Yerel pil hücresi üretimi başarısına destek olma
20 Eylül 2021, Pazartesi, Sürdürülebilir Üretim tarihinde yayınlandı
Otomotiv ve pil üretim şirketleri, üretimlerini daha yenilikçi ve rekabetçi hale getirmek için neye dikkat etmeliler? Sektörün geleceğe daha hazır olmasına yönelik beş ipucunu burada bulabilirsiniz.
Uzmanlar ve otomotiv üreticileri gelecekte e-mobilitenin önemli bir yer kaplayacağı konusunda hemfikir. Piller ve pil üretimi bu gelişmenin merkezinde yer alıyor. Bu bağlamda, küresel lityum iyon pil pazarının 44,2 milyar ABD dolarından (2020) 94,4 milyar ABD dolarına (2025) tırmanması bekleniyor. Otomotiv sektörünün içten yanmalı motorlardan pil veya hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine dönüşümü şirketler için beraberinde büyük zorluklar getiriyor."Avrupa'da üretilmiştir" ibaresini taşıyan pillerin üretiminde sürdürülebilirlik kilit önem taşır
Mevcut araştırmaya göre, dünya genelinde kullanılan pil hücrelerinin çoğu hala Asya'daki üretim tesislerinden geliyor. Siyasiler ve iş dünyası, Avrupa e-mobilite sektörünün rekabet gücünü artırmak için bunun yakında değişmesini isteyecek. Örneğin Almanya'da, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı endüstri öncülü kurumların yanı sıra bireysel endüstri projelerinin araştırma ve geliştirme projelerine kaynak sağlıyor.Akıllı Fabrika: Yeni üretim modelleri ve teknolojileri
Akıllı Fabrika; sürekli dijital tedarik ve değer zincirleri, daha çevik süreç akışları ve yakın bağlantılı üretim, kalite (ret ve atık önleme), müşteri ihtiyaçları ve kullanım ömrü izlenebilirliği gibi iyi bilinen başlıkların oluşturduğu uyum ile geleceğin üretimi için geleceğe yönelik ve esnek konseptler olarak özetlenmiştir. Bu araçların her biri, pazarda ayakta kalmaya, daha kârlı, daha sürdürülebilir, daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde hareket etmeye ve rekabette aradan sıyrılmaya çıkmaya yönelik araçlardır. Sayısallaştırma, takip ve izleme, değer zinciri katılımı ve gelişmiş ağ iletişimi gibi konular da önemli başlıklar arasında yer alır. Ayrıca kestirimci bakım, kestirimci kalite, entegre üretim planlaması ve süreç görselleştirmesi de geleceğin akıllı fabrikasında dikkate alınacak noktalardır. OMRON bu ihtiyaçları yenilikçi innovative-Automation! Modeliyle karşılıyor.Geleceğe hazırlık için beş ipucu:
Otomotiv şirketleri, üretimlerini daha yenilikçi ve rekabetçi hale getirmek için neye dikkat etmeliler?- Sınır Bilişime (Edge Computing) güvenin: Makineler her zamankinden daha iyi bir şekilde birbirlerine bağlanabilir ve güçlü sensör teknolojileri kullanılarak veriler toplanabilir, yapılandırılabilir ve analiz edilebilir.
- Sensör teknolojileri kullanın: Eksik veri noktaları, makine kimliği ve siber güvenlik için uzaktan hizmetler ve ek sensör teknolojileri entegrasyonunun yanı sıra veri ve haberleşme protokollerinin kullanılması ve dönüştürülmesi önerilir.
- İnsan makine iş birliği: Mekatronik ve BT çözümleri giderek daha fazla birleşiyor ve etkileşimleriyle daha verimli ve esnek üretim süreçlerini destekliyor. Somut uygulama örnekleri arasında akıllı yeni endüstriyel robotlar, mobil robotlar ve aynı zamanda fabrikadaki çalışanlarla el ele çalışan robotlar yer alıyor.
- Modern üretim süreçlerinin bileşenlerini bulutta bir araya getirin: Böylece, kontrol tabanlı yazılım modülleri veya bulut tabanlı işlevler aracılığıyla tüm makinelerin, sistemlerin ve bileşenlerin varlık yönetimi, durum takibi, kestirimci bakım veya uzaktan hizmet açısından merkezi ve şeffaf bir şekilde izlenmesini sağlarsınız.
- Akıllı fabrikanın ek yapı taşı olarak Artırılmış Gerçeklik (AR) kullanın: Canlı görüntülere veya videolara destek olan, bilgisayar tarafından oluşturulmuş ek bilgiler ve sanal nesneler elde edebilirsiniz. Bunlar size ek veri, destek ve bilgi düzeyi sağlar.