Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Veri bilimleri ile fabrika üretim verilerinizin tamamından faydalanın

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka
Endüstri 4.0
Applications

Veri bilimleri ile fabrika üretim verilerinizin tamamından faydalanın

19 Haziran 2020, Cuma, Yapay Zeka tarihinde yayınlandı

Endüstri 4.0 ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) son yıllarda herkes tarafından dile getirilmekte ve bu kavramlar, gün geçtikçe daha fazla makineye uygulanmaktadır. Makine verileri, üretim süreci verileri ve üretilen ürün verileri gibi büyük miktarda veri kullanılabilir hale getirilmektedir. Büyük Miktarda Veri artık fabrikadaki üretim ortamı için de söz konusu olmuştur.

Verilerin arasında boğuluyor musunuz?

Günümüzde veriler kolayca toplanıp saklanmakta ancak çoğu durumda "veri hattı" bununla sınırlı kalırken verilerden neredeyse hiç değer elde edilememektedir. "Veri hattı" işlemi genellikle düzgün bir şekilde tamamlanmadığı için doğru kişiler verilerin değerinden kolayca faydalanamamaktadır. Verilerin arasında boğulmadan büyük veri akışındaki verileri değerlendirmek ise oldukça zor bir işlemdir. Dolayısıyla verileri yalnızca toplamak ve saklamak, Endüstri 4.0 ve IIoT altyapısındaki yatırımları kazanca dönüştürmek için yeterli değildir.
Günümüzde verilerden maksimum değer elde etmek ve veri akışını genel olarak kontrol altına almak standart istatistiksel yöntemlerin ve araçların ötesine geçmektedir. Gösterge panellerinin ve raporların manuel olarak analiz edilmesi ve oluşturulması ise yetersiz kalmaktadır. Gösterge panelleri daha da karmaşık bir hal alırken ne olup bittiğini bir bakışta görebilmek ve eyleme geçebilmek için doğru bilgileri doğru zamanda doğru şekilde gösterememektedir. Normal bir makine kontrolörü için gerçekleştirilen rutinler ile üretim sürecini gözlemlemek ve hataları tespit etmek için mevcut sapmaları ve sorunları tespit edebilmek mümkün olsa da gelecekteki sorunları öngörmek mümkün değildir. Makine kontrolörleri, mevcut tüm bilgileri birleştirmek ve bu bilgiler üzerinde gelişmiş analizler gerçekleştirmek için elverişsizdir.

Verilerin bilgiye dönüştürülmesi

Değerli bilgilerin verilerden elde edilmesi ve doğru kitleye, doğru zamanda ve doğru şekilde sunulması gerekmektedir. Önemli olan, verilerin faydalı bilgiye dönüşüm sürecinde yeterli çabayı gösterebilmektir. Bu çaba, verilerin nasıl kullanılacağını bilen veri bilimi uzmanları ve verilerin geçmişine hakim iş alanı uzmanları arasındaki yakın iş birliği ile mümkün olacaktır. İşte o zaman, sadece ilgi çekici olmayan aynı zamanda kullanılabilen ve uzun vadede değer kazandıran bir çözüm geliştirilecektir.
Endüstriyel verilerinizin değerinin tamamından yararlanmak ister misiniz yoksa çözümünün verilerinizde gizli olduğunu düşündüğünüz bir sorununuz mu var?
Bizimle iletişime geçin veya Omron'un Veri Bilimi Hizmetleri ile ilgili ayrıntılı raporumuzu okuyarak daha fazla bilgi edinin. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey