Oturum açın

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Kaydol

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Omron'a kaydolduğunuz için teşekkür ederiz

Hesabınızı tamamlamanız için şu adrese bir e-posta gönderildi:

Web sitesine geri dönün

doğrudan erişim

Bilgilerinizi aşağıya girin ve bu sayfadaki içeriğe doğrudan erişin

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Teknik zorluklar yaşamaktayız. Form gönderme işleminiz başarılı olmadı. Lütfen özürlerimizi kabul edin ve daha sonra tekrar deneyin. Detaylar: [details]

Download

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz

Artık şuna erişebileceksiniz: Sektördeki ilk yapay zeka donanımlı hata algılama özelliğine sahip yeni FH görsel denetim sistemini

Şu adrese bir onay e-postası gönderildi:

Sayfaya devam edin

Bu belgeyi indirmek için lütfen veya doğrudan erişim edinin

Sektördeki ilk yapay zeka donanımlı hata algılama özelliğine sahip yeni FH görsel denetim sistemini

Görüntü işleme sistemi, daha yüksek hata algılama oranlarına ulaşmak için çok küçük hataları insan benzeri hassasiyet ile tanımlar.

OMRON, numuneleri öğrenmeden hataları tanımlayan, sektördeki* ilkyapay zeka donanımlı hata algılama teknolojisi ile yeni FH Serisi Görsel Denetim sistemini global olarak piyasaya sürdüğünü duyurdu. İnsan duyarlılığını ve nitelikli denetimcilerin tekniklerini yeniden üreten bu yapay zeka teknolojisi, bir zamanlar yakalanması zor olan hataları güvenilir bir şekilde algılayarak insan görüşüne dayalı görsel denetimi otomatik hale getirir.

Üreticiler, deneyimli insan işçilerin duyularına dayanan süreçleri otomatikleştirme konusunda yoğun bir baskı ile karşı karşıya. Özellikle görsel denetim söz konusu olduğunda, çok çeşitli ürünler üreten esnek hatlarda bile çok küçük hataları güvenilir bir şekilde tanımlamak önemlidir. Uzun süreli deneyime sahip teknisyenlerin hassasiyeti ve bilgisi geleneksel olarak büyük önem taşımıştır. Ancak günümüzde, insanların COVID-19'dan korunmak için üretim tesislerinde aynı alanda çalışmaktan kaçınması gerekebilir. Bu durum, iş gücü tasarrufu sağlayan otomatik görsel denetim talebinin artmasına yol açar.

Yapay zeka artık nesne özelliklerinin yanında insanları da tanıyabildiği ve ölçütleri otomatik olarak öğrenebildiği bir aşamaya ulaşıyor. Birçok yapay zeka çözümü büyük miktarda görüntü verisi, özel donanım ve mühendislik uzmanlığı ile zorluklarla karşılaşırken OMRON yaygın kullanım sağlamada büyük ilerleme kaydetmiştir.

OMRON, bu zorlukları aşmak için nitelikli denetimcilerin tekniklerini yeniden üreten, sektördeki ilk yapay zeka donanımlı hata algılamayı geliştirdi ve bu yapay zeka FH Serisi Görsel Denetim Sisteminin bir parçası haline geldi. OMRON'un görüntü işleme ve görsel denetim alanlarındaki 30 yılı aşkın bilgisi, yapay zekayı büyük miktarda veri öğrenmeden kullanarak denetim kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için bu yeni ürüne dahil edilmiştir. Yapay zeka geleneksel olarak özel bir ortam gerektiriyordu. Ancak OMRON, sistem komponentine entegre edilen bir hafif çözüm sunuyor. Özel yapay zeka mühendislerine ihtiyaç kalmadan üretim tesislerinde kurulum ve ayarlama yapılabiliyor.

OMRON, üretim tesisi sorunlarını çözmek için "innovative-automation" adlı benzersiz konseptini hayata geçirerek üretim tesislerine yenilik getirmek için var gücüyle çalışmaktadır. Omron Europe'ta Görsel Denetim ve RFID Ürün Pazarlama Müdürü Jan Nieswandt, konuyla ilgili olarak "OMRON insan gözünün performansına yakın ve hatta bunun da ötesinde bir performans sergilemeye çalışıyor. Bu nedenle, en yeni yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi için veri toplamaya ve araştırma yapmaya devam ediyoruz. Görsel kalite denetiminde otomatik hale getirilebileceklerin kapsamını genişleterek insanları basit ve monoton işlerden arındırıyor ve sürecin kalitesini ve istikrarını iyileştiriyoruz," diyor.

Temel Özellikler

1. Yapay zeka, hataları insan benzeri hassasiyetle yakalar

  • Yeni yapay zeka donanımlı görüntü filtresi, nitelikli denetimcilerin herhangi bir ürün arka planındaki bir hatayı tanımlamak için kullandıkları tekniği yeniden üretir.
  • Bir zamanlar yakalanması zor olan çizikler ve lekeler artık numuneler veya ayarlamalar kullanılmadan bile tanımlanabilir.

Vision-System-AI-examples sol

2. Yapay zeka, iyi ürünleri deneyimli denetimciler gibi tanımlar

  • FH Serisi kabul edilebilir varyasyon toleranslarını belirleyebilir.
  • Yapay Zeka Hassas Eşleştirme aracı, denetimcilerin yıllardır geliştirdikleri "uzmanlığı" hızla elde etmek için hatalı olmayan ürünlerin görüntü verilerinden öğrenir. Bu sayede maliyetler azalır ve otomasyon sayesinde verimlilik artar.
  • Yapay zeka aşırı algılamayı azaltır.

Vision-System-AI-examples2 sol

3. Özel bir ortam gerekli değildir

  • Yapay zeka geleneksel olarak yüksek nitelikli bir ortam gerektiriyordu. Ancak OMRON, buna popüler FH Serisi donanımına entegre edilmiş kullanıcı dostu işleme öğeleri şeklinde bir hafif çözüm sunuyor.
  • Yapay zeka veya yapay zeka mühendisi için özel donanım gerekmez.

(*)Sektördeki öğrenmeden makinelere entegre görsel denetim komponentlerinde veya görsel denetim kütüphanelerinde hataları insan benzeri hassasiyetle yakalayan ilk yapay zekadır. 2020 yılının Haziran ayında gerçekleşen OMRON incelemesine dayanır.

OMRON Endüstriyel Otomasyon'u LinkedIn'de takip edin