Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Otomotiv üretiminde üstesinden gelinecek en önemli üç zorluk

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Endüstri 4.0

EV geçişi kolaylaştırıldı: Otomotiv üretiminde üstesinden gelinecek en önemli üç zorluk

23 Kasım 2023, Perşembe, Endüstri 4.0 tarihinde yayınlandı

Elektrikli araçlara geçiş, otomotiv üreticileri için zorlu bir süreçtir. Geleneksel olarak içten yanmalı motorlu araçlar üreten uzun ömürlü şirketler, şimdi tamamen yeni bir araç platformları dünyasına adım atmaktadır. Elektrikli araç üretim endüstrisinin karşılaştığı başlıca zorlukları inceleyelim ve ufuktaki en son yenilikçi çözümleri keşfedelim.

Yeni araçlar üretebilmek için yeterli alanın sağlanması

Elektrikli araçların (EV’ler) üretimi, yeni platformları devreye soktuğundan üreticiler, tesis kapasitesi konusunda zorluk çekmektedir. Ek istasyonlar, içten yanmalı motor hatlarıyla bazı ortak özelliklere sahip olduğundan şarj edilebilir hibrit araçları üretmek için üretim hatlarına eklenebilir.

Tam bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten şirketler için mevcut hatları yeniden kullanma seçeneği, araçların farklı yapıları nedeniyle mümkün değildir. Bu şirketler, BEV'ler için tahmini üretim hacimlerine dayalı olarak özel bir tesis kurmak veya mevcut bir tesis içinde özel bir hat kurmak zorundadır.

İyi haber şu ki otomasyon, otomobil üreticilerinin yeni tesislere ihtiyaç duymadan verimliliği en üst düzeye çıkarmaları için bir çözüm sunuyor. Otomasyon çözümleri, parçaları insanın ulaşması zor olabilecek şekillerde depolayarak zemin alanı kullanımını önemli ölçüde iyileştirebilir.

İş gücünü geleceğe hazırlamak

Elektrikli araçların (EV'ler) çağında yeni araç platformlarının tanıtılması, farklı üretim süreçlerini gerektirir, bu da önemli bir sermaye yatırımı anlamına gelir. Birçok üretici, geleneksel içten yanmalı motorları üretmeye devam etmektedir, bu süreç karmaşık ve maliyetli olsa da mevcut pazar trendleri göz önüne alındığında zorunlu bir adımdır.
 
Akü komponentinin dış kaynak olarak kullanılması bir seçenek olsa da çoğu büyük otomobil üreticisi, ölçeklenebilirlik ve kalite kontrolü için içten yanmalı motorlar gibi kritik unsurların kendi bünyelerinde üretilmesini tercih eder. Elektrikli araçların varlığı kabul edildikçe büyük elektrikli araç üreticileri, bu kadar kritik bir araç parçası için dış tedarikçilere olan bağımlılıklarını azaltmak isteyeceklerdir.
 
Bir diğer zorluk da talebi karşılamaktır. Yeterli sayıda işçi bulmanın zorluğuna ek olarak, hem yeni hem de mevcut işçilere özellikle yüksek gerilimli elektrik kablo bağlantıları ile ilgili uygulamalar için özel eğitim vermek gerekir.
Otomasyon ve esnek üretim çözümleri, işçileri katma değerli olmayan görevlerden kurtararak yeni eğitimler almaya odaklanmalarını sağlayabilir. Örneğin, otonom mobil robotlar (AMR'ler), parçaları raflardan almak gibi görevleri üstlenerek çalışanların parçaları manuel olarak almak için uzun mesafeler katetme zorunluluğunu ortadan kaldırabilir.

Yeni araçlar için talep seviyelerini tahmin etme

Elektrikli araçların, pazara nispeten yeni girmesi nedeniyle otomotiv endüstrisi belirli bir EV modeline olan tüketici talebini karşılamak için gereken yıllık üretim hacmini güvenilir bir şekilde tahmin edebilecek tarihsel verilere sahip değildir. Bu nedenle, bu tahminler bu aşamada daha çok analiz tabanlı bir tahmin niteliğindedir.

Bu durum, EV şirketlerinin üretim hatlarının son derece ölçeklenebilir ve esnek olması gerektiği anlamına gelir. Düşük hacimli üretimle başlayan bir ürüne duyulan talep aniden artabilir ve bu talep çok hızlı bir şekilde zirve yapabilir. Bunun gibi hızlı değişiklikler, yeniden donatım, daha fazla iş gücüne yatırım yapma, yeni araca özel olarak ayrılmış yeni bir alan oluşturma veya tüm bunların bir kombinasyonunu gerektirebilir.

Esnek üretim çözümleri, araç değişimine bağlı maliyetleri ve duruş süresini en aza indirmek, devam eden yenilikleri desteklerken aynı zamanda mevcut ihtiyaçları karşılamak, şirketlere hızla değişen bir pazarda rekabetçi kalmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu adaptasyon, otomotiv şirketlerinin hızla değişen bir pazarda rekabetçi kalmalarına olanak tanır. Örneğin, kolaboratif robotlar çeşitli görevlere kolayca adapte edilebilir, bu da ekipman değişimini en aza indirmeye yardımcı olur.

Elektrikli araç üretimi eskiden uzak bir olasılık olarak görülüyordu ancak artık durum böyle değil. Endüstrinin önemli isimleri, ekonomik ve verimli elektrikli araçlar geliştirmek amacıyla bir araya geldikçe OMRON kendini önde gelen bir endüstriyel otomasyon lideri olarak konumlandırıyor. Reuters'a göre, EV batarya komponentleri pazarının 2030'a kadar potansiyel olarak 250 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Otomotiv üreticileri şimdi artan talebi karşılamak ve aynı zamanda inovasyonu teşvik etmek durumunda. Büyüyen bu talebi karşılamak ve süreçlerinizi nasıl optimize edeceğinizle ilgili değerli bilgileri keşfetmek için ayrıntılı raporumuzu inceleyin.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey