Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Başarılı bir cobot uygulamasının üç unsuru: Tek bir kaynaktan emniyet, kalite ve esneklik

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Applications

Başarılı bir cobot uygulamasının üç unsuru: Tek bir kaynaktan emniyet, kalite ve esneklik

4 Kasım 2019, Pazartesi, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Esnek üretim hatlarının ihtiyaçlarını karşılamak için kolaboratif robot kullanımının önümüzdeki yıllarda hızla artması bekleniyor. Üretim düzenlerinin değişen müşteri ihtiyaçlarına kolayca uyarlanabildiğinden emin olmak için mobil robotlar ve cobotların birlikte kullanılmasını öneriyoruz. Ayrıca, şirketlerin entegre yazılım uygulamalarını ve görsel denetim teknolojisini göz önünde bulundurması, destek ve risk değerlendirmesi imkânı da sağlaması gerekir.
Endüstriyel şirketlerin, geleceğe hazır çalışmayı sağlamak için insanlarla makineler arasındaki uyumlu etkileşimi optimize etmeleri gerekiyor. Güçlü işlevsellik, emniyet ve esnek adaptasyon sağlamak için kolaboratif robotları kullanarak üç katmanlı bir strateji oluşturmayı düşünen üreticilere üç ipucu öneriyoruz.

1. En önemli husus emniyet: Destek ve servis olanakları sunan cobotları seçin

Cobotların insan işçilerle emniyetli ve verimli bir şekilde çalışabilmesi gerekir. Cobotlar yatırım güvenliği sağlamalı ve ISO10218 sertifikalı olmalıdır. Bir veya iki gün içinde hizmete alınabilmeleri önemlidir. Yazılım araçları, devreye alma sırasında ISO / TS15066 emniyet gerekliliklerini uygulamaya yönelik ayarları kolaylaştırabilir. Omron, tek bir kaynaktan alınan paket dahilinde emniyet ve destek hizmetlerinin yer aldığı kapsamlı fizibilite çalışmaları da öneriyor.

2. Cobot çözümünün ölçeklenebilir olduğundan ve entegre görsel denetim teknolojisiyle veri analizlerini optimize etmiş olduğundan emin olun

Esnekliğin hızdan daha önemli olduğu uygulamalarda, cobotlar kullanıcı dostu yazılım araçları ve dahili sensör özellikleriyle ideal çözümdür. Örneğin, bu özellikler arasında konum belirleme seçeneklerine sahip makine görsel denetim sistemleri yer alır. İşletmeler modelleri tespit etmek, kalite kontrolü gerçekleştirmek, nesneleri yerleştirmek ve barkodları okumak için akıllı, kullanımı kolay kamera ve görüntü işleme sistemlerine ihtiyaç duyar. Makine düzeyinde ek yapay zeka işlevleri ("Sahada yapay zeka") olanakların kapsamını daha da genişletir. Omron, çalışanları interaktif olarak desteklemek ve üretim süreçlerini optimize etmek için benzersiz entegre robot çözümleri sunar. Entegre görsel denetim sistemi, şirketlerin güvenilirlik, tutarlılık ve hassasiyeti ekonomik bir şekilde artırmasına yardımcı olur. Esnek ölçeklenebilirlik de çok önemlidir. Örneğin, basit bir entegre sistemle başlayıp gerektiğinde genişletmek mümkün olmalıdır.

3. Cobotlar ve mobil robotları ekip olarak kullanarak esneklik sağlayın

Cobotların yardımcı olabileceği, geleceğe dair sorunlardan biri yetenekli teknik uzman eksikliğidir. İnsanların ve makinelerin uyum içinde çalıştığı akıllı bir üretim ortamı için programlama, kurulum ve diğer sistemlerle entegrasyon işlemleri basit ve güvenlidir. Kolaboratif ve mobil robotların (tcm:475-80433) bir arada çalışması, şirketlerin üretim hatlarını yeni gereksinimlere ve değişen iş ihtiyaçlarına hızlı ve ekonomik bir şekilde uyarlamalarını sağlayarak daha fazla esneklik sunar.
Cobotları esnek ve sürekli değişen üretim ortamlarına entegre eden üretim şirketleri, minimum programlama ve kurulum çabasıyla verimliliklerini artırırlar. Ölçeklenebilir sistem entegratörleri aracılığıyla Omron gibi bir tedarikçiyle işbirliği, planlama aşamasından uygulama ve desteğe kadar her noktada başarılı bir cobot dağıtımı sağlayabilir. Böylece büyüme desteklenirken riskler, hatalar ve karmaşıklık en aza indirilebilir.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Peter Lange

    Peter Lange

    Business Development Manager Robotics, Omron Europe
  • Bruno Adam

    Bruno Adam

    Omron Mobile Robot Business Director Europe and General Manager Omron Adept Technologies.