Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: FasThink, Garnet'in tesis içi lojistiğini mobil robotlarla optimize ediyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası
Applications

FasThink, Garnet'in tesis içi lojistiğini mobil robotlarla optimize ediyor

2 Kasım 2021, Salı, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Garnet, lojistik ve üretim süreçlerini yenileme konusunda FasThink'e güveniyor.
1997 yılından beri otomasyon, robot ve otomotiv pazarları için elektrikli ve elektromekanik komponentlerin ithalatını ve distribütörlüğünü yapan Concorezzo (MB), İtalya merkezli Garnet, lojistik ve üretim süreçlerinde inovasyon yapmaya karar verdi ve sonucunda FasThink'e güvendi.
Garnet'in amacı, üretime hazırlanan kitleri toplama sürecini optimize edip iyileştirirken hatalarla ilişkili riskleri azaltmaktı. Lojistikten başlayarak süreçlerin çeşitli aşamalarını gerçek zamanlı olarak kontrol altında tutmak için Garnet'in uygulamayı yönetim yazılımıyla entegre etmesi de gerekiyordu.
Garnet'in CEO'su Leopoldo Iurino, "Bütün süreci yenilememizin nedeni, lojistik ve üretim arasındaki bazı tutarsızlıkları çözmekti. Bu tutarsızlıklar, yönetim sürelerinin beklenen daha uzun olmasına neden oluyordu." dedi. Bu sorunları çözmek isteyen Garnet, lojistik ve üretim süreçlerini iyileştirmek için alan teknolojilerinin entegrasyonunu yapan ve dijitalde yerel bir şirket olan FasThink'i seçti. Şirketin misyonu, şirketlerin Endüstri 4.0'a yönelik dijitalleşme süreçlerine yardımcı olmaktır.

Entegrasyon artık mobil

FasThink, özel Pick-to-Light (P2Light) teknolojisini OMRON'un mobil robot sistemiyle entegre edebilen bir çözüm tasarlayıp geliştirdi. İki teknolojiyi birlikte kullanabilen FasThink, mal alma ve taşıma süreçlerini optimize etmek ve son olarak çözümü Garnet'in yönetim yazılımıyla entegre etmek için son derece çok yönlü, esnek ve ölçeklenebilir bir uygulama oluşturdu.
FasThink CEO'su Marco Marella, "P2Light parça alma sistemini OMRON'un mobil robotu ve Garnet'in yönetim yazılımıyla birleştirerek ürünleri kit hazırlama istasyonundan üretime taşıma sorununu çözen ve manuel hatalardan kaçınan özel bir uygulama oluşturduk." şeklinde açıklama yapıyor ve ekliyor: "OMRON Çözüm Ortağı olduğumuz için çözümlerimizi hızla büyüyen mobil robot sektörüne taşıdık ve yenilikçi teknolojilerin yüksek düzeydeki entegrasyonlarını şirketimizde hayata geçirdik."

Nasıl çalışır?

Tamamen otonom ve kolaboratif olan OMRON mobil robotu, Garnet'in deposunda malzemeyi bir noktadan diğerine taşır. Robot, talimatları Garnet'in yönetim sistemi aracılığıyla aldığından rotası o anki ihtiyaçlara göre uyarlanıp özelleştirilebilir. Robot, P2Light cihaz serisiyle donatılmıştır. Bu teknoloji, toplama sürecinde operatörü görsel sinyaller aracılığıyla malzemenin toplanacağı konumlara yönlendiren yenilikçi bir malzeme alma sistemidir.
P2Light sistemi, kit hazırlama aşamasındaki hataların giderilmesini sağladığından maksimum esneklik için idealdir. Işık sinyallerindeki değişiklikler hızlı ve kolay şekilde yapılabilir. Garnet de bu sayede operatörlerini elle malzeme taşıma gibi süreçlerden kurtararak daha katma değerli işlere odaklanmalarını sağladı.
FasThink tarafından geliştirilen ve Garnet'in yönetim sistemine entegre edilen uygulama, lojistik ve üretim süreçlerinin zamanını gerçek zamanlı olarak izlemeyi mümkün hale getirerek verimliliği önemli ölçüde artırdı ve lojistik yönetim sürelerini kısalttı. Bu projenin uygulanmasıyla birlikte Garnet, Endüstri 4.0 yatırımları için verilen vergi indirimlerinden da faydalanabildi.
Leopoldo Iurino sözlerini şöyle tamamlıyor: "Endüstri 4.0 ile birlikte gelen yenilikçi özellikler, lojistik ve üretimle ilgili sorunları tamamen yeni bir şekilde ele almamızı sağladı. Yakın gelecekteki pazar zorluklarını artık aşmaya hazır hissediyoruz."

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey