EV geçişi kolaylaştırıldı: Otomotiv üretiminde üstesinden gelinecek en önemli üç zorluk
23 Kasım 2023, Perşembe, Endüstri 4.0 tarihinde yayınlandı
Yeni araçlar üretebilmek için yeterli alanın sağlanması
Elektrikli araçların (EV’ler) üretimi, yeni platformları devreye soktuğundan üreticiler, tesis kapasitesi konusunda zorluk çekmektedir. Ek istasyonlar, içten yanmalı motor hatlarıyla bazı ortak özelliklere sahip olduğundan şarj edilebilir hibrit araçları üretmek için üretim hatlarına eklenebilir.
Tam bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten şirketler için mevcut hatları yeniden kullanma seçeneği, araçların farklı yapıları nedeniyle mümkün değildir. Bu şirketler, BEV'ler için tahmini üretim hacimlerine dayalı olarak özel bir tesis kurmak veya mevcut bir tesis içinde özel bir hat kurmak zorundadır.
İyi haber şu ki otomasyon, otomobil üreticilerinin yeni tesislere ihtiyaç duymadan verimliliği en üst düzeye çıkarmaları için bir çözüm sunuyor. Otomasyon çözümleri, parçaları insanın ulaşması zor olabilecek şekillerde depolayarak zemin alanı kullanımını önemli ölçüde iyileştirebilir.
İş gücünü geleceğe hazırlamak
Yeni araçlar için talep seviyelerini tahmin etme
Elektrikli araçların, pazara nispeten yeni girmesi nedeniyle otomotiv endüstrisi belirli bir EV modeline olan tüketici talebini karşılamak için gereken yıllık üretim hacmini güvenilir bir şekilde tahmin edebilecek tarihsel verilere sahip değildir. Bu nedenle, bu tahminler bu aşamada daha çok analiz tabanlı bir tahmin niteliğindedir.
Bu durum, EV şirketlerinin üretim hatlarının son derece ölçeklenebilir ve esnek olması gerektiği anlamına gelir. Düşük hacimli üretimle başlayan bir ürüne duyulan talep aniden artabilir ve bu talep çok hızlı bir şekilde zirve yapabilir. Bunun gibi hızlı değişiklikler, yeniden donatım, daha fazla iş gücüne yatırım yapma, yeni araca özel olarak ayrılmış yeni bir alan oluşturma veya tüm bunların bir kombinasyonunu gerektirebilir.
Esnek üretim çözümleri, araç değişimine bağlı maliyetleri ve duruş süresini en aza indirmek, devam eden yenilikleri desteklerken aynı zamanda mevcut ihtiyaçları karşılamak, şirketlere hızla değişen bir pazarda rekabetçi kalmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu adaptasyon, otomotiv şirketlerinin hızla değişen bir pazarda rekabetçi kalmalarına olanak tanır. Örneğin, kolaboratif robotlar çeşitli görevlere kolayca adapte edilebilir, bu da ekipman değişimini en aza indirmeye yardımcı olur.
Elektrikli araç üretimi eskiden uzak bir olasılık olarak görülüyordu ancak artık durum böyle değil. Endüstrinin önemli isimleri, ekonomik ve verimli elektrikli araçlar geliştirmek amacıyla bir araya geldikçe OMRON kendini önde gelen bir endüstriyel otomasyon lideri olarak konumlandırıyor. Reuters'a göre, EV batarya komponentleri pazarının 2030'a kadar potansiyel olarak 250 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Otomotiv üreticileri şimdi artan talebi karşılamak ve aynı zamanda inovasyonu teşvik etmek durumunda. Büyüyen bu talebi karşılamak ve süreçlerinizi nasıl optimize edeceğinizle ilgili değerli bilgileri keşfetmek için ayrıntılı raporumuzu inceleyin.
Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin