Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Gıda Üretiminde Sahada Yapay Zeka ile OEE Değerlerini İyileştirme

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Yapay Zeka
Operasyonel Mükemmellik
Intelligent

Gıda Üretiminde Sahada Yapay Zeka ile OEE Değerlerini İyileştirme

16 Ekim 2019, Çarşamba, Yapay Zeka tarihinde yayınlandı

Yiyecek ve içecek üreticileri en yeni makine kontrol teknolojisinden nasıl yararlanabilir?

Gıda üretiminde Yapay Zeka (AI) uygulaması hızla artıyor. Birçok yiyecek ve içecek şirketi, Yapay Zekanın yalnızca Toplam Ekipman Verimliliğini (OEE) artırıp artan verimliliği düşük maliyetle bir araya getirme fırsatı değil, aynı zamanda atıkları veya süreç operasyonları değişkenliğini azaltma gibi sürekli iyileştirme programlarını desteklemek için veri analizini geliştirme olanağı da sunuyor.

Yapay Zeka ile daha iyi OEE değerleri elde etme

Aberdeen Group tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, yiyecek ve içecek sektörünün liderlerinin %89'a varan OEE değerlerine ulaşmasına rağmen sektördeki diğer kuruluşların kullandığı geleneksel sistemlerin büyük bölümünde bu değerin %74'te kaldığını gösteriyor. Peki bunun ötesine geçip otomasyon için yapay zeka çözümleri eklendiğinde nasıl bir tablo ortaya çıkacaktır? Kalitenin artırılması ve makine duruş süresini önlemek için kestirimci bakım kullanılması çok daha büyük verimlilik artışları sağlayabilir. Her hâlükârda, rakamlar ne olursa olsun, tüm süreç boyunca OEE bilgilerinin toplanmasındaki en önemli unsur, bu verilerle ne yapacağınız ve tespit edilen sorun noktalarını nasıl aşacağınızdır.
İstenen durum ile gerçeklik arasında hâlen bir fark söz konusudur: Bulut tabanlı yapay zeka çözümlerinin, büyük miktarda veri işlemesi gerektiği için altyapı ve BT açısından önemli gereklilikler ortaya koymaktadır. Bu çözümlerin katma değeri, yapay zekaya yatırım getirisini belirleyemeyen sağlayıcılar için her zaman net değildir. Ayrıca, üretim sektöründeki sistem tasarımları karmaşık ve benzersiz olduğundan, standart çözümlerin uygulanması zordur.

Makine düzeyinde yapay zeka

Üretim sürecinde somut ve önemli miktarda katma değer yaratacak yapay zeka çözümlerini nasıl tasarlayıp entegre edebiliriz? Omron, büyük miktarda veri içinde model aramak yerine, çalışan proseslere ek olarak soruna başka bir açıdan yaklaşıyor: Makine kontrolörüne entegre edilmiş yapay zeka algoritmaları. Bu çözüm, Sahada gerçek zamanlı proses optimizasyonu için makine düzeyinde çerçeve oluşturuyor.
Üretim hatlarının veya tesislerin yüksek düzeyde, sınırlı işlemci gücü kullanılarak analiz edildiği bulut bilişime kıyasla, Omron'un kısa süre önce piyasaya sürdüğü, adaptif zekaya sahip yapay zekalı kontrolörü, işlemin gerçekleştiği noktaya daha yakındır ve makine bazında normal modelleri belirleyip bunları anormal modellerden ayırır. Yapay Zekalı Kontrolör, ekipmanların kullanım ömrünü uzatmak ve arızaları önlemek amacıyla Edge cihazlarındaki verileri toplar, analiz eder ve kullanır. Ardından öngörülemeyen olayları tespit ederek arızaları önler. Bu güçlü çözüm, sorunların erkenden tespit edilmesi ve sorunların çözülmesi için anında harekete geçilmesini sağlayarak üreticilerin ekipman hasarı ve duruş süresi riskini azaltmalarına yardımcı olabilir.
Yapay zekalı kontrolör, OEE değerlerini iyileştirmek ve gözle görülür şekilde geliştirmek için yapılması gerekenleri belirlemeye yardımcı olur. Yalnızca birkaç yüzde puanı iyileştirme, önemli verimlilik kazanımları ve maliyetlerde düşüş sağlayabilir.

Omron'un Yapay Zekalı Kontrolör Çözümü

Omron'un Sysmac platformuna entegre olan yapay zekalı kontrolör; kontrol, hareket ve robotik, görüntü işleme ve makine emniyeti modüllerine sahiptir ve fabrika otomasyonu için eksiksiz bir çözümdür. Bu kontrolör, yiyecek ve içecek paketleme ile üretim süreçlerinde temel olarak müşterinin en büyük verimlilik sorunlarını yaşadığı noktalarda kullanılır. Süreçler önceki bulgulara ve yapılan geliştirmelere dayanarak daha zeki hale gelir ve bunu takiben tüm üretim sürecinin genel optimizasyonunu yürütür.
Omron, orijinal üretimde yenilik konsepti olan "innovative-Automation"ı hayata geçirmek için müşterileriyle birlikte çalışıyor. Yapay Zekalı Kontrolör ve Sysmac Kütüphanesi ile şirket, akıllı otomasyon konseptinin gerçekleştirilme sürecini hızlandırıyor. Bu da, makine duruş süresini azaltmak, performansı en üst düzeye çıkarmak ve sıfır kusurlu ekipman üretmek için insanların ve makinelerin uyum içinde iş birliği yaptığı geleceğin fabrikasını mümkün kılıyor. Kestirimci bakım ve kontrol için ideal çözüm, artık Omron Industrial Automation Europe tarafından sunuluyor.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Patricia Torres

    Patricia Torres

    Patricia is Industry Marketing Manager Food and Commodities Solutions at Omron Industrial Automation Europe.