Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: İş gücü yetersizliği lojistik sektörünü nasıl etkiliyor ve bunun çözümü neden otomasyon?

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Kolaboratif Robotik
Otomasyon Blog Sayfası

İş gücü yetersizliği lojistik sektörünü nasıl etkiliyor ve bunun çözümü neden otomasyon?

11 Ağustos 2021, Çarşamba, Kolaboratif Robotik tarihinde yayınlandı

Stuart Coulton, OMRON Kuzey İngiltere Bölge Müdürü
Birleşik Krallık'ta lojistik sektörü, eşi benzeri görülmemiş bir dönemden geçiyor. Asırda bir görülen pandemi ve yarım asırlık Avrupa Birliği üyeliğinin sonu bir araya gelerek ciddi ölçüde iş gücü yetersizliğine yol açtı. Bu kadarı yetmezmiş gibi, daha fazla tüketicinin kapılarına kadar hızlı teslimat beklentisi içinde online alışverişe yönelmesinin etkisiyle tüm bu olaylar benzeri görülmemiş bir büyüme sürecinde gerçekleşiyor.
Şu anda daha az çalışan bulunması sebebiyle sektör ciddi zorluklarla yüzleşiyor. Peki, depoların aynı anda hem iş gücü yetersizliklerinin üstesinden gelip hem teslim tarihlerine uyması nasıl mümkün olabilir?
Neyse ki, teknoloji harekete geçmeye ve sektörde devrim yaratmaya hazır. Uygulamaların dijitalleştirilmesi ve otomasyonu sayesinde depolar, çalışan verimliliğini artırıp atıkları azaltarak modern dünyanın taleplerini karşılayabilir.
Bırakın teknoloji daha az kaynakla daha fazla iş yapmamıza yardımcı olsun.

Mevcut depo çalışanı sayısının azalmasının nedenleri

Lojistik en zorlu sektörlerden biri olsa da, iş gücü yetersizlikleri pek çok sektörü etkiliyor. Araştırmalar, Birleşik Krallık'ta 1998'den bu yana en büyük eleman açığının 2021 yazında görüldüğünü ve işçi arzının son dört yıldaki en yüksek hızda düştüğünü gösteriyor. Karantina sonrasında sektörlerin yeniden açılması iş gücü gereksinimlerinde ani bir artışa neden oldu; üstelik Covid seyahat kısıtlamaları ve Brexit nedeniyle Birleşik Krallık'a yurt dışından da işçi gelmiyor.

Mevcut depo çalışanı sayısının azalmasının üç önemli sonucu

  1. İşçi yetersizliği, daha fazla kişinin başvurmasını sağlamak için depoların daha fazla ücret teklif etmesi gerektiği anlamına gelir. Bu maliyet artışı yalnızca lojistik işverenlerini etkilemez, aynı zamanda tüketicilere ve üreticilere/tedarikçilere de yansır.
  2. Bir depoda daha az personel olması, mevcut çalışanları önemli ölçüde zorlar. Halihazırda yorucu olan bir işte daha uzun saatler boyunca çalışmalarının istenmesi, çalışanların görevlerini doğru yapmasını engeller veya daha fazla hata yapmasına yol açar.
  3. Aynı hizmetleri daha az personelle sağlamanın yollarını bulmadan, depolar aynı sonuçları sunamaz. Bu, müşterileri için teslimat sürelerinin uzaması ve genel mal transferlerinin azalması anlamına gelir.
Mevcut depo çalışanı sayısının azalmasının üstesinden gelmek için depoların işleyişlerini yeniden gözden geçirmeleri gerekir.

Depo otomasyonunun avantajları

Neyse ki depo işlemlerinin her aşamasını otomatikleştirmek için özel olarak tasarlanmış teknolojiler mevcut. Otomasyon; envanterin varışı, tesis içi hareket ve teslimat süreçlerine dahil edilerek insan gücü kullanımını önemli ölçüde azaltır. İster 
  • Depo yönetimi yazılımı,
  • Mobil aygıtlarla envanter tarama,
  • Bulut tabanlı depolama alanına kolay erişim,
  • RFID teknolojisini kullanan akıllı raflar ve paletler,
  • IoT sensörleri,
  • Ya da robotları dahil edin,
Otomasyonun depoların işleyişini kolaylaştırabileceği birçok yol vardır. "Hiçbir zaman iyi bir krizin boşa gitmesine izin vermeyin." derler. Mevcut iş gücü yetersizliği, depoların otomasyonu benimsemesi ve sunduğu avantajlardan yararlanması için gereken itici güç olabilir.

Otonom Mobil Robotlar (AMR'ler)

AMR'ler, depo otomasyonunun büyümesi için en heyecan verici alanlardan biridir. AMR'ler, ortamlarını değerlendirir ve manuel olarak kullanılan forkliftlerin yerine doğrudan insan gözetimi olmadan malları tesis içerisinde taşır. Sonuç olarak, yoğun iş gücü gerektiren ve tekrarlanan fiziksel görevleri ortadan kaldırır, depo verimliliğini artırır ve çalışanların iş yükünü azaltır.

AMR'ler, mevcut çalışan sayısının azalmasının üstesinden gelmek ve depolarda mal taşıma yöntemini değiştirmek için harika bir yoldur.

Mevcut depo çalışanı sayısı azalmışken, otomasyon ve bunun iş süreçlerinizi nasıl değiştirebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmenin şimdi tam zamanı. OMRON'un en güçlü AMR'si olan HD-1500'e göz atın ve lojistik alanında bir sonraki mantıklı adımı görün. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin

Omron uzmanlarına danışın

Herhangi bir sorunuz var mı ya da kişisel tavsiye almak ister misiniz? Uzmanlarımızdan biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Omron Turkey

    Omron Turkey