Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Uygun maliyetli otomasyon: Fabrika üretim ortamında esneklik için cobot ve mobil robot kiralama

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası
Applications

Uygun maliyetli otomasyon: Fabrika üretim ortamında esneklik için cobot ve mobil robot kiralama

4 Mart 2021, Perşembe, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Endüstri 4.0'a geçiş ile birlikte süreçleri düzenleme ve üretkenliği artırma yöntemi olarak otomasyona başvuran üretici sayısı gittikçe artıyor. Bu artışın temel faktörlerinden birini fabrikadaki insanlarla birlikte çalışan robotların kullanımı oluşturuyor. Bununla birlikte, çoğu şirket özellikle COVID-19'un beraberinde getirdiği ekonomik zorluklar nedeniyle otomasyon alanında ek yatırım yapma konusunda isteksiz olabilir. Uygun maliyetli bir çözüm arayan üreticiler için fabrika üretim ortamında uyarlanabilirlik sağlama amacıyla kiralama seçeneklerine sahip maliyet yapılandırmaları sunuluyor.
Birleşik Krallık ve Almanya gibi ülkelerin, özellikle teknik uzmanlar açısından önümüzdeki on yıl içinde ciddi iş gücü sıkıntısı yaşayacağı öngörülüyor. Birleşik Krallık'ta kuruluşların %63'ü şu anda beceri eksikliğiyle yüzleşirken, işverenlerin %68'i boş pozisyonlara uygun adayları bulmakta güçlük çekiyor. Aynı zamanda, ürün yaşam döngüleri gittikçe kısalıyor. Corona salgını nedeniyle tüm sektörlerde her ölçekten şirket yeni zorluklarla mücadele ederken, tüketimin önemli ölçüde azalmasının yanı sıra tedarik zincirlerinin aksaması sorunuyla da karşı karşıya kaldı.
Robotlar ve kolaboratif robotlar (tcm:475-97549) (cobot) kolay kurulumlarıyla hızlı bir çözüm sunar. Üretimin esnekliğini, kalitesini ve hızını artırıp şirketlerin değişen pazar koşullarına hızlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlarlar. Salgın, şirketlerin uyması gereken sosyal mesafe ve daha sıkı güvenlik düzenlemeleri gibi gelişmelere neden oldu. Otomasyon, şirketlerin bu zorluğun üstesinden gelmelerine ve aynı zamanda uzun vadede güvenlik ve verimliliği artırmalarına yardımcı olabilir. Buna, çalışanların daha fazla katma değere sahip tatmin edici rollere odaklanmaları için cobot veya mobil robot çözümünün zorlu ve tekrar eden görevleri devralarak otomatikleştirmesi basit bir örnek olarak verilebilir.

Daha kısa yaşam döngüsü eğilimini karşılamada cobot kullanımı

Piyasaya ilk olarak 2008 yılında sürülen cobotlar nispeten yeni bir endüstriyel robot kategorisini temsil ediyor. Emniyet çiti tarafından insanların çalışma alanından ayrılmaları gereken geleneksel robotların aksine cobotlar, insanlarla güvenli bir şekilde çalışmak üzere geliştirildi. Ayrıca kullanıcılar, bu "asistan robotlar" ile uygulama programlamak için daha az zamana ve paraya ihtiyaç duyuyor.
Buna ek olarak cobotlar farklı görevler üzerinde çalışmak için bir konumdan diğerine kolayca taşınabiliyor. Geleneksel endüstriyel robotların ise tek bir konumda kalması gerekiyor ve bunlar genel olarak yalnızca robot hücresindeki belirli bir görev için kullanılabiliyor. Bu nedenle cobotlar çok daha fazla esneklik sağlıyor. Cobotların yerine getirebileceği çeşitli görevler; parça kaldırma, sıralama ve paletleme için basit alma ve yerleştirme uygulamalarından makine montajı, sipariş toplama, paketleme ve test işlemlerine kadar farklılık gösteriyor. Cobotlar yapıştırıcı ve sızıntı önleyici maddeleri uygulamak, parçaları birleştirmek veya sökmek, ölçüm yapmak, test etmek, kontrol etmek ve vidalama işlemlerini üstlenmek için yardımcı olabiliyor.

Mobil robotlarla fabrika uyumu

Mobil robotlar (tcm:475-97427) esnek üretim hatlarına sahip şirketlere değerli destek sağladıklarından oldukça yararlıdır. Örneğin, bir kahve paketi üretim şirketi paketleri için normal plastik veya yeniden kullanılabilir malzeme, çevre dostu olma, farklı renkler ve boyutlar gibi çok farklı şekillerde talep alıyor. Bu şirket, dönem dönem değişen arzı veya tamamen farklı iki talebi karşılayabilen OMRON mobil robotlarını kullanarak fabrika içerisinde daha esnek bir ortam oluşturmayı başardı. Değişen koşullara ayak uydurabilmek ve yeni teknolojilerle gelişmek gelecekte öne çıkarak çok daha önemli bir hal alacaktır.
Çoğu çözüm hala esnek olmayan konveyör sistemlerini temel alır. Mobil robotlar ise üreticiye stok ve sarf malzemelerini doğru zamanda gereken konuma taşıma esnekliği sağlar. Ayrıca eğitimi, kurulumu ve taşınması çok kolay olan mobil robotlar ve cobotlar daha fazla esneklik elde etmede kullanışlı araçlardır. Mobil robotlar, dinamik bir şekilde engellerden kaçınarak veya farklı öncelikler üzerinde çalışarak rotaları hızlı bir şekilde değiştirebilir. Daha da fazla esneklik sağlayan özel eklentiler ve aksesuarlarla özelleştirilebilirler. OMRON'un en son çözümü, mobil manipülatör veya MoMa çözümü sunmak için cobot ve mobil teknolojiyi bir araya getiriyor.
Robotlar esneklik, hız ve doğruluk bakımından avantajlarını sergilerken insanlar iş açısından kritik sorunları, müşteri iletişimini ve günlük bireysel görevleri yerine getirebilir. Yüksek önem taşıyan yatırım getirisi konusunda da şirketler; üreticiler için oldukça önemli katma değere sahip görevleri üstlenmeyi insan gücüne bırakmaya gittikçe daha fazla odaklanmalıdır. Dahası otomasyon, emek piyasasındaki uzman eksikliğini de giderebilir. İnsan iş arkadaşlarıyla birlikte çalışan kolaboratif ve mobil robotlar, mal ve malzeme kaldırma veya taşıma konusunda yardımcı olurken bir yandan da mesafe ve emniyet kuralları nedeniyle çalışanların gerçekleştiremediği görevleri de üstlenebilirler.

Kiralama seçenekleriyle finansal esneklik

Üreticilerin mevcut ve gelecekteki eğilimlere ayak uydurabilmesi ve iş gücü eksikliğini giderebilmesi için cobot ve mobil robot teknolojileri ideal çözümdür. Bununla birlikte, ortalama cobot maliyetinin 24.000 ABD doları (18.000 İngiliz sterlini) olması nedeniyle fabrika üretim ortamında otomasyonu hızlandırmak uygun bir seçenek olmayabilir. Bu durum özellikle bu tür teknolojilerin ön sermaye yatırımlarını karşılayamayan küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) için geçerlidir.
OMRON Industrial Automation, her büyüklükteki şirketin gerçek masraflarının en aza indirilmesi ve şirketlerin hepsine aynı rekabet fırsatının tanınması için bir dizi yeni kiralama seçeneği sunmaya başladı. Yeni kiralama olanakları kendi mobil robot veya kolaboratif robot (cobot) filolarını geliştirmek ancak ilk sermaye yatırım maliyetlerini de düşük tutmak isteyen üreticilerin daha kolay yatırım yapmaları için tasarlandı. Bu kiralama seçeneklerinin sunduğu nakit akışı esnekliği, bu günlerde yaşanan ekonomik ve ticari belirsizlikler açısından önemli bir konudur. Kiralama seçeneği sayesinde üreticiler kaynaklarını daha verimli ve etkili bir şekilde dağıtabilir. Böylece, cobot masrafını çıkarırken üretici maliyeti uzun vadeye yaymış olur ve daha iyi yatırım getirisini garantiler.
OMRON, şirketlerin özel ihtiyaçlarını karşılayan en iyi kiralama çözümünü seçmelerine yardımcı olmak amacıyla hem mobil robotlar hem de kolaboratif robotlar için kullanışlı kiralama hesaplayıcıları geliştirdi. Şirketin web sitesindeki ilgili sayfadan erişilebilen araç, bir üreticinin ihtiyaç duyduğu robot sayısına ve kiralama süresine göre mobil robotları veya cobotları kiralamanın aylık maliyeti hakkında hızlıca fikir edinebilmesini sağlıyor.
  • Leasing calculator for mobile robots (tcm:475-97427)
  • Leasing calculator for collaborative robots (tcm:475-97549)

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey