Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Akıllı ve esnek üretim geliştirme: Norveç'teki üniversite robotlarla dolu yeni üretim laboratuvarı kurdu

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Endüstri 4.0
Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası

Akıllı ve esnek üretim geliştirme: Norveç'teki üniversite robotlarla dolu yeni üretim laboratuvarı kurdu

10 Şubat 2021, Çarşamba, Endüstri 4.0 tarihinde yayınlandı

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (NTNU), öğrenmeyi kolaylaştırmak ve bölgedeki üreticiler arasında otomasyon ve robotik bilimi uygulamalarının kapsamını genişletmek için Ålesund'da yeni bir eğitim laboratuvarı kurdu. Laboratuvar, OMRON'un hem donanım hem de yazılım alanındaki birçok çözümü ile donatıldı.

Araştırma ve üretim laboratuvarı

Yeni "ManuLab" temel olarak araştırma amacıyla geliştirildi ancak laboratuvardaki tesisler Norveç'in her yerindeki araştırmacılar ve üretim şirketleri tarafından kullanılabiliyor. Laboratuvarın kullanıldığı bazı temel araştırma alanları arasında metal şekillendirme, yüksek enerjili lazer kaynak, kablosuz haberleşmenin kullanıldığı eklemeli üretim sektörü ve endüstri 4.0, sensör ağları, öğrenme fabrikaları, dijital ikizler, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik, makine öğrenimi ve gelişmiş bilişsel otomasyon yer alıyor. Üretim açısından ManuLab, potansiyel otomasyon uygulamalarını test etmek (örneğin, üretim hattında) için kullanılabilir.

Endüstri 4.0 yolunda büyük bir adım

Laboratuvarın konsepti, bağlantılı fabrikaya geçiş aşamasında Norveçli üreticilerin iş süreçlerini Endüstri 4.0'a taşıyarak üretim alanında büyük bir adım atmalarına yardımcı olmak isteyen üniversite tarafından önerildi. Ancak mevcut laboratuvar eskiydi ve sistemleri birbiriyle bağlantılı değildi. Bu, üniversitenin üreticilere "konseptin önemini kanıtlayabilecek" ve öğrencilerin eğitiminde kullanılabilecek yeni bir laboratuvara ihtiyaç duyduğu anlamına geliyordu.
OMRON, yeni laboratuvar için gerekli endüstriyel otomasyon çözümlerinin tek tedarikçisi olarak seçildi. Şirketin iş ortağı Amatec ise bu süreçte entegratör olarak yer aldı. OMRON Bölge Satış Müdürü Torbjørn Hoel şöyle diyor: "Başlangıçta başka bir şirketle rekabet ediyorduk. Bununla birlikte, üretim sektörünü yeniden canlandırma konusundaki vizyonumuzu ifade eden 'innovative-Automation' felsefemizi ve mobil robotlarla esnek üretim konseptimizi sunduk. Üniversite sunumu çok beğendi ve sözleşme imzalamayı hak ettik."
Laboratuvarda iki Viper robot, dört OMRON TM kolaboratif robot ve dört LD otonom mobil robot, bir Quattro robot, Sysmac makine otomasyon kontrolörü ve daha birçok ürün bulunuyor.

Akıllı ve esnek üretim konseptlerini test etme

Torbjørn şöyle devam ediyor: "Bu laboratuvar, şu anda gerçek üretimin gerçekleştirilebileceği muhteşem bir laboratuvardır. Araştırma yapmak ve Norveç'teki üreticilerin fikirlerini ve konseptlerini test etmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Üreticiler prototiplerini deneyebilir, nasıl çalıştıklarını test edebilir ve üretim hatlarında robotik uygulamalarından en iyi şekilde nasıl yararlanabileceklerini öğrenebilir. Bu bakımdan laboratuvar, akıllı ve esnek üretimin sergilenebileceği muhteşem bir alandır ve entegre, akıllı ve interaktif çözümler sunma stratejimize mükemmel uyum sağlamaktadır."
Proje Eylül 2020'de tamamlandı. NTNU'da öğretim görevlisi olarak çalışan Ola Jon Mork şöyle diyor: "OMRON bizi sürekli şaşırttı. Robotik alanı dahil olmak üzere bütüncül çözümler sunan bir yerel tedarikçiyle birlikte çalışmak çok faydalı oldu. Ayrıca şirketin ekibi son derece yetkin ve yardımseverdi."

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey