Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Unika, cobotların yardımıyla kalitesini yeni seviyelere taşıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası

Unika, cobotların yardımıyla kalitesini yeni seviyelere taşıyor

25 Ağustos 2021, Çarşamba, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Entegre görsel denetim sistemine sahip OMRON TM cobotları insan hatalarını ortadan kaldırırken üretim verimliliğini de artırır
Unika Danmark AS, plastik endüstrisinde yüksek hassasiyetli aletler ve enjeksiyon kalıplarının lider üreticisidir. Şirket, üç OMRON TM cobotundan yardım alarak kalite seviyelerini yükseltti, ürün iadelerini azalttı, çalışan etkileşimini geliştirdi, iş hacmini artırdı ve etkileyici maliyet tasarrufları sağladı.
Yüksek hassasiyetli plastikler, küresel müşterilerin yaşam kalitesini iyileştirebilecek son ürünleri üretebilmek için mikron boyutunda alet ve kalıplarla hassas ölçümler gerektiren bir bilimdir. Bu durum, gelişmiş pompa çözümlerinde dünya lideri ve uzman Grundfos ile yakın zamanda ortaklık imzalamış olan Unika için de geçerli. Grundfos ve diğer Unika müşterileri için kalite en önemli konudur. Bu nedenle Plastik Üretim Müdürü Henrik Schwensen, OMRON cobot çözümünü tercih etti.

Esnek bir çözüm ihtiyacı

"Çalışmalarımız, şirket içinde oluşturduğumuz araçlar kullanılarak üretilen çok çeşitli son ürünleri içeriyor." diyor Henrik ve ekliyor: "Ürünler boyut, ağırlık ve şekil bakımından farklı olabildiğinden, değiştirilebilir üretim hattımıza uyum sağlayacak esnek bir sisteme ihtiyacımız vardı. Özellikle de hat sonundaki kalite kontrol sürecimizi geliştirecek bir ünite gerekiyordu."
OMRON kurulumundan önce, kalite kontrol tamamen insan eliyle yapılıyordu ve operatörler, her bir parçayı kontrol edip formuna uygun olduğunu doğrulamaktan sorumluydu. "Bu, elbette tekrarlanan bir iş," şeklinde açıklayan Henrik, şöyle devam ediyor: "ve monoton olan her şeyde olduğu gibi, insanların dikkati dağılabilir ve konsantrasyonları bozulabilir. Hatalar da bu şekilde meydana gelir."

Otomasyon sayesinde daha iyi çıktı

Unika ekibi böylece, özellikle makine görsel denetimiyle desteklenen otomasyon çözümlerine yöneldi. Henrik, "Üretim hattımızda, hepsinde bir çeşit otomasyon kullanılan yaklaşık 40 modülümüz var. Dolayısıyla otomasyonun, çıktımızı iyileştirmenin etkili bir yolu olduğunu biliyoruz," diyor ve ekliyor: "Yardımcı olabilecek her türlü robota baktık ve farklı endüstriyel, mobil ve cobot ünitesi tedarikçilerinin sunduğu seçenekleri karşılaştırdık. Sonunda, açık ara farkla en iyisinin OMRON TM olduğu kanısına vardık."
Yerel OMRON sistem entegratörü KS Service ile birlikte çalışan Unika, nihayetinde entegre görsel denetim sistemine sahip OMRON TM'i tercih etti ve kısa bir süre sonra da hizmete aldı. Henrik, "Mevcut olarak tesiste çalışan ve operasyon ekibimizle birlikte çeşitli görevler yürüten üç OMRON TM cobotu var," diyor. Unika, OMRON cobot yaklaşımının temel faydalarından bazılarının esneklik ve mobilite olduğunu belirtti. Cobotlar; özel bir alana, tehlikeli bölge halka çitlerine veya sabit endüstriyel kurulumla ilişkili diğer harcamalara ihtiyaç duymaz. "Bu, cobotları 75 çalışanımızın sürekli olarak çalıştığı yoğun üretim alanımız için ideal hale getiriyor. Çalışanlarımız, hatlar arasında hareket edip OMRON cobotlarıyla uyum içinde çalışabiliyor."

Birden fazla görev için ideal

OMRON cobotlar, çeşitli görevleri yerine getirmek için uyarlanabilen son derece esnek sistemlerdir. Unika için kalite cobotunun temel fonksiyonu, ürünlerdeki anormal durumları algılamaktır. Bunu, OMRON Landmark görsel denetim sistemi sayesinde yorulmadan ve doğru bir şekilde gerçekleştirir. Görsel denetim sistemi sayesinde cobot, ürünün göreli konumunu üç boyutta bulmanın yanı sıra dönüş, derinlik, eğim ve yuvarlanma için düzeltme yapabilir ve hataları tarayabilir. Cobot, yalnızca Unika'nın kaliteyle ilgili katı gereksinimlerini karşılayan ürünleri kaldırıp nakliye için paketler.
Henrik, görsel denetim sistemine sahip bir kolaboratif robotun avantajlarını özetliyor: "OMRON cobotu yorulmuyor, hata yapmıyor, mola vermek zorunda kalmıyor, sıkılmıyor veya dikkati dağınıklığı yaşamıyor. İşe koyulup durmaksızın çalışmaya devam ediyor ve kalite seviyelerimizi yükseltip standart altı ürünlerin fabrikadan çıkmamasını sağlıyor. Ayrıca operatörlerimizin, fabrikanın başka bir yerinde daha fazla katma değerli ve farklı görevlere atanabilmesi için zamanının olmasını sağlıyor."
Hattın, müşterimiz Grundfos için bir Pick & Place etiketleme programının dahil edildiği daha üst kısımlarında bir Landmark sistemi de kullanılıyor. Bu kurulumda cobot, Grundfos ev tipi pompa için bir plastik ürün alıp bunu etiketleme hattına taşıyor. Cobot, entegre görsel denetim sistemini kullanarak kıvrımlı plastik üzerindeki etiket yerleşimini kontrol ediyor ve ardından ürünü hat üzerinde değiştirmeden önce dikkatle alıyor.

Çalışanlardan heyecanlı karşılama

Unika'nın üretim sürecinde daha iyi hâle gelen ölçütler, sadece verimlilik ve iş hacmiyle sınırlı değil. Aynı zamanda, OMRON cobotlarıyla çalışan operatörler için çalışma deneyimi de geliştirildi. "Daha az tekrarlanan görevler, işi daha ilginç hâle getirir," diyen Henrik şöyle devam ediyor: "Çalışanlar işlerine daha çok ilgi gösterdiğinde üretkenlik artar. Sonuç olarak cobotlar, tüm ekip için genel bir avantaj sağladı."

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey