Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: OMRON, inovasyonla geçen 90 yılı kutluyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka
Sürdürülebilir Üretim
Operasyonel Mükemmellik

Kırmızı ışıklardan robotlara: OMRON, inovasyonla geçen 90 yılı kutluyor

6 Haziran 2023, Salı, Yapay Zeka tarihinde yayınlandı

Bu yıl Kuruluş Gününde OMRON, teknolojinin sınırlarını zorladığı 90 yıla dönüp bakarken bir yandan da sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve insan-makine iş birliğini temel alan otomasyon inovasyonu geleceğini sabırsızlıkla bekliyor.

10 Mayıs Kuruluş Günümüz kutlu olsun… 

Her yıl 10 Mayıs günü, muhtemelen OMRON için takvimdeki en önemli gündür. Bu tarihte, dünyanın dört bir yanındaki 30.000 OMRON çalışanı, şirketin kurucusu olan Kazuma Tateishi'nin hayatını ve mirasını kutlar. Bunu Tateishi'nin daha iyi bir dünya yaratmak için teknolojiyi kullanma vizyonuna bağlılıklarını tazeleyerek ve genellikle kendi topluluklarındaki gönüllü projeler ve yardım projelerine katılmak aracılığıyla toplum yararına işler yaparak gerçekleştirirler. 

İnovasyonda Kilometre Taşları 

OMRON'un inovasyon yolculuğu, röntgen fotoğrafı için yüksek hassasiyetli bir zaman rölesi geliştirmesiyle 1933 yılında başladı. Bu da şirketin toplumsal ihtiyaçları ele alma konusundaki ilk katkısı oldu. 1960 yılında OMRON, dünyanın ilk temassız proximity switch'ini tanıtarak gelişmiş seri üretim yeteneklerinde çığır açtı. O günden bu yana OMRON; ilk otomatik trafik sinyali, insansız tren istasyonu sistemi, giyilebilir tansiyon kontrol cihazı, ultra yüksek hızlı bulanık lojik kontrolörü ve otomatik kanser hücresi tanılama ekipmanı gibi çığır açan teknolojileri tanıtmayı sürdürdü.

Fabrika otomasyonuna odaklanma 
OMRON'un etkisi; endüstriyel otomasyon, ev aletleri ve ofis ekipmanları, otomobiller, sosyal ve finansal sistemler ve sağlık hizmetleri gibi çeşitli sektörlere de uzanır. Son 50 yılda şirket, üretim makineleri için röleler, zamanlayıcılar ve switch'ler gibi temel komponentler geliştirerek endüstriyel otomasyonu sürekli olarak hızlandırdı. Bugün OMRON'un fabrika otomasyonuna odaklanması; sensörler, kontrolörler, robotlar ve üretim süreçlerini ileriye taşıyacak diğer cihazlarda gelişmelere yol açtı. Özellikle OMRON, çok renkli ışığa sahip yüksek performanslı akıllı kamera, kestirimci bakım fonksiyonlarına sahip SCARA robot ve robotik entegre kontrolör gibi dünyanın birçok önde gelen yeniliğine imza attı.
 
Otomasyon ile Mevcut Zorlukları Ele Alma 
 
Covid-19 pandemisi ve Brexit gibi yakın tarihte gerçekleşen tarihi olaylar, dünya çapındaki endüstriler için benzersiz zorluklar ortaya koydu. Buna karşılık OMRON, otomasyonun bu engellerin üstesinden gelme konusundaki önemli rolünün farkındadır. OMRON, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile fabrika cihazlarının entegrasyonu aracılığıyla üreticilerin Endüstri 4.0'ın avantajlarından yararlanmalarını sağlar. Bu, veri izleme ve analiz yoluyla verimliliği artırmanın yanı sıra insanlar ve makineler arasındaki iş birliğini de geliştirir. OMRON, yapay zekayı benimseyerek karar alma süreçlerini otomatikleştirir ve üretim programlarını optimize eder; böylelikle temel otomasyon platformlarının yanı sıra yapay zeka ve 5G gibi gelişen teknolojilerin bir araya gelmesiyle verimliliği artırır ve atık miktarını azaltır.

Yeni bir şafak: otonom toplum 

OMRON'un yeniliğe olan bağlılığı, veri odaklı operasyonları ve dijitalleştirmeyi destekleyen dikkat çekici çözümler ortaya koydu. Yapay zeka destekli kestirimci bakım çözümleri ve kolaboratif robotlar, OMRON'un dijital dönüşüm yoluyla verimliliği hızlandırma konusundaki kararlılığını temsil ederek yeni nesil akıllı fabrikaların önünü açıyor. İleriye baktığımızda OMRON, otomasyonun sektörde sürdürülebilirlik, verimlilik ve kârlılık elde etmede önemli bir rol oynamaya devam edeceğinden son derece emindir. Sürdürülebilirliği, bireysel gelişimi ve nicelik yerine niteliği vurgulayan "otonom" bir yaklaşıma geçiş yapan dünyada, uyumlu otomasyon çözümleri bu bakımdan büyük bir öneme sahiptir.

OMRON'un Geleceği Şekillendirme 2030 stratejisiaracılığıyla, Tateishi'nin daha iyi bir dünya yaratmak için teknolojiyi kullanma vizyonu devam edecektir. Çünkü OMRON, bu strateji kapsamında çeşitli sektörlerin iş gücü açıklarını azaltmasına, verimliliği artırmasına ve karbon nötrlüğü elde etmesine yardımcı olmaktadır.
 
OMRON'un Avrupa'daki Endüstriyel Otomasyon İş Birimi (IAB) CEO'su Fernando Colás şunları söylüyor: "Toplumsal zorlukların ve teknolojik gelişmelerin birbirini teşvik ettiğine yönelik inanç, işimizin can damarıdır. Bu durum; günümüzde iklim değişikliği, yaşlanan nüfus ve artan yaşam maliyeti gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya kalmamızla daha da belirgin hale gelmiştir. Kuruluş Günü, otomasyon inovasyonu çabalarımızın daha sürdürülebilir, refah ve ahenk içinde bir dünya yaratmaya yönlendirilmesini sağlama konusundaki bağlığımızı tazelememiz için bizlere bir fırsat sunuyor.
Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe