Türk çikolata üreticisi BOLÇİ, "insan eli değmemiş" çikolata ürünleri sunma taahhüdünü yerine getirmek istiyordu. Omron ve Innovas, üretim kalitesini artırmak ve işçilik maliyetlerini azaltmak amacıyla fabrikanın üretim hattının paketleme bölümünde üç Omron robotundan oluşan bir hat devreye almak için güçlerini birleştirdiler.
Zorluk: Üretim kapasitesini ve verimliliği artırmak
Şu anda 13 ülkeye ihracat yapan BOLÇİ, bu sayıyı her yıl artırmak istiyor. Ayrıca üretim kapasitesini ve verimliliğini artırmak, tüm üretim hatalarını en aza indirmek ve altyapısını geliştirmek istiyor.
Omron robotları devreye alınmadan önce çikolatalar, paketleme alanındaki bölücülere manuel olarak yerleştiriliyordu.
Ancak şirket, talep miktarının mevsime ve yılın önemli günlerine göre değişmesi zorluğuyla karşı karşıya geliyor. Bunun sonucunda satışların günlük bazda arttığı ve üretimin buna göre ayarlanması gereken durumlar olabilir.
Çözüm
Innovas, BOLÇİ için üç Omron robotu kurdu. Çikolataların toplanıp bölücülere yerleştirilmesi için artık bu robotlar kullanılıyor. Robotlar hem zamandan tasarruf sağladı hem de gereken işçilik miktarını en aza indirdi. Üç robot görsel denetim, emniyet ve robotik sistemler içeren entegre bir sistemin parçası olarak birbirleriyle senkronize bir şekilde çalışır. Çok hassas bir malzeme olan çikolatanın işlem sırasında şeklini koruması önemlidir. Bu da ürünün doğru konumlandırılmasını ve çok hassas bir şekilde işlem görmesini gerektirir.