Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Cobot, LITMAT tahliye tapaları için mıknatısların hassas bir şekilde monte edilmesini sağlıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Applications
Otomotiv

Cobot, LITMAT tahliye tapaları için mıknatısların hassas bir şekilde monte edilmesini sağlıyor

3 Haziran 2021, Perşembe, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Kolaboratif robotlar (cobotlar) çok çeşitli sektörlerde ve uygulamalarda giderek daha kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Üretim döngüsünün verimliliği ve üretkenliği üzerinde önemli bir fark yaratabilirler. LITMAT SpA, bu tür avantajlardan faydalanan şirketlerden biri.
  • 0:00 -   Otomotiv sektörü için bir cobot ile mıknatısların ve kaplamaların hassas ve tutarlı bir şekilde birleştirilmesi
İtalya'nın Torino kentinde bulunan LITMAT, otomotiv sektörü ve hidrolik, pnömatik ve hareketli şanzıman ekipmanı üreticileri için metal yağ tahliye tapaları üretiminde uzmanlaşmıştır. Şirket, otomotiv sektörüne komponent tedarik etme konusunda 70 yılı aşkın deneyime sahiptir.

Cobotlarla hassas montaj

LITMAT, yakın zamanda yağdaki yabancı maddeleri çekmek ve temizlemek için gereken mıknatısların montaj sürecini basitleştirmeye karar verdi. Bu nedenle şirket, otomatik çözümler aramaya başladı ve OMRON TM5 cobot tercihini yaptı. Bu cobot güvenli, kolay programlanabilecek ve diğer ekipmanlarla kolay entegre edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. İnsanların ve makinelerin uyum içinde çalıştığı akıllı bir üretim ortamı yaratma yolunda büyük bir adımı temsil eder.
Cobot, yapıştırıcıyı uygulamak ve mıknatısları tapalara yerleştirmek dahil olmak üzere tüm mıknatıs montaj sürecini halleder. Entegre kamera ile uygulanan yapıştırıcı miktarını bile doğrular. Tüm veriler, bir OMRON NX102 programlanabilir lojik kontrolörü (PLC) tarafından merkezi olarak yönetilir. Bu, tüm üretim döngüsünün entegre denetimi için üretim yürütme sistemine (MES) gerçek zamanlı olarak bağlanabilir.
OMRON'un NB Serisi 7 inç işletme terminalinde operatör; işlenmiş parçalar, tipler, reddedilen parçalar, durma nedenleri ve zamanlamayla ilgili bilgileri görüntüleyebilir. Operatör ayrıca tüm parametreleri değiştirerek gerektiğinde kapak yüksekliği, mıknatıs ve magnetizasyon gibi gerekli formatları karşılayabilir. Tüm bu değişkenler cobota sağlanır ve ardından birleştirilecek her parça için belirlenen kotalara göre makineyle işleme devam eder. Bu uyarlanabilirlik, pahalı alet işlemlerine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Emniyet, tekrarlanabilirlik ve kalite

Tüm OMRON cobotları gibi, LITMAT tarafından kurulan TM5 de personel varlığında emniyetli bir şekilde çalışabilir. Emniyet modülü ile donatılmış iki bariyer PLC'ye bağlanır ve cobotun kolaboratif moda girmesini sağlar. Bu, kutulardaki mıknatısların sıralanmasından sorumlu çalışanların herhangi bir risk olmadan otomatik alanın yakınında çalışmasını sağlar.
Genel olarak, yeni cobot çözümü şu anda LITMAT'ın her sekiz saatlik vardiyada toplam 1.500 parça kullanarak saatte yaklaşık 180 kapak monte etmesini sağlıyor. Montaj benzersiz bir tutarlılıkla gerçekleştirilir: Cobot tapanın üzerine her zaman aynı basıncı uygular ve sürekli tekrarlanabilirlik ile kalite sağlar.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey