Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: UV-C robot işletmelerin Covid-19'a karşı mücadelesinde yardımcı oluyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası
Applications

UV-C robot işletmelerin Covid-19'a karşı mücadelesinde yardımcı oluyor

16 Haziran 2021, Çarşamba, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Birleşik Krallık'ta, müşteriyle bire bir iletişim kurulan işletmelerin yeniden açılma stratejileri planlanırken tüketicilerin ve personelin Covid'den korunması önemli bir öncelik olacaktır. Süpermarket, bar ve spor salonu gibi yoğun bölgelerde gelecekte oluşabilecek salgınları önlemek amacıyla, UV Systems UK ile birlikte çalışarak virüsün çevredeki ürünlere zarar verilmeden ortadan kaldırılmasını sağlayan bir otonom robotik sterilizasyon sistemi ürettik.
  • 0:00 -   UV-C robot işletmelerin Covid-19'a karşı mücadelesinde yardımcı oluyor
UV Systems UV-C Robot, ortamda kalan Covid virüs hücrelerinin %99'unu tam izlenebilirlikle tavandan zemine kadar ortadan kaldırır. Bu sistemde kullanılan ve etkisi kanıtlanmış olan UV-C ışıkla sterilizasyon teknolojisi, büyük sosyal tesislerde halkı zararlı bakterilerden uzun yıllardır koruyordu. Şimdiyse bu teknoloji, sosyal temasın kaçınılmaz olduğu perakende, konaklama, seyahat ve eğlence sektörleri gibi iş ortamları ve sosyal ortamlarda Covid virüsünü ortadan kaldıracak şekilde uyarlandı.

Müşteri güveninin yeniden kazanılması

En yüksek düzeyde hijyenin sağlanması, pandemiden sonra kalabalık mekânlara yeniden müşteri çekebilmek açısından çok önemlidir. Citron Hygiene ve OnePoll tarafından 2.000 İngiliz yetişkinin katılımıyla düzenlenen bir ankette, katılımcıların %67'si, Mart 2020'ye kıyasla mikroplardan daha çok korktuğunu ve hijyen bilincinin daha yüksek olduğunu belirtti. Dolayısıyla ofis alanlarının yanı sıra süpermarket, mağaza, bar, restoran, otel, spor salonu ve diğer sosyal tesislerin işverenleri ve sahipleri, hem Covid'in hem de diğer bakteri ve patojenlerin yayılımını durdurmak için sağlam bir iç mekân temizleme protokolü uygulamalıdır. Bunu yapmayan şirketler, tesislerinde başlayarak kapanmalarına yol açacak bir salgın riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu da yalnızca önemli bir iş kaybına yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda marka itibarını, tüketici emniyetini ve çalışan sağlığını da tehlikeye atacaktır.
Topline Group kapsamındaki UV Systems UK tarafından geliştirilen çözüm, tesis içindeki tüm temas noktalarında virüsleri, patojenleri ve bakterileri ortadan kaldırmayı garanti ederek işletmelerin halkın güvenini geri kazanmasına, çalışanlar üzerindeki yükü hafifletmesine ve düzenlemelere uymasına yardımcı olur. UV-C Robot, görünen kirleri temizlemek için manuel işlemlere olan gereksinimi ortadan kaldırmasa da hem Covid hem de SARS, MERS ve Ebola gibi diğer virüslerle mücadelede güvenilirliği kanıtlanmış bir yöntemdir. UV-C ışık kaynaklarının COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hâle getirme kapasitesine sahip olduğu, Boston Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından 2020 yılında doğrulanmıştır. Robotik çözüm ayrıca, operatör açısından sağlık ve emniyet riskleri oluşturan güçlü kimyasal maddelere yönelik ihtiyacı da azaltır.

Otonom sterilizasyon

Philips tarafından geliştirilen ve son teknoloji ürünü OMRON mobil robot platformuna monte edilen bir dizi hassas UV-C lambaya sahip UV-C Robot, tesisin doğal alanlarında otonom olarak gezinir ve kullanıcı müdahalesi gerektirmez. Çok sayıda personel gerektiren manuel temizliğin aksine, 100.000 metrekarelik bir süpermarkette çalıştırılacak tek bir robot, tavandan zemine temizleme işlemini 2-3 saat içinde tamamlayabilir. Dört saate varan çalışma süresi sayesinde geniş alanlarda etkili, güvenilir ve hızlı bir şekilde uygulama yapabilir, hatta uygulama tamamlandıktan sonra şarj istasyonuna geri dönebilir. Çözüm, aynı zamanda robotun yol üzerindeki engelleri algılamasına ve çarpışmaları önlemesine olanak sağlayan sensör teknolojisiyle donatılmıştır. Sisteme sekiz metre mesafe içindeki alana insan girdiğinde, sistem otomatik olarak kapanır.

Tamamen izlenebilir

Wi-Fi özellikli UV-C Robot, tüm bunların yanı sıra uygulama yapılan alanın tamamıyla izlenebilmesine olanak tanır. Manuel ve mekanik işlemlerde, resmi kayıt veya doğrulama bir yana, her temas noktasının sterilize edildiğini kontrol etmek bile mümkün değildir. UV-C Robot ise alanın Covid'den arındırıldığını tam olarak doğrulamak için yolunu takip edip kayıt altına alır. Örneğin, engelden dolayı bir alanı temizleyemezse sorunun çözülebilmesi için bu bilgileri raporlar.

UV Systems Ltd. CEO'su Andrew Hunt, "En az on yıllık kullanım ömrüyle tüm bakteri ve virüsleri yok edebilen UV-C Robot, iç mekândaki çalışma alanları ile sosyal alanların tüm yüzeylerinde ve temas noktalarında Covid'i yok etmenin kanıtlanmış tek yolu," diyor ve ekliyor: "Birleşik Krallık'taki işletmelerin müşterilerini, çalışanlarını ve markalarını yıllar boyunca korumasına yardımcı olmada önemli bir rol oynayacak."

LD 60/90 otonom mobil robot hakkında daha fazla bilgi edinin  (tcm:475-80433)

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Dan Rossek

    Dan Rossek

    Regional Marketing Manager, Omron UK