İş gücü yetersizliği lojistik sektörünü nasıl etkiliyor ve bunun çözümü neden otomasyon?
11 Ağustos 2021, Çarşamba, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı
Mevcut depo çalışanı sayısının azalmasının nedenleri
Lojistik en zorlu sektörlerden biri olsa da, iş gücü yetersizlikleri pek çok sektörü etkiliyor. Araştırmalar, Birleşik Krallık'ta 1998'den bu yana en büyük eleman açığının 2021 yazında görüldüğünü ve işçi arzının son dört yıldaki en yüksek hızda düştüğünü gösteriyor. Karantina sonrasında sektörlerin yeniden açılması iş gücü gereksinimlerinde ani bir artışa neden oldu; üstelik Covid seyahat kısıtlamaları ve Brexit nedeniyle Birleşik Krallık'a yurt dışından da işçi gelmiyor.Mevcut depo çalışanı sayısının azalmasının üç önemli sonucu
- İşçi yetersizliği, daha fazla kişinin başvurmasını sağlamak için depoların daha fazla ücret teklif etmesi gerektiği anlamına gelir. Bu maliyet artışı yalnızca lojistik işverenlerini etkilemez, aynı zamanda tüketicilere ve üreticilere/tedarikçilere de yansır.
- Bir depoda daha az personel olması, mevcut çalışanları önemli ölçüde zorlar. Halihazırda yorucu olan bir işte daha uzun saatler boyunca çalışmalarının istenmesi, çalışanların görevlerini doğru yapmasını engeller veya daha fazla hata yapmasına yol açar.
- Aynı hizmetleri daha az personelle sağlamanın yollarını bulmadan, depolar aynı sonuçları sunamaz. Bu, müşterileri için teslimat sürelerinin uzaması ve genel mal transferlerinin azalması anlamına gelir.
Depo otomasyonunun avantajları
- Depo yönetimi yazılımı,
- Mobil aygıtlarla envanter tarama,
- Bulut tabanlı depolama alanına kolay erişim,
- RFID teknolojisini kullanan akıllı raflar ve paletler,
- IoT sensörleri,
- Ya da robotları dahil edin,
Otonom Mobil Robotlar (AMR'ler)
AMR'ler, depo otomasyonunun büyümesi için en heyecan verici alanlardan biridir. AMR'ler, ortamlarını değerlendirir ve manuel olarak kullanılan forkliftlerin yerine doğrudan insan gözetimi olmadan malları tesis içerisinde taşır. Sonuç olarak, yoğun iş gücü gerektiren ve tekrarlanan fiziksel görevleri ortadan kaldırır, depo verimliliğini artırır ve çalışanların iş yükünü azaltır.
AMR'ler, mevcut çalışan sayısının azalmasının üstesinden gelmek ve depolarda mal taşıma yöntemini değiştirmek için harika bir yoldur.