Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Cobotlar dişli üreticisine rekabet avantajı sağlıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Applications
Otomotiv

Cobotlar dişli üreticisine rekabet avantajı sağlıyor

14 Mayıs 2020, Perşembe, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Danimarka'da hizmet veren dişli üreticisi Fischer Gears, tesiste kurduğu iki Omron TM robotu sayesinde özellikle daha büyük serilerin üretim sürecinde rekabet gücünü artırdı. Kollaboratif robotlar (cobotlar), deneyimli çalışanların daha fazla katma değer sunan görevlere odaklamalarına olanak sağladı.
Fischer Gears (Randers Tandhjulsfabrik A/S), Danimarka'nın Randers şehrinde hizmet veren bir aile şirketidir. 1920 yılından bu yana sanayi ve denizcilik sektörleri için dişli ve şanzıman üretmekte olup, bu alanda önde gelen tedarikçiler arasındadır. Şirketin modern makinelerinde en yeni teknolojiler ve işlemler kullanılır. Fischer Gears yakın zamanda iki Omron TM cobotuna yatırım yaptı ve bunları, metal parçaların dört CNC (bilgisayarlı sayısal denetim) makinesiyle desteklenme işlemini otomatikleştirmek için kullandı. Bu işlem, daha önce manuel olarak gerçekleştiriliyordu.
Şirket, geleneksel endüstriyel robotları zaten kullanıyor olsa da cobot yatırımıyla köklü değişiklikler yaşandı. Fabrika müdürü Lars Bo Nielsen, durumu şöyle açıklıyor: "Bu, yeni bir robot yatırımından çok daha fazlası. Kollaboratif robotlar, bize yepyeni bir yaklaşım sunuyor. Çünkü geleneksel robotların aksine, Omron TM robotlarının çevresini korumaya almak gerekmiyor. Bu projenin başarıya ulaşması durumunda, üretim hattında büyük olasılıkla çok daha fazla cobot kullanmaya başlayacağız."

Üretim verimliliğinin artması

Fischer Gears, tek parçadan yüzlercesine uzanan seri boyutlarıyla üretim yapıyor. Omron'un cobotlarına yapılan yatırım sayesinde şirket, daha büyük siparişlerle gelecekte çok daha rekabetçi olabilecek.
Cobotlar, dört CNC makinesinden oluşan bir üretim biriminin parçası olacak ve gerektiğinde makineler arasında taşınacak. Lars Bo Nielsen, "Robotlar, sıradan çalışma saatlerinden sonra bile makinelerin içine ve dışına besleme yapabilir. Bu da üretim hattından en iyi şekilde yararlanmamızı ve verimliliği artırmamızı sağlayarak bize aynı anda daha büyük serilerde rekabet avantajı sağlıyor." diyor.
Omron cobotlar, büyük serilerin üretim maliyetlerini düşürmenin yanı sıra şirket çalışanlarının daha fazla katma değer sunan üretim görevlerine odaklanmalarına da yardımcı oluyor. Fabrikanın yöneticisi, "Robotlar, daha iyi bir çalışma ortamına yapılan yatırımlardır. Çalışanlarımızın hemen hepsi iyi eğitim almış yetenekli kişiler ve artık manuel beslemeden çok daha heyecan verici görevlere vakit ayırabiliyorlar." diye açıklıyor.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey