Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Uzman makalesini indirin - Esnek üretim sürecinin temel taşları

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik

Değişimi benimseme: Esnek üretim sürecinin temel taşları

30 Ocak 2024, Salı, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Tüketicinin desteklenmesi, özelleştirmeye yönelik talepler, bilinçli sağlık tercihleri, veganlık, etik kaygılar ve sürdürülebilirlik gibi faktörlerin etkisiyle hızlı tüketim ürünleri pazarı köklü bir değişim yaşıyor. Önümüzdeki on yılda, önceki 50 yıla kıyasla daha fazla değişikliğin meydana geleceğini öngörüyoruz. Bu nedenle üretim ve tedarik zincirlerinin, yeni eğilimleri karşılayacak şekilde uyarlanması gerekiyor. Hızlı tüketim ürünleri fabrikalarının geleceği, muhtemelen ürünlerin ve birbiriyle bağlantılı sistemlerin otonom hareket ettiği daha küçük, daha akıllı tesislere doğru yol alacaktır.

Bağımsız veya birbirine bağlı makinelerin, uygun malzeme ve paketlerin zamanında tedarik edilmesini sağlamak için her zamankinden daha esnek olması gerekiyor. Üretim daha çevik olmalı ve sıfır geri çağırma ile yüksek karışım, düşük hacim yaklaşımıyla perakendeye hazır ürünler üretmelidir. Buradaki esas soru, bu hedefe minimum maliyet ve hızlı yatırım getirisi ile nasıl ulaşılacağıdır.

Üç seviyeli iş akışı

Maksimum esneklikle optimum çözümü elde etmek için çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. OMRON'un benimsediği yaklaşım gibi pratik bir yaklaşım, aksaklıkları en aza indirmek için süreçleri optimize etmeye odaklanır. Bunu gerçekleştirebilmek için iş akışını üç işlevsel seviyeye ayırmak gerekir.

1. Seviye - Makine için - İntralojistik

Sarf malzemelerinin tam vaktinde teslim edilmesi; ürünlerin, kutuların ve paletlerin taşınmasının optimize edilmesi ve yarı ürünler ile atıkların ve kullanılmayan sarf malzemelerinin yönetilmesi sayesinde üretim hattında esnekliğin sağlanması, üretim hattına ve makine seviyesine ulaşmadan önce üzerinde durulması gereken konulardır. Burada amaç, sarf malzemelerinin ve yarı ürünlerin üretim bölümünde depolanmasını önlemektir.

2. Seviye - Makinede - Makine besleme

Makine seviyesinde odak noktası, manuel besleme faaliyetlerini otomatik olanlarla değiştirerek, paketleme malzemeleri üzerinde kalite güvence çalışmaları gerçekleştirerek ve paketleme sonrasında paket bütünlüğünü sağlayarak malzeme doğrulama ve besleme süreçlerini otomatikleştirmeye kaymaktadır.

3. Seviye - Makine içinde - Makine kurulumu

Makine kontrolü, hareket, robotik, algılama, görsel denetim ve emniyet gibi tüm fonksiyonlar makinenin kendisinde otomatik olarak ayarlanır. Bu sayede doldurma, kapak takma, tepsi yükleme, mühürleme, kapatma ve etiketleme gibi işlemler mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilerek genel verimlilik artırılır.

Avantajlar

Esnek imalat için üretim süreçlerinin otomasyonu, aşağıdakiler gibi çok sayıda avantaj sunar:

  1. Daha hızlı ürün geçiş özellikleri, üretim hatlarında hızlı ayarlamalar ve modifikasyonlar yapılmasını sağlayarak geçiş süresini azaltır ve performansı optimize eder.
  2. Geliştirilmiş izleme ve analiz, sürekli iyileştirme ve iş akışı optimizasyonu için değerli bilgiler sağlar.
  3. Katma değerli görevlere ve daha stratejik ve yaratıcı işlere odaklanılması sayesinde çalışan memnuniyeti artar.
Şirketler, otomatik esnekliğin avantajlarından faydalanarak daha fazla operasyonel verimlilik, çalışan emniyeti, maliyet tasarrufu, ürün yeniliği ve daha yüksek rekabet gücü elde edebilir.
Esnek Hale Getirin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • John van Hooijdonk

    John van Hooijdonk

    Industry Marketing