Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Robotlar Covid-19 testlerinin üretimine hız kazandırıyor

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Robotlar Covid-19 testlerinin üretimine hız kazandırıyor

Tıp teknolojisi firması Senova, bağışıklık durumunu birkaç dakika içinde gösteren hızlı antikor testlerinin üretiminde Omron'un akıllı robotlarıyla çalışıyor

Koronavirüse karşı mücadelede hızlı olmak ve sıkı iş birliği yapmak çok önemli. Bu nedenle biyogösterge, virüs ve mikroorganizmalara yönelik hızlı test sistemlerinin önde gelen Alman geliştiricisi ve üreticisi Senova, üretim sürecini geliştirmek için Omron'un robot teknolojisi alanındaki uzmanlığından faydalanmaya karar verdi. Önceden testlerin manuel üretilmesi çok zaman alıyordu. Son birkaç hafta içinde Senova, Omron ve Kraus Maschinenbau GmbH ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde, süreci önemli ölçüde hızlandıran ve iyileştiren makineler geliştirip üretti. Böylelikle artık daha fazla kişi daha hızlı test edilebilecek.

Senova ilk hızlı Covid-19 antikor testlerini rekor sürede piyasaya sundu. Hamilelik testlerine benzeyen bu testler, Omron'un orta büyüklükteki SCARA robotu eCobra 600 kullanılarak üretiliyor. Üretim hacminin artmasıyla birlikte, üretim hattına iki adet eCobra 600 Pro daha entegre edildi. Kesme ve paketleme makinesi, Kraus Maschinenbau tarafından geliştirilip üretildi ve Omron NX kontrolör ile kontrol edilip yönlendiriliyor. İlk makine Mayıs ayı ortasında teslim edildi. Talepteki artış nedeniyle ilave hatların oluşturulması planlanıyor.

Test geçerliliği rekor bir sürede doğrulandı

Weimar merkezli Senova'nın uzmanlık alanı Yanal Akış Analizi (LFA) teknolojisidir. Firmanın en yeni çözümü olan antikor testi, firmanın dünya çapında en çok talep gören ürünüdür. Ürün, kişinin Covid-19 ile enfekte olup olmadığını on dakika içinde gösteriyor.

Birkaç haftadır kullanımda olan test, aralarında Jena Leibniz Foton Teknolojileri Enstitüsü (Leibniz-IPHT) üyelerinin de yer aldığı uluslararası bir araştırma ekibi tarafından geliştirildi. Kişinin test sırasında SARS-CoV-2 (Covid-19) virüsü ile enfekte olup olmadığını veya virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığını gösteriyor. IgM antikorları enfeksiyondan birkaç gün sonra kanda bulunabilirken, IgG antikorları ise sadece enfeksiyon sırasında oluşuyor. Bu antikorlar genellikle aylar boyunca tespit edilebiliyor ve kişinin bağışıklık kazandığını gösteriyor. Örneğin, hemşireler ve doktorlar artık virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek için test edilebilecekler. Araştırma ekibi, Çinli iş ortakları ve tıbbi cihaz satıcısı Servoprax ile birlikte testleri tamamladı. Testin geçerliliği, üç aylık rekor bir sürede doğrulandı.

Senova, bu tür testlere yönelik dünya çapındaki yoğun talebi karşılamak için çok sayıda kit üretiyor. Öncesinde test kitlerinin manuel üretilmesi ve paketlenmesi, binlerce siparişe yetişmeyi imkansız hale getiriyordu. Dolayısıyla projenin planlanan süresi oldukça kısıtlıydı. Yeni makine ve Omron robotları ile dakikada 30 ila 45 hızlı test kesilip paketlenebiliyor. Talep çok yoğun olduğu için kapasitenin hızlı bir şekilde artırılması gerekiyordu ve bu sebeple şimdiden ek makinelerin devreye alınması planlanıyor.

Hassas ve güvenilir montaj

eCobra robotlar, komponentlerin hassas bir şekilde monte edilmesi konusunda hayati öneme sahip ve son derece güvenilir, esnek ve verimli. SCARA robotları, tıp teknolojisinde yüksek hassasiyetli işleme, montaj ve malzeme kullanımı için ideal. Dört eksenli robotlar 800 milimetreye kadar çalışma aralığına sahip ve çeşitli uygulama alanlarına kolayca uyarlanabiliyor. eCobra teknolojisi, yüksek tekrarlanabilirlik oranıyla 5,5 kilograma kadar yük kapasitesi sunuyor. Robota entegre amplifikatörler ve kontrolörler, kablo sayısını azaltıyor. Yüksek montaj konfigürasyonu, tıp teknolojisi açısından çok önemli olan temiz odalarda bile verimli alan kullanımı sağlıyor. Omron ve Kraus Maschinenbau birlikte çalışarak testlerin üretimi ve paketlenmesi için kalite, güvenilirlik ve hız sağlayan bir makine sundu.

Omron Electronics GmbH'nin Orta Doğu Avrupa Genel Müdürü Dr. Klaus Kluger şu şekilde yorumluyor: "Teknolojimizin, koronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilen küresel çalışmaların küçük bir kısmını destekleyebiliyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Böyle bir çalışma ile sıkı ve güvenilir iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz."

Kraus Maschinenbau Genel Müdürü Joachim Kraus ise şu sözleri ekliyor: "Bu zorlu projenin hızlı ve basit bir şekilde uygulanması ancak müşteri, makine üreticisi ve sistem ile kontrol tedarikçisi arasındaki mükemmel etkileşim ve iş birliği sayesinde mümkün oldu."

eCobra 600 robotu hakkında daha fazla bilgi için lütfen ürün sayfasını ziyaret edin.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin