Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Yerel pil hücresi üretimi başarısına destek olma

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Sürdürülebilir Üretim

Yerel pil hücresi üretimi başarısına destek olma

20 Eylül 2021, Pazartesi, Sürdürülebilir Üretim tarihinde yayınlandı

Otomotiv ve pil üretim şirketleri, üretimlerini daha yenilikçi ve rekabetçi hale getirmek için neye dikkat etmeliler? Sektörün geleceğe daha hazır olmasına yönelik beş ipucunu burada bulabilirsiniz.

Uzmanlar ve otomotiv üreticileri gelecekte e-mobilitenin önemli bir yer kaplayacağı konusunda hemfikir. Piller ve pil üretimi bu gelişmenin merkezinde yer alıyor. Bu bağlamda, küresel lityum iyon pil pazarının 44,2 milyar ABD dolarından (2020) 94,4 milyar ABD dolarına (2025) tırmanması bekleniyor. Otomotiv sektörünün içten yanmalı motorlardan pil veya hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine dönüşümü şirketler için beraberinde büyük zorluklar getiriyor.
Buna ek olarak Covid-19 salgınının satışları azaltması, emisyon yönetmeliklerinin daha katı hale gelmesi ve sayısallaşmayla sürdürülebilirliğe olan yoğun talep, şirketleri değişen tüketici ihtiyaçları ve kalifiye işçi sıkıntısıyla karşı karşıya bırakıyor.
OMRON, topluma katkıda bulunmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla sektördeki şirketleri daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmeleri için desteklemeyi amaçlıyor. Bu noktada, rekabet avantajlarını güvence altına alan yenilikçi üretim hatları ve otomasyon teknolojilerinin yanı sıra "daha çevreci" hareket etme üzerinde durulmaktadır. 

"Avrupa'da üretilmiştir" ibaresini taşıyan pillerin üretiminde sürdürülebilirlik kilit önem taşır

Mevcut araştırmaya göre, dünya genelinde kullanılan pil hücrelerinin çoğu hala Asya'daki üretim tesislerinden geliyor. Siyasiler ve iş dünyası, Avrupa e-mobilite sektörünün rekabet gücünü artırmak için bunun yakında değişmesini isteyecek. Örneğin Almanya'da, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı endüstri öncülü kurumların yanı sıra bireysel endüstri projelerinin araştırma ve geliştirme projelerine kaynak sağlıyor.
Otomotiv sektörünün temsilcileri, yüksek kaliteli e-mobilite ürünlerinin uygun maliyetli üretimini sağlamak için yeni ve dönüşümsel üretim teknolojilerini nasıl belirleyebilir ve uygulayabilir? Sürdürülebilir pil üretimi; daha fazla esneklik, daha fazla dijitalleşme ve sürekli süreç optimizasyonuna yönelik yapay zeka kullanımı için insanlar, makineler ile robotlar arasında iyi düşünülmüş bir etkileşime dayanır. Akıllı Fabrika konsepti ve teknolojileri, Avrupa otomotiv sektörü temsilcilerinin avantaj elde etmesine olanak tanıyan geleceğe yönelik stratejiler için önemli bir temeldir. Genişletmeye ve yeni tahrik teknolojilerine dönüşüme paralel olarak, üretimin kapsamlı bir şekilde modern hale getirilmesine ve tedarik zincirlerinin baştan sona optimize edilmesine olanak tanırlar.

Akıllı Fabrika: Yeni üretim modelleri ve teknolojileri

Akıllı Fabrika; sürekli dijital tedarik ve değer zincirleri, daha çevik süreç akışları ve yakın bağlantılı üretim, kalite (ret ve atık önleme), müşteri ihtiyaçları ve kullanım ömrü izlenebilirliği gibi iyi bilinen başlıkların oluşturduğu uyum ile geleceğin üretimi için geleceğe yönelik ve esnek konseptler olarak özetlenmiştir. Bu araçların her biri, pazarda ayakta kalmaya, daha kârlı, daha sürdürülebilir, daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde hareket etmeye ve rekabette aradan sıyrılmaya çıkmaya yönelik araçlardır. Sayısallaştırma, takip ve izleme, değer zinciri katılımı ve gelişmiş ağ iletişimi gibi konular da önemli başlıklar arasında yer alır. Ayrıca kestirimci bakım, kestirimci kalite, entegre üretim planlaması ve süreç görselleştirmesi de geleceğin akıllı fabrikasında dikkate alınacak noktalardır. OMRON bu ihtiyaçları yenilikçi innovative-Automation! Modeliyle karşılıyor.

Geleceğe hazırlık için beş ipucu:

Otomotiv şirketleri, üretimlerini daha yenilikçi ve rekabetçi hale getirmek için neye dikkat etmeliler?
  1. Sınır Bilişime (Edge Computing) güvenin: Makineler her zamankinden daha iyi bir şekilde birbirlerine bağlanabilir ve güçlü sensör teknolojileri kullanılarak veriler toplanabilir, yapılandırılabilir ve analiz edilebilir.
  2. Sensör teknolojileri kullanın: Eksik veri noktaları, makine kimliği ve siber güvenlik için uzaktan hizmetler ve ek sensör teknolojileri entegrasyonunun yanı sıra veri ve haberleşme protokollerinin kullanılması ve dönüştürülmesi önerilir.
  3. İnsan makine iş birliği: Mekatronik ve BT çözümleri giderek daha fazla birleşiyor ve etkileşimleriyle daha verimli ve esnek üretim süreçlerini destekliyor. Somut uygulama örnekleri arasında akıllı yeni endüstriyel robotlar, mobil robotlar ve aynı zamanda fabrikadaki çalışanlarla el ele çalışan robotlar yer alıyor.
  4. Modern üretim süreçlerinin bileşenlerini bulutta bir araya getirin: Böylece, kontrol tabanlı yazılım modülleri veya bulut tabanlı işlevler aracılığıyla tüm makinelerin, sistemlerin ve bileşenlerin varlık yönetimi, durum takibi, kestirimci bakım veya uzaktan hizmet açısından merkezi ve şeffaf bir şekilde izlenmesini sağlarsınız.
  5. Akıllı fabrikanın ek yapı taşı olarak Artırılmış Gerçeklik (AR) kullanın: Canlı görüntülere veya videolara destek olan, bilgisayar tarafından oluşturulmuş ek bilgiler ve sanal nesneler elde edebilirsiniz. Bunlar size ek veri, destek ve bilgi düzeyi sağlar.
Üretim süreçlerinin esnek, otonom kontrolü ve optimizasyonu birçok yerde hala başlangıç düzeyindedir. Ancak, olanaklarını bugün keşfeden ve bu alandaki ilk adımları atanlar, gelecekteki gereksinimler için kendilerini iyi konumlandırabilirler. OMRON'un küresel otomasyon uzmanları, istikrarı ve esnekliği artırmak için en son yapay zeka teknolojilerini elektro-mobilite üretimine ve üretim sistemlerine entegre etmeye odaklanmaktadır. Bu üretim özellikleri, Avrupa'nın elektromobilite için yüksek kaliteli teknolojiler ve ürünler sağlama konusundaki liderliğini sürdürebilmesi için sektördeki üretkenliği ve rekabet gücünü sağlamak açısından kritik öneme sahiptir. 
OMRON ve iş ortağı ağı, Avrupa e-mobilite üretim sektörünün özel ihtiyaçlarını karşılayan yerleşik teknolojilerin yanı sıra dönüşümsel çözümler de sunar. Yapay zekanın gücünden yararlanan kestirimci kalite ve yanıt özellikleri, makine operatörlerinin kritik parametrelerdeki değişiklikleri, ürün kalitesi sıkıntıya girmeden önce gerçek zamanlı olarak algılamasına ve yanıtlamasına yardımcı olur. Ayrıca yapay zeka, ürün ve süreç adımları arasındaki ilişkileri ortaya çıkarmaya destek olarak yeni ürün tasarımlarına ve optimize edilmiş üretim stratejilerine eklenebilecek değerli bilgiler sağlar. Operatörlerin hatları yeni ürün formatlarını içerecek şekilde yapılandırmalarına yardımcı olan yapay zeka odaklı üretim hattı değiştirme olanağı sayesinde esneklik sağlanır. Ürün formatları arasında daha kısa değiştirme süresi, hat çalışma süresini artırır ve atığı azaltır.

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer