Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Six challenges for brand protection

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Marka Koruma
Applications

Endüstriyel şirketlerin markalarını korumak için üstesinden gelmesi gereken altı zorluk

19 Kasım 2019, Salı, Marka Koruma tarihinde yayınlandı

Her işletme, kendi markasının sektöründe en iyi bilinen ve en güvenilir marka olmasını sağlamaya çalışmalıdır. Ancak endüstriyel şirketler akıllı robotlar, yapay zeka ve görsel denetim sistemleri gibi yeni teknolojilere yatırım yaparken markalarını etkileyebilecek büyük zorlukları da göz önünde bulunduruyor mu?
Yeni teknolojiler bu sorunlara yanıt veriyor. Örneğin serileştirme ve izlenebilirlik, görünürlüğü artırmaya ve değerli müşteri geri bildirimleri almaya, bunları değerlendirmeye ve gelecekte karar almak için kullanmaya yardımcı olabilir. Denetim süreçleri ve kalite kontrolü de gelişmiş otomasyon teknolojilerinden büyük ölçüde faydalanıyor. Özellikle ilaç sektörü, yeni üretim teknolojilerine hızlı bir şekilde uyum sağlamasıyla diğer sektörlere örnek oluyor. Diğer birçok sektör onları kopyalamak için yarış halinde.

Marka koruması için altı ipucu

1. Şirketler, sensör ve denetim çözümü seçmeden önce hangi paketlemenin yeni bir tasarım gerektirdiğini düşünmelidir. En ekonomik çözüm, sahte ilaçlara karşı AB yönetmeliği gibi yasal gereklilikleri karşılamak gerektiğinde kısa bir sürede sınırlı kalabilir. Çözümlerinizi öngörüyle planlayıp esnek bir sistem seçerseniz ek maliyet ve işlerden tasarruf edebilirsiniz.
2. Tek tek şirket eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun: Üretim hattındaki her yeni çözüm eğitim gerektirir. Birkaç veya tek bir test sistemine düşürme, prosesleri ve harcanan çabayı büyük ölçüde basitleştirebilir.
3. Tanınması gerektiren olabildiğince çok gereksinim düşünün. İlaç sahteciliğine karşı AB yönetmeliği örneği; serileştirilmiş Veri Matrisi kodu, mühürler ve yapışkan çözümler için emniyet belirteçli önlemler, hologramlar, mikro baskı veya görünmez mürekkep gibi sahtecilikle mücadele için ek önlemler ve tarih kodu, parti kodu ya da Braille gibi kontrol edilmesi gereken diğer bilgiler dahil çeşitli faktörlerin alakalı olabileceğini açıkça göstermektedir. Kullanılan sistem tüm bunlara uygun şekilde tasarlanmalıdır.
4. Yazıcı, veri tabanı ve BT ortamı gibi çevre birimlerini eksiksiz çözüme entegre edin: Özellikle işletmeler, serileştirilmiş kodlardan gelen verileri merkezi bir sunucuya aktarmak gerektiğini anlamalıdır. Bunun dışında, makinenin genel performansı üzerinde önemli bir etkisi olabileceğinden, makine seviyesindeki etkileşimin tasarımı da önemli bir rol oynar. Uygun bir çözüm arayışında ilgili uygulama parametrelerini ve ortamı dikkate almak gerekir.
5. Gelecekteki gerekliliklere ve planlanan uluslararası büyümeye daha fazla odaklanın. Serileştirme ve sahtecilik korumasının küresel bir erişimi olduğundan, gelecekte yapılacak değişiklikler erken bir aşamada tahmin edilmelidir. Bu arka planda, gerektiği şekilde uyarlanabilen ve genişletilebilen bir çözüm önerilir. Bunun bir örneği, birkaç kamerayla kolayca genişletilebilen ve ek denetim görevlerine esnek bir şekilde uyarlanabilen bir denetim sistemi olabilir.
6. CFR21 bölüm 11 ve GAMP gibi gereklilikleri uygularken maksimum esnekliği koruyun: Gelecek yıllarda beklenen değişiklikler ve alınacak derslerle başa çıkmak için esneklik, yeterli emniyet ve izleme önlemleri gereklidir. Bu, geçişlerin ele alınmasını ve makinenin genel performansını önemli ölçüde etkileyebilecek yeni boyut ve tiplerin eklenmesini içerir. Bu, Omron'un FH gibi esnek görsel denetim sistemlerinin işe yaradığı, otomatik uyarlama ihtiyacı dahil hızlı değişikliklerin yönetilmesinde önemli faydalar sağladığı noktadır.

Otomasyon, marka korumasını destekler

Yasal yönergelere uygunluk, ürün geri çağırmalarından kaçınma, ürün sahteciliğiyle mücadele, güvenilir kalite kontrolü, tedarik zinciri boyunca şeffaflık ve uyumluluk gerekliliklerinin yerine getirilmesi: Geleceğin fabrikasını inşa etmek için bugün bu altı zorluğun üstesinden gelmek gerekiyor. Akıllı robotlar, yapay zeka ve görsel denetim sistemleri alanlarındaki gelişmiş otomasyon çözümleri, bu zorluklara şimdiden güçlü yaklaşımlar sunuyor.

Teori ve pratik arasında köprü kurma

Bu zorluğun üstesinden gelmenin bir örneği, Omron'un makine otomasyonuna tamamen entegre, yüksek kaliteli hizmetler için yapay zekayla zenginleştirilmiş bir yaklaşım olan innovative-Automation! (yenilikçi otomasyon) konseptidir. Bu entegrasyonun, zeka ve kullanım kolaylığının hız ile olan kombinasyonu, kullanıcıların şeffaf bir kalite güvence sistemini etkili bir şekilde denetleyip oluşturmasını sağlar. Sistem, verimli denetim için görsel denetim sistemleri gibi sensörleri akıllı veri yönetimi ile birleştirerek acil bir durumda olası operasyonel sorunların, üretim hattını minimum düzeyde etkilemesini sağlar.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Arndt Neues

    Arndt Neues

    Key Account Food & Commodity OEMs, Omron