Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Adaptif yapay zeka denetimi esnek üretime nasıl katkıda bulunabilir?

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka
haberler

Adaptif yapay zeka denetimi esnek üretime nasıl katkıda bulunabilir?

4 Ekim 2022, Salı, Yapay Zeka tarihinde yayınlandı

Yapay zeka destekli kalite denetimi, üreticilerin verimliliği ve esnekliği artırırken kaliteyi garantilemelerine yardımcı olur

Günümüzde tüketiciler, kişisel ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için özelleştirilmiş ürünler talep ediyor. Üreticiler, "rafta saklamak için üretilmiş" ve "stoğa gönderilen" ürünler üretmek yerine bunları, "kişi için üretilmiş" ve "kişiye gönderilen" ürünler olacak şekilde özelleştirmelidir. Bu durum, üretimde çığır açmanın yanı sıra şirketleri süreçlerini yeniden düşünmeye zorlamaktadır. Aynı zamanda, sıfır şikayet ve sıfır hata sağlamak gerekir.

İşinin ehli, deneyimli bir görsel denetimci hataları hemen tespit edebilir ancak bunun gibi rutin bir görev yorucudur ve özellikle birçok sektörde mevcut olan iş gücü yetersizliği nedeniyle üretimin her adımında gerçekleştirilemez. Ancak bu görev yüksek çeşitliliğe sahip düşük hacimli üretimde de otomatik hale getirilebilir mi? Akıllı bir görsel denetim sistemi veya "elektronik bir göz", tekrarlanabilirlik ve sağlamlık ek avantajlarıyla insan gözünün ayırt etme kabiliyetine sahip olabilir mi? En yeni yapay zeka özellikli adaptif denetim; gelişmiş esneklik, verimlilik ve uyarlanabilirlik ile otomatik kalite denetimi zorluklarının üstesinden gelebilir.

Adaptif kalite denetimi: Doğru sonuçlar, daha az reddetme

Görsel denetim görevlerini otomatikleştirirken en büyük engellerden biri, uygun veya kabul edilebilir olan farklı ürünler arasındaki büyük görsel farklılıktır. İki ürün kusursuz olabilir ancak yine de etikette veya yüzeyde minimum farklılıklar gibi küçük sapmalar bulunabilir.

İşin zorluğu, bir sisteme hataları ve hafif sapmaları nasıl ayırt edebileceğini öğretmektir. Eğitimli insan gözü, bu farklılıkların ürünün kalitesi üzerinde etkisi olup olmadığını hemen belirleyebilir. Ancak makine görsel denetimini kullanan geleneksel otomatik denetim sistemlerinde arıza oranı çok yüksek olabilir. Ürün, gayet iyi durumda ve satışa uygun olsa bile her küçük düzensizlik reddedilir.

İnsan becerisini adaptif teknoloji ve yapay zeka ile eşleştirmek mümkün olsa da bu tür teknolojiler genellikle uzman BT ve yazılım becerileri gerektirir. Bir makine, uzman mühendislere ihtiyaç duymadan ve programlamaya uzun zaman harcamadan eğitimli bir denetimci seviyesine nasıl ulaşabilir? Sistem "eşleştirmeye uygun" veya "satmaya uygun" arasındaki farkı nasıl kolayca anlayabilir?

Bu zorlukların üstesinden gelmek adına OMRON, hata algılama için deneyimli kalite denetimcilerinin becerilerini taklit eden yeni bir yapay zeka (AI) geliştirdi. Yapay zeka algoritması kullanılarak hatasız ürünlerin çeşitli görüntülerinden bir referans görüntü oluşturulduktan sonra yapay zeka, ürünün reddedilmesine yol açacak sapmaları ayırt edebilir. Şirketler, daha az ürün reddederek malzeme atıklarından ve hurdadan tasarruf eder. Böylece daha iyi bir geri dönüş ve daha temiz bir üretim elde edilir.

Yapay zeka, insan benzeri hassasiyetle hataların algılanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, hatasız ürünler tıpkı deneyimli kalite denetimcileri tarafından yapıldığı gibi filtrelenebilir. Bir diğer önemli avantaj da yapay zeka aracının 7/24 tutarlı ve güvenilir bir şekilde performans göstermesidir.

Yapay zeka özellikli bir denetim sistemi, üretimde çevik iş akışlarına da olanak tanır. Şirketler yeni müşteri gereksinimlerine çok daha hızlı ve esnek bir şekilde tepki verebilir, üretim ve denetim hatlarını uyarlayabilir. Kalite iyileştikçe reddetme sayısı azalır ve değiştirme süresi en aza indirilir. Bu, genel ekipman verimliliğini önemli ölçüde artırır.

Son olarak, kurulum son derece kolaydır. Sistem, hataları spesifik olarak aramak yerine insan denetimcilerin hataları algıladığı görüntüler aracılığıyla öğrenir. Bu, sistemi çok esnek hale getirir ve hatalar; malzeme türü, rengi veya boyutundan bağımsız olarak önceden gerekli tanım ve ayarlama olmadan güvenilir bir şekilde ayıklanabilir. Bu da sistemi, yüksek çeşitliliğe sahip düşük hacimli üretim modu için ideal hale getirir. Adaptif denetim; Toplam Ekipman Verimliliğini (OEE) ve kaliteyi artırmak, çalışan desteğini iyileştirmek ve sorunsuz süreçler sunmak adına esnek ve geleceğe yönelik üretim için önemli bir yapı taşıdır.

Özet

İnsan kaynaklarındaki eksiklikler ve tüketici ihtiyaçlarının çeşitlendirilmesi, otonom ve adaptif görsel denetim sistemlerinin taleplerini artırdı. Makine görsel denetimi, yapay zekayla birlikte çeşitli hata türlerini önceden öğrenerek karmaşık kurulum veya programlama olmadan insan benzeri denetim sağlayan bir hata algılama sistemi oluşturabilir. OMRON, müşterilerin yaşamlarını iyileştirmek için endüstriyel otomasyon çözümleri oluşturmalarına ve insanların çalışmayı sevecekleri bir fabrika yaratmalarına yardımcı olarak algılama, kontrol, görsel denetim, robotlar ve yapay zeka gibi teknolojileri mükemmel bir şekilde bir araya getirir.

OMRON'un kalite denetimi çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Contact us for more information

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Ninoslav Mitric

    Ninoslav Mitric

    OMRON Europe Sektörel Pazarlama Müdürü Gıda ve Emtia Avrupa, Ortadoğu ve Afrika