Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Geleneksel Fabrikaların da Veri İhtiyaçları Vardır

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Endüstri 4.0
haberler

Geleneksel Fabrikaların da Veri İhtiyaçları Vardır

18 Mart 2022, Cuma, Endüstri 4.0 tarihinde yayınlandı

Doğru araçlar ve teknoloji, gelişmiş kestirimci bakım, darboğaz önleme ve optimizasyon sağlayabilir. Dijitalleşmenin eski sistemler ile Endüstri 4.0 arasındaki boşluğu nasıl kapattığını öğrenin.
Dijitalleşme, hiç şüphesiz üretimde verimlilik ve verim için yüksek standartlar belirlemektedir. Günümüzde üreticiler Endüstri 4.0'a daha da yaklaştıkça, üretim şirketlerinin hattan çıkan her parça ile üretilen verileri kullanabileceklerine ilişkin sordukları soru "kullanabilecek miyiz"den "ne zaman kullanabileceğiz"e dönüşüyor. Geleneksel şirketler dijitalleşmenin ilk adımlarını nasıl atıyor ve bu verileri nasıl kullanıyor? Çıktılarını iyileştirmek ve optimize etmek için her üretim sistemindeki potansiyeli açığa çıkarmak üzere nasıl hareket ediyorlar? Uçta bulut bilişimin ve yapay zekanın gücünden yararlanmanın en basit yolu nedir?
Bildiğimiz üzere, her modern fabrika temiz laboratuvar önlükleri giyen çalışanların bulunduğu yüksek teknolojili sera showroom'u değildir. Aslında, çoğu modern bile olmayabilir ancak bu, verimli ve başarılı bir fabrikanın özellikleri olan modern araçlardan, süreçlerden ve en iyi uygulamalardan yararlanmamaları gerektiği anlamına gelmez. Modernliğe uzanan bu yolculukta dijitalleşme hayati önem taşıyan bir köprü haline gelmiştir. Bu köprü, sahiplerin ve üretim müdürlerinin üretimi geliştirmek için hayati ipuçları sağlayabilecek verileri toplamaya başlamasına olanak tanımaktadır.

Sensörlerle başlayın

Yeni verimlilik ve kalite standartları norm haline geldikçe, rekabet avantajı arayanlar giderek dijitalleşmeye yöneliyor. Sensörler (çok basitten son derece karmaşığa kadar), birim sıcaklığından, hızdan, çıktı şeklinden ve boyuttan, ağırlığa, sertliğe ve diğer pek çok şeye kadar her şeyi ölçmek için her tür üretim hattına dahil edilebilir. Sensörler, fabrikanın ihtiyaçlarına bağlı olarak uzaktan sinyal göndererek kablosuz bir ağın parçası olabilir veya doğrudan mevcut bir üretim sistemine bağlanabilir.

Ham verilerden hayati bilgilere

Bu sensörlerden elde edilen çıktı doğru kullanıldığında verimliliği artırmak, darboğazları ortadan kaldırmak, duruş süresini azaltmak ve üretim döngülerini optimize etmek için bilgi ve görüşlere dönüştürülebilecek ham verilerdir. Herhangi bir verinin analiz edilebilmesi için önce şirket içi bir sunucuda ya da genişleme ve tesis dışında işleme için daha fazla kapsam amacıyla bulut tabanlı bir hizmet kullanılarak saklanması gerekir. Tam olarak ne kadar depolamaya ihtiyaç duyulduğu uygulamaya, dijitalleştirme düzeyine, çıktı formuna ve gerekli analize bağlıdır. Karşılaştırma için veri hacmini izlemek üzere basit sensörlere sahip bir üretim hattı, birden fazla ürün formu türünü izleyen kalite kontrol kameralarına sahip bir üretim hattına göre çok daha az veri üretecektir.

Bulut mu, uç mu?

Üretim prosesindeki çeşitli kapılardan veri noktalarının bir araya getirilmesi önemli bir ilk adımdır. Birçok üretim hattının hızı, bundan sonra ne olacağını belirleyen birçok belirleyici faktörden biridir. Veriler kaydedildikten sonra depolanmalı ve işlenmelidir. Yoğun analiz gerekirse (darboğaz önleme/korelasyon analizi vb. için) yerel depolama önerilebilir. Büyük miktarda veri işlenecek olursa bulut çözümü tercih edilebilir ancak gerçek zamanlı işleme gerekirse buluttan gelen ve buluta giden verilerin sürekli olarak yedeklenmesi gecikme nedeniyle aksamalara neden olabilir. İşte burada uç cihazları, bulutta işlenmek üzere hedef alınan dosya akışlarıyla ağa aşırı yüklenmeye gerek kalmadan, makinenin kendisine yakın olan verilerin çoğunu işlemeye olanak tanıdığından ideal cihazlardır. Basitçe şöyle denilebilir: Veriler uçta işlendiğinde, sonuçlar daha hızlı ve daha düşük maliyetle elde edilebilir ancak bunların tümü, ortak ağımızla birlikte OMRON'un desteğiyle belirlenebilen, uygulamanın kesin ihtiyaçlarına bağlıdır.

Yönetilebilir bir sistem oluşturma

Elbette tüm süreci basitleştirmeye ve otomatikleştirmeye yardımcı olabilecek çözümler vardır. Örneğin, tüm bunları anlamlı ve yönetilebilir bir sistemde bir araya getiren OMRON'unSysmac Otomasyon Platformu, güçlü ve sağlam veri kaydetme ve işleme özellikleri sunan kanıtlanmış bir çözümdür. Doğru ve öngörülebilir veri kaydetme ve analizi sağlayan Sysmac, gerçek zamanlı veri tahmini analizi sağlamak için Yapay Zeka motoru kullanır. OPC-UA ve MQTT uyumluluğu ile doğrudan SQL veritabanı bağlantısı içeren bir denetleyiciye sahiptir. Tüm makine veya üretim hücresi için tek bir kontrol sağlar ve herhangi bir kuruluma uyacak şekilde kolayca yapılandırılabilir.
Güvenlik ve kullanım kolaylığı düşünülerek geliştirilen Sysmac serisi, dijitalleşmeden faydalanmak isteyen fabrika sahiplerine güvenilirlik, sağlamlık ve hızlı kontrol sağlıyor. Girdi ve çıktının sensörler ve aktüatörlerle ele alınması, görsel denetim ve hareket kontrolörleri, G/Ç ve güvenlik ile kolayca bağlantı kurulabilir ve kontrol edilmesi kolaydır. Bu nedenle, üretim izlenebilirliği, kestirimci bakım, değişiklik simülasyonu veya darboğaz çözümü arıyorsanız kanıtlanmış araçlar her zaman yanınızda ve size yardımcı olmaya hazırdır. Bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey