümet, şirketler ve üçüncü sektör grupları arasında iş birliği yaparak etkili mesleki eğitim programlarını teşvik eden ulusal bir strateji girişimi olan "La Alianza por la Formación Profesional"ın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

OMRON olarak, eğitim ve iş birliğinin gelişen ve yenilikçi bir topluma güç verdiği bir geleceğe şekil veriyoruz.

Müşterilerimizle çalışmak

Geleceğin yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra müşterilerimizin de gelecekteki başarımız açısından öneminin farkındayız ve bu nedenle en yeni fırsatlardan faydalanmak için çalışmalarını aktif olarak destekliyoruz.

OMRON olarak, otomasyon konseptlerini gerçek hayattaki yenilikçi uygulamalara dönüştürmek üzere müşterilerimizle birlikte çalıştığımız iki Avrupa Otomasyon Merkezi ve 15 Konsept Doğrulama laboratuvarından oluşan bir ağ kurduk. Bu merkezler, küresel ve yerel ağlarımızı birbirine bağlayıp yenilikçi teknolojileri, uzmanlıkları ve teknik bilgileri sürekli paylaşarak üretimde inovasyonu destekliyor. Bu da yeni çözümlerin geliştirilmesini kolaylaştırıyor, müşterilere yeni çözümler geliştirme gücü veriyor ve iş zorluklarına daha hızlı yanıt verilmesini sağlıyor.

Gelecek

Beşinci Sanayi Devrimi; çalışanlarımızı geliştirme, değer yaratma ve yaşama biçimimizi yeniden değerlendirmemizi gerektiren karmaşık ve hızlı bir değişikliktir. Bu, yalnızca teknolojik bir değişimden çok daha fazlasıdır; kapsayıcı ve insan merkezli bir gelecek yaratmak için yeni teknolojileri kullanma fırsatı sunar.

OMRON olarak Geleceği Şekillendirme 2030 vizyonunun; çalışanlarımıza, topluluklarımıza ve müşterilerimize, bu zorluklara uyum sağlama ve birlikte daha iyi bir dünya yaratma konusunda yardımcı olduğuna inanıyoruz. Yalnızca eğitimciler, müşteriler ve diğer birçok paydaşla iş birliği yaparak iş arkadaşlarımızı yeni geleceğe başarılı bir şekilde uyum sağlamada ihtiyaç duydukları becerilerle donatabiliriz.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe