Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: İnsan ve makine günümüz üretim zorluklarına karşı birlikte nasıl çalışabilir?

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Interactive
Kolaboratif Robotik
Applications

İnsan ve makine günümüz üretim zorluklarına karşı birlikte nasıl çalışabilir?

23 Aralık 2019, Pazartesi, Interactive tarihinde yayınlandı

Şanghay'daki işçilik maliyetleri her yıl %7 artıyor ve iş gücündeki düşüş nedeniyle fabrika operatörlerini işe almak giderek zorlaşıyor. Öte yandan şirketlerin, fabrikalarında otomasyon çözümleri uygularken yatırım getirisini ve ekipman verimliliğini göz önünde bulundurması gerekiyor.

Humans and machines collaborate to meet today’s challenges

OMRON'un geleneksel endüstriyel robotlarının kullanılması, Şanghay fabrikamızın üretkenliğini son birkaç yılda büyük ölçüde artırdı. Ancak ürünlerimizin üretiminde hâlâ insan gücüne ihtiyaç duyulduğundan tam otomatik bir üretim hattı sağlayamıyorduk. Üretim verimliliğini daha da artırmak için insanların ve makinelerin aynı ortamda uyum içinde çalışacağı bir fabrika ortamı oluşturmamız gerekiyordu. Bu nedenle kolaboratif robotlar piyasaya sürüldü.

Cobotlarla esnek üretim

Yüksek çeşitlilik ve düşük hacimli üretim sağlayan tipik bir tesis olan fabrikamızda, günde yalnızca birkaç saat çalışan hücreler veya hatlar bulunuyor ve sürecin sık sık manuel olarak değiştirilmesi gerekiyor. Bu uygulamada OMRON TM14 kolaboratif robotu seçildi. Düzende sıklıkla değişiklikler yapılan, yüksek çeşitlilik ve düşük hacimli üretim sağlayan tesisler için ideal bir çözüm. Bu cobot, yer işaretlerini tanıyarak belirli bir hücrede gerçekleştirmesi gereken görevleri hızlıca tespit edebiliyor ve hareket ettirildiğinde kalibrasyona veya yeniden ayarlanmaya ihtiyaç duymuyor. Örneğin, bu sayede iki lazer işaretleme makinesi için tek bir cobot kullanabiliyoruz.
Programlaması kolay cobotlar, daha önce robotlarla deneyimi olmayan kişiler tarafından bile kolayca kullanılabilir. Programlama, akış şeması oluşturmaya benzer. Cobot, ayrıca OMRON'un mobil robotuyla da entegre edilebilir. Böylece parçalar ve malzemeleri taşıyarak hatlar arasındaki akışı rahat ve otonom bir şekilde sağlayabilir. Kolaboratif robotların piyasaya sürülmesiyle birlikte, üretim verimliliği artarken 12-14 aylık kısa bir sürede yatırım getirisi de sağlandı. Ayrıca üretim genişledikçe cobot ünitelerinin sayısı da kademeli olarak kolayca artırılabiliyor.

Sıfır hata hedefi

Yüksek çeşitlilik ve düşük hacimli üretim sağlayan tesislerde, insan hatalarıyla karşılaşma riski her zaman daha yüksektir. Kalite hatalarıyla çok nadir karşılaşılsa da risk sıfıra indirgenmemiştir. Cobotların kullanılmasıyla bu risk azaltılarak sıfır hata hedefine ulaşılabilir. Bu büyük veri çağında izlenebilirlik önemli bir kalite gereksinimidir. Kolaboratif robotlar kullanılarak manuel veri girişi ve veri yönetimi ihtiyacı ortadan kaldırılabilir.

Emniyeti sağlama

Kolaboratif robotlar, ayrıca emniyet açısından birçok avantaj sağlar. Örneğin, bu robotlar kolaboratif modda daha yavaş bir hızda çalışabilir, bir kişi veya engel ile karşılaşırsa güvenli bir şekilde durur ve emniyet parametreleri de sezgisel olarak kolayca ayarlanabilir. Ancak bu süreçte, kolaboratif robotlar için de diğer ürünlerde olduğu gibi bir emniyet riski değerlendirmesi gerçekleştirilmelidir. OMRON'un profesyonel emniyet risk değerlendirmesi ekibiyle çalışan fabrikalar, uygun emniyet analizini tanımlayıp riski azaltabilir.

Geleceğin fabrikası

Toplumsal sorunların çözülmesi ve insanlara saygı gösterilmesi, OMRON'un kurumsal felsefesi açısından önemlidir. Geleceğin fabrikasında insanlarla robotlar arasındaki iş birliğini daha üst düzeyde gerçekleştirebileceğiz. Üretim süreçleri, değişen pazar taleplerini karşılamak için esnek ve akıllı bir şekilde uyarlanabilir. Geleceğin fabrikalarında çalışanların daha fazla katma değere sahip görevlere odaklanmaları için sıkıcı ve tekrar eden görevleri robotlara devredebiliriz. Daha cazip ve yaratıcı işlerde çalışan insanlar, daha mutlu bir iş hayatına sahip olacaktır.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Peter Lange

    Peter Lange

    Business Development Manager Robotics, Omron Europe