Tamamen Otomatik Robotik Üretim Sistemlerini Kontrol Etmek İçin Dünyanın İlk "Robot Entegrasyonlu Kontrolörü"
Bu yeni çözüm, manuel işleri otomatik hale getirerek ve sanal ve uzak ortamlarda üretim inovasyonu yaparak otomasyon teknolojisini daha da geliştiriyor
Otomasyon teknolojisinde dünya lideri olan OMRON Corporation, otomasyon teknolojisini mükemmel bir şekilde senkronize eden dünyanın ilk "robot entegrasyonlu kontrolörünü" piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu kontrolör sayesinde müşteriler, üretimlerinin hızını ve doğruluğunu artırabilecek, fiziksel ekipman kullanmak zorunda kalmadan tüm üretim hatlarını simüle edebilecek, bakım işlemlerini kolaylaştırabilecek ve tasarım, planlama, devreye alma ve değiştirme süreçlerinde pazara sunma süresini kısaltabilecektir.
Yeni platformun temelinde robotlar, görsel denetim bileşenleri, sürücüler ve emniyet ekipmanları dahil tüm otomasyon ekipmanları arasında gerçek zamanlı senkronizasyon sağlayan yeni bir makine kontrolörü yer alıyor. Yeni NJ501-R kontrolör, OMRON'un endüstriyel otomasyona yönelik sektör lideri NJ serisi makine kontrolörlerine dayanır. "Robot Entegrasyonlu Kontrolör" kullanılarak daha önce insanlar tarafından yapılan ileri düzey ve karmaşık manuel işler artık otomatik hale getirilmiştir. Ayrıca, kullanıcılar artık sanal bir ortamda üretim tesislerinin tasarım ve modifikasyonu simüle edebilir, ekipman oluşturabilir ve bakım işlemlerini uzaktan yapabilir.
Son yıllarda çeşitli sektörlerde iş gücü sıkıntısı yaşanıyor. Ayrıca dünya yeni küresel sağlık sorunları nedeniyle insanların çalışma şekline ilişkin önemli bir dönüm noktasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki çalışanların üretim tesislerinde sosyal mesafeyi sağlaması, iş seyahatlerini sınırlandırması ve uzaktan çalışması gerekiyor. Sonuç olarak, robotlar tarafından sunulan daha gelişmiş otomasyona ve dijitalleşmeye talep artıyor. Geleneksel olarak, üretim tesislerinin otomasyon ekipmanları birçok farklı kontrolör tarafından kontrol edilir. Bu da çeşitli cihazlar arasında hızın ve zamanlamanın ayarlanması ve koordine edilmesi konusunda önemli zorluklara neden olur. Yakın zamana kadar insanların yaptığı ileri düzey ve karmaşık görevleri otomatikleştirmek son derece zor oldu. Ayrıca, bir makine veya daha büyük bir üretim hattı oluşturulmadan, bir süreç tasarımının önceden ve yüksek bir doğruluk seviyesinde doğrulanması çok zordu. Ekipman hizmete alındıktan sonra, ayarların sahada yapılması gerekir ve sıklıkla geri izleme ve teknik özellik değişiklikleri yapılır. Tüm bunlar işçilerin uzun saatler boyunca çalışmasını gerektirir.
OMRON, tam otomatik bir üretim hattı kullanmak için gereken hareket sensörlerini, robotları ve emniyet ekipmanlarını üreten şirkettir. "Robot Entegrasyonlu Kontrolör", üretim tesislerinin daha önce karşılaştığı zorlukları ele alan bir çözümdür. OMRON, kontrol ekipmanlarını sorunsuz bir şekilde entegre ederek bu sorunlara çözüm sunar. Aşağıda açıklanan "iki entegrasyon", birçok müşterinin üretim tesislerinde karşılaştığı sorunları çözmeye yardımcı olacaktır.
Kontrol Entegrasyonu
"Robot Entegrasyonlu Kontrolör"ün gelişmiş ve sorunsuz kontrolü, hassas ve beceriye dayanan işlemler gerektiren ekleme ve montaj süreçlerini otomatikleştirir. Robotlar ve ekipmanlar, tek bir kontrolör ile gerçek zamanlı olarak kontrol edilir ve tamamen senkronize edilir. Böylece cihaz performansı artar ve dünyanın en yüksek üretim düzeyi*² elde edilir.
Kurulum Sürecinin Entegrasyonu
OMRON, robot ve makine kontrolüne yönelik programlama dillerini birleştiren ve üretim hattınızı tek bir programlama yazılımıyla simüle etmeyi kolaylaştıran bir teknoloji yarattı. PLC mühendisleri artık robot kontrollerini ve tüm hareket, sensör, robot teknolojisi ve emniyet ekipmanları dahil üretim sistemlerinin tamamını kolayca tasarlayabilmektedir. Üretim hatları sanal olarak simüle edilebilir ve tesis daha kullanılmaya başlamadan önce çalışma kapasitesi belirlenebilir. Sistem, süreci görselleştirerek süreç tasarımı ve operasyonel doğrulama için işçilerin harcadığı zamanı %50'ye varan oranda azaltır*³. Ayrıca, tüm bunlar uzaktan yapılabilir. Sysmac Studio'nun kullanıcı arabirimi sayesinde kullanıcılar, dünyanın her yerinden geleceğin otomasyon sistemlerini uzaktan tasarlayabilir, programlayabilir, sorunları giderebilir, çalıştırabilir ve bakım işlemleri yapabilir.
OMRON "innovative-Automation" (yenilikçi otomasyon) adlı benzersiz bir konsepte sahiptir. OMRON, "Robot Entegrasyonlu Kontrolör"ün piyasaya sürülmesiyle yeniliğin üç önemli faktörünün gelişimini hızlandırıyor: entegre, akıllı ve interaktif. Özellikle, "karmaşık görevlerin otomasyonu", "yüksek koordinasyonlu makineden makineye çalıştırma otomasyonu" ve kullanıcılara "alan ve zaman kısıtlaması olmayan sanal bir üretim tesisi" sağlayarak üretim alanını modern zorluklara uyum sağlayacak şekilde dönüştürme çabalarına destek olmak, bu süreçlerin otomasyonunu gerçeğe dönüştürüyor.
Entegre Kontrolörün Temel Özellikleri ve Avantajları:
- PLC, hareket ve robot kontrolünün tek bir kontrolörde entegre edilmesiyle, önceden yalnızca insanlar tarafından yapılabilen karmaşık manuel işler artık robotlar tarafından yapılabilir. Bu entegrasyon, nitelikli işçilerin üretim alanındaki tekniklerini otomatik hale getirir ve yüksek oranda senkronize edilmiş robot ve ekipmanlar sağlar.
- PLC ve robotun programlama dili genel IEC dilinde birleştirilmiştir. Bu da PLC'leri yöneten mühendislerin robotları da yönetmelerine olanak tanır.
- OMRON'un simülasyon teknolojisiyle, ekipman tasarımının ilk aşamalarında ekipman performansını doğrulayabilir ve makine ile elektrik tasarımcılarının aynı anda tasarım yapmasını sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak, ekipman daha kısa sürede devreye alınabilir, daha yüksek üretim kapasitesine ulaşılabilir ve ekipmanın devreye alınması sırasında oluşacak hata ve aksaklıklar önlenebilir.
- Kullanıcı, simülasyonu çalıştırmak için Sysmac Studio'daki emülasyon fonksiyonunu kullanabilir. Sistem, çalışmayı doğrulamak için gerçek makineye bağlanmayı gerektirmez. Ayrıca, robot ekipmanının üretim kapasitesi dijital olarak izlenebilir.
- Önceden dijitalleştirilmiş varlıkları yeniden kullanarak bir sonraki tesisi kurmak daha kolaydır.
*¹ Dünyada ilk: Kasım 2019, OMRON'un araştırmasına göre.
*² En yüksek düzey: Kasım 2019, OMRON'un araştırmasına göre.
*³ %50: Temmuz 2020, OMRON'un araştırmasına göre.