OMRON robotları, Grupo Antolin'in insan ve makinelerin uyum içinde çalıştığı modern ve sürdürülebilir bir araç içi fabrikası elde etmesine yardımcı oluyor.
Otomotiv sektöründeki elektrifikasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik gibi hususların daha da vurgulandığı temel eğilimler, araçların içinde de değişikliklere yol açıyor. Sektörün en büyük uluslararası aktörlerinden biri de Grupo Antolin'dir. Uluslararası otomotiv tedarik zincirinin önemli bir halkası ve yüksek değerli üretimin lideri olan şirket, Gelişmiş Üretim 4.0 stratejisiyle operasyonlarına dijital teknolojiyi entegre etmeyi hedefliyor. Odaklandıkları alanlardan biri de tesis içi lojistikteki hareketlerin azaltılması ve optimizasyonudur. OMRON'un üretip tedarik ettiği otonom mobil robotların (AMR'ler) ve kolaboratif robotların (cobotlar) kullanımıyla insan ve makinelerin uyum içinde çalıştığı modern ve sürdürülebilir fabrikalar geliştiriliyor.
Grupo Antolin, otomotiv iç parçaları için dünya çapında teknoloji çözümleri sağlar. Şirket, 26 ülkedeki 145 fabrikasıyla dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine hizmet sunmaktadır. Konsept üretmekten tasarıma, geliştirmeden teslimata kadar tüm komponent döngüsünde faaliyet gösterir. Tavanlar, kokpitler ve kapılar, aydınlatma ve HMI ile elektronik sistemler olmak üzere dört iş birimi ile yüksek katma değerli ürünler sunar.
Değişen ihtiyaçlar
Grupo Antolin, 2001 yılından beri Burgos'taki tesislerinden biri olan Aragusa'da çok çeşitli OEM'lerde kullanılabilen otomobil iç parçaları üretimine öncülük etmektedir. Araç içi komponentleri, yakın zamana kadar enjeksiyon alanı ve montaj alanı arasında manuel olarak yüklenip taşınıyordu. Ancak dünya çapındaki değişimlere, sürekli iyileştirmeye ve dijital stratejiye ayak uydurmak isteyen Antolin, proseslerini iyileştirip daha verimli kılmayı ve otomatikleştirmeyi hedefledi. Böylece çok daha sürdürülebilir bir iş modeli geliştirebilirdi. Ayrıca bu durum, çalışanların daha yüksek değerli üretim proseslerine odaklanabilmelerine olanak tanıyacaktı.
Yeni otonom otomatik taşıma çözümü, manuel proseslerin yerine geçecekti. Ulaşılması gereken temel kriterlerden biri, OEE'nin genel ekipman verimliliğini sağlamaktı. Enjeksiyon ve montaj sistemlerindeki OEE'lere olumlu bir katkı olması hedefleniyordu.